Świetne!
Tak się tylko zastanawiam, przez pół roku aż tak Ci córka wydoroślała?
Wersja do druku
Świetne!
Tak się tylko zastanawiam, przez pół roku aż tak Ci córka wydoroślała?
A czy autor zdjęć napisał gdzieś, że to jego córka?
Zdjęcia fajne choć ja bym pewnie wolał jak by całe były ostre. Z punktu widzenia przeciętnego usera chyba nie ma znaczenia czyja to córka?
Tytułowe "kilka" już było :P
Mi się podoba jedynie pierwsze, bo pozostałe dwa za bardzo sieją w stronę HDRa.
No córka faktycznie nie moja. Tak dla odmiany czasem, chyba, warto pokazać inną modelkę.
Z HDR-em nie mają fotki nic wspólnego. Krzywe, poziomy i kilkukrotne maskowanie.
Kadry rewelka. Będę tu zaglądał na pewno :)
fotki rewelacja, poprosimy o wiecej;-)
trafiłęm na ten wątke przypadkiem, super fotki, super kadry ;), kilka kadrów pewnie będę próbował małpować, gratuluję
BDB zdjecia i fajne podejscie do tematu super
Dawaj więcej. Nie każ czekać bo się od tego uzależniłem.
ta fotka z mewami ciekawa ;)
Podbiję wątek, co by zupełnie nie umarł.
Fotka letnia, jesienna i baaardzo zimowa.
Uploaded with ImageShack.us
http://img192.imageshack.us/img192/89/18987460.jpg
http://img825.imageshack.us/img825/2469/88925066.jpg
Bardzo, bardzo proszę Autora o podtrzymywanie tego wątku. To wielka przyjemnośc tu bywać. Oglądanie Tych fotografii jest jak pyszne pineau. Dwie godziny po ostatnim łyku czujesz ten przepyszny smak i masz ochotę na następny. Już nie mogę się doczekać następnych Fotografii.
Pineau - cognac z sokiem z winogron o zawartości 16-22% Vol. Pierwszy raz powstało przez roztargnienie jednego z właścicieli destylarni. Polecam.
Moi Przyjaciele Pierre i Dagmara otworzyli sklep "Chateau Pierre" z winami z okolic Cognac od niezależny producentów. Proponują również pineau.
z ostatniej serii:
1 - super dynamizm
2 - szpanerskie, ale dla mnie tło zbyt HDR'owe
3 - totalny kosmos.
Weź może numeruj zdjęcia - będzie prościej się odnosić :)
Amatorek, oszczędź bo nie mogę patrzeć na swoje zdjęcia:(
fotka bardzo ładna, modelka również powodzenia,
Świetna robota, wielki + za różnorodność! Miło się ogląda :)
Piekna galeria. Wchodze regularnie, zeby sprawdzic, czy cos nowego sie pojawilo. Przydalby sie jakis blog, zeby na biezaco sledzic nowosci ;)
Skąd ten zafarb na śniegu na zdjęciu nr 3?
Strasznie brzydkie obwódki wyszły na styku pni drzew i śniegu - coś jak efekt zbytniego wyciągania szczegółów ze świateł...
Zdjęcie nr 4 (trochę mniej, ale również widoczne na zdjęciu 7): dziwaczny efekt w bokeh, suwak clarity przesunięty na max czy znów wyciąganie ze świateł?
Same kadry bardzo przyjemne, a córki pozazdrościć :p
PS: numeruj zdjęcia.
Jak dla mnie bomba. Lubie tu zaglądać. Oglądanie Twoich zdjęć sprawia mi radość i wprowadza w taki błogi nastrój.
Super , sporo bardzo ciekawych zdjec . Pozdrawiam .
Twoja galeria to jedna z moich ulubionych
Bardzo fajne, nastrojowe zdjęcia. Na pewno będe zaglądać :)
Piękne zdjęcia córeczki , zwłaszcza to 3 ze str.12, 4 z tej strony również , a pani na 6 bardzo smaczna.
Amatorek widziałem twoje zdjęcia w kalendarzu na rok 2011. Gratuluję świetne.
Bardzo klimatyczne zdjęcie. Fajny błysk w oku:)
ehh piekne te twoje zdjecia , gratuluje .:)
Świetne zdjęcia, świetna obróbka - gratulacje.
ps
ile czasu zajelo ci nauczenie sie takiej obrobki ?
dzieki za odp
Cała (prawie) moja technika jest opisana szczegółowo tu.
Zarówno technika fotografowania, jak i obróbki.
Wiele osób może poczuć się zawiedziona, ale w moich fotkach połowa ich wartości to modelka i jej mama która mi pomaga, ale szczegóły w linku powyżej.
Przejrzałem do końca cały wątek zamieszczony przez skromnie nazywającego siebie "amatorek".
Drogi "amatorku" , dał by ... los czy Ktokolwiek, by wszyscy amatorzy takie zdjęcia robili.
Możesz być dla nich wzorem do naśladowania , a i dla niejednego pretendenta do zawodowstwa (a przynajmniej za takiego się uważającego). Mało takich przykładów bezpretensjonalnych zdjęć i Amatorstwa w prawdziwym tego słowa znaczeniu. Tym bardziej cenny jest ten wątek.
Pozdrawiam i życzę by Twoje Modele miały się zdrowo i pozowały Ci jeszcze przez wiele lat.
Pzeczytałem poradnik na "konkurencyjnym" ;) forum i bardzo mi się podoba. Nie często ktoś chce się dzielić swoją techniką, a tu proszę. Bardzo przyjemnie się czyta i można próbować :) Niemniej jestem bardzo zaskoczony, że tylko jpg-i.
Tak czy owak, pomysły, kadry, zdjęcia super :)
Tak jak większość poprzedników w tym wątku ciesze się że tu trafiłem.
Zdjęcia rewelacyjne! Sam swoją fotografie rozwijam trenując głównie na córce i po obejrzeniu twoich zdjęć wiem że jeszcze sporo mi brakuje.
Zaskoczyło mnie kadrowanie i GO.
Widzę jak muszę poeksperymentować z zestawem który mam.
Czekam na kolejne fotki i jednocześnie szukam wątku na forum konkurencji :)
Piekne oczy ,ostrosc gdzie trzeba :) Przepiekna masz coreczke ,fotka na 5 :)powodzenia
pozazdrościć zdjęć, świetna robota! - i pomyśleć, że trafiłem tu przypadkiem :)
dopisuje sie jako kolejna fanka Twoich zdjęć
no to jak ty jesteś amatorek... to co pokażesz jak będziesz profi???
bardzo fajne fotki, przyjemnie się ogląda.
Dawaj więcej.
Oczwyiscie 6+, tylko na pierwszym ta czarna kropka przeszkadza z prawej strony glowy Modelki.
Ta czarna kropka to najprawdopodobniej trzmiel - ten co wylatał u Rimskiego-Korsakowa i się dostał do zdjęcia :grin:
Domyslilem sie, ze nie hot piksel ;) Tak czy inaczej, zasteplowac...
Niestety nie można, gdyż, to coś to pszczoła która została przez modelkę zauważona sekundę później i spowodowała jej ucieczkę z krzykiem z planu zdjęciowego.
Mimo wielu zachęt i gróźb nie udało się jej tam z powrotem zapędzić i obawiam się ze uraz do łąk kwiatowych zostanie u niej (modelki znaczy) na długo.
Tak więc pszczoła w postaci zlepka pikseli ma znaczenie ścisłe i nie podlega moderacji. ;)
Świetne :-) A można się zapytać gdzie strzelone? Żonkę swą bym zabrał na taką łączkę :]