1 fajne, 2 i 3 klasyczne do bolu ;)
Wersja do druku
1 fajne, 2 i 3 klasyczne do bolu ;)
Naprawdę niezłe czym robiłeś ?
FanGier Ft-666 + Rebel + Tamron 28-75 + Raynox dcr250 + 430ex + biały kartonik który odbił światło lampy.
Szkoda, że siedział na białej ścianie a nie na fotogenicznej gałązce ;)
To jest krzyzak nie?? Sliczne8-)
Fajne. Jak na warunki które pewnie tam ponowały to nawet bardzo fajne . Tamron ?
Tak, Tamron że tak powiem Cichy tamron tzn 28-75 :) + pożyczona od Arkana 420ex wtedy pierwszy raz miałem lampe założoną na aparat :)
Dzięki za wizytę i opinię :)
No i z przed 1,5h pająki..
Ten chyba najlepszy był, więcej TUTAJ
Bardzo fajna pajęczyna, pająk już trochę mniej. Ale ogólny odbiór fotki na +
Kilka zdjęć z 2dniowego pobytu w Tatrach.
Pierwszy dzień to 11h na szlaku. Drugi dzień to dochodzenie do siebie.. ;)
Jakie to szczęście że nie wziąłem statywu ze sobą i ograniczyłem się do 5kg w plecaku..
Zdjęcia są pełnymi klatkami robione Cichym Tamronem (28-75) z Polarem Marumi DHG 77m z redukcją do 67 :)
1)
2)
3)
pozostałe 24 fotki tutaj http://routlaw.com/mg/index.php?list=28
1 bez statywu??
2 i 3 jak dla mnie za jasne
Mnie się podobają wszystkie 3. Imo dobre kadry i obróbka. Ładne świato, pomimo że dość mocne na 2 i 3-tak czy tak ładne:)
fotosc - wybraliśmy się w trase gdzie zaskoczyły nas łańcuchy i niemal pionowe ściany. Jakbym miał statyw to chyba bym go wyrzucił... przechodziliśmy przez "Orlą perć" dokładnie rzecz biorąc przez "koźlą przełęcz"
perqsista - a widziałeś pozostałe zdjecia na stronie? Jeśli chodzi o obróbkę to tylko zmniejszałem i wyostrzałem chyba w niektórych za bardzo. a światło.. no cóż.. chmur nie było a nie mogłem sobie pozwolić na trafienie w te miejsca o poranku. Niedźwiedzie podobno żerują po zmroku. Z resztą i tak ostatnie 1,5h schodziliśmy z Hali gąsienicowej po ciemku. Dobrze że mam latarkę w komórce ;)
Pozdrawiam i zapraszam http://routlaw.com/mg/index.php?list=28
Własnie obejrzałem zdjęcia na stronie. Musze przyznać, że do galerii CB wybrałeś zdecydowanie najlepsze kadry:) Nie twierdzę, że zdjecia na strone są złe-fajna pamiątka, kilka więcej niż przyzwoitych ale do "pokazania się" wystarczą te 3, które wybałeś. IMO tak trzymaj:) Ja na swojej stronie też robię "zrzuty z karty" dla rodziny i znajomych, Mam też w widocznym miejscu dział portfolio gdzie selekcja jest dość drastyczna. Chwalę się zwykle zdjęciami właśnie z tego działu.
Hehe zrzuty z karty.. no ja nie zrobiłem zrzutu bo było tego dnia około 300 Rawów ;)
Dzięki za odwiedziny i słowa cieplejsze niż się spodziewałem :)
ładne, choć cukierkowe kolory do mnie nie trafiają.
Zastanawiam się nad techniką tych "wodnych". Stawiałeś aparat na kamieniach ? Bo w tak wprawną "rękę" nie uwierzę ;)
Tatry wspaniałe.
ps.
http://routlaw.com/mg/index.php?id=109
Shutter speed 2147483647/1E+14s
ale gosciu był cierpliwy ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez pyciu
Dokładnie tak. stawiałem na kamieniu i przeważnie korzystałem z samowyzwalacza.Cytat:
Zamieszczone przez pyciu
Hehe no zdecydowanie siedział tam krócej ;) nie wiem dlaczego takie czasy się wyswietliły :)Cytat:
Zamieszczone przez pyciu
1 pająk niezły (ładne powiększenie, biała ściania nijak tu nie pasuje ale dziwnym nie jest, że nie miałeś na to wpływu)
Tatry:
1 - motyw znany - kompozycja mi nie pasuje (za mało prawej strony)
2 - widokówka jakich wiele ale w sumie miło się ogląda ;-)
Pozdrawiam
mceyk
Widzę, że też byłeś w Dolinie Pięciu Stawów;) Fajne fotki. Mam bardzo podobne na stronce i do tego w identycznej oprawie jak twoje(ten sam generator galerii i ta sama skórka;) )
Pozdrawiam!
Foty fajne, aczkolwiek mam mieszane uczucia co do zdjecia tatrzanskiego nr 2 - albo obecnie siedze na ziwnym monitorze, albo bylo dosc mocno wyciagane z czelusci zakresu tonalnego... (schody widze, schody)
edit: ustosunkuje sie o poranku
Hmm zdjęcia są wywołane z RAWa bez dotykania suwaków. Zmniejszone, podostrzone i zapisane..
O jakich schodach mówisz? Tych na szlaku? ;)
Chodziło o fotę nr 2.
Juz wszystko jasne - monitor (u mnie wygląda normalnie :))
Kilka pstryków jesiennych kolorów w ogródku przydomowym...
Dodam że mała GO zamierzona, część robiona na f2,8. Taki był mydlany zamysł artystyczny ;)
Wszystkie robione tamronem 28-75
więcej tutaj
Ostatnia fotka z poplenerowego pstrykania. Część ją już widziała..
Zajefajna! Robi wrazenie :-) Ewentualnie podciagnalbym troszke kontrast.
P.S.
Ramka a la Jac tez fajna ;-)
Tak tak, wiecej czerni by się przydało.. Ramka owszem ściągnięta od Jaca..
Dzięki za odwiedziny!
Co to za źródło światła było za tym drzewkiem?
Latarnia uliczna :) po prawej w głębi widać kolejne latarnie :)
Świetna fota ;)
super fotka (bliskie spotkanie III stopnia miałeś??;)) czerni chyba siewięcej nie dało przez mgłę której zawdzięczamy cały efekt :) jeszcze raz gratki za oko
Sorry, routlaw, jechałeś po moich zdjęciach jak po burej kobyle... ale mnie się nie chce. Jedno naprawdę fajne. Resztę już gdzieś widziałem.
Witam,
Dawno mnie tu nie było.. :) Po dłuższej przerwie chciałem Wam pokazać kilka niedzielnych pstryków.
Zdjęcia robiłem na Mistrzostwach Polski w Dirt Jumping'u
1.
2. Światło przypadkowo od jakiegoś nikoniarza ;)
3.
Oraz pare zdjęć z pokazu Aikido
1.
2.
Te z aikido fajne ... bardzo dynamiczne. Rowerowe raczej slabe.
Fajne foty ale ta z drzewem jest powalająca
Mi się najbardziej te z aikido podobają - jak pisał McKane bardzo dynamiczne, poza tym dzięki temu że są cz-b mają w sobie coś tajemniczego.
Rowery to nie moja bajka.
Drzewo bardzo ładne.
sietne , bardzo podobają mi się sportowe
Drzewo - piekne - niesamowite.
Aikido - podoba mi się drugie. Nie wiem czy nie jest przyciasno z lewej ( a z prawej pusto). Tak czy inaczej - fajne - właśnie w BW.
pozdrawiam
Mglisty poranek w okolicach Wieliczki :)
1
2
3
4
5
6
więcej na mojej stronie www.routlaw.com
Fajne foty, zwłaszcza 4 i 5.
z 1 mozna by fajnego HDRa zrobić, 2,4,5 fajnie wyszły
5 swietna, 1 niestety troche za ciemna na dole (szara polowka;)):)