Ale tylko z Twoją pomocą... Nadal jestem "leszcz" więc zdam sie na Twoje doświadczenie (raz mi już pomogło) :)
Wersja do druku
Ale tylko z Twoją pomocą... Nadal jestem "leszcz" więc zdam sie na Twoje doświadczenie (raz mi już pomogło) :)
Nie bądź taki skromny
- patrząc na ostatnie serie to jest bardzo dobrze :)
Niektórym fotom brakuje dopieszczenia / szlifu ale kadry akcja pierwsza klasa .
Pozdrawiam Darek
Widac z kazdym rajdem coraz lepiej. Uwielbiam takie zdjecia jak Staniszewski na 135!
Świetne ujęcia z ostatniej serii. Ja bym jeszcze spróbował wyciągnąć więcej z najciemniejszych miejsc (szczególnie atrapy w autach), tak żeby było widać szczegóły. Ale to tylko takie moje "widzimisię" :) W ostrym słońcu ciężka misja, żeby w cieniach było ze szczegółami, doskonale wiem o tym.
125/129/137/139/140 mi się widzą najbardziej, kawał fot. Poziom zdjęć coraz lepszy, oby tak dalej. I idź w RAWy :D
na rzeszowskim byłeś ?
Właśnie wróciłem z Rzeszowa do domu.
145 i 149, moim skromnym...,trochę przeostrzone.
Na 148 płyta pod silnikiem spełniła swoje zdanie:)
150 duży plus za złapanie 'marchewy' :) Mnie się jeszcze nie udało, chociaż poluję od jakiegoś czasu na ogień z d..y:)
151 najlepsze z całej serii.
Oglądacie, a nic nie napiszecie? Aż tak są kiepskie?
Z ostatniej serii z 'warszawskiego' fotka nr 55 rewelacja, bardzo lubię takie kadry:) szeroki kąt i blisko auta:)
Kajto w locie też świetny.
154 balans bieli się pogubił? Czy tylko mi się jakoś tak wydaje?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
miał być nr 155 oczywiście:), a nie 55.
Faktycznie na 154 jest bałagan... Słońce bardzo mocno dawało przez drzewa, ale kadr mi się spodobał.
I to tyle opinii o zdjęciach z Warszawskiego?
Z Warszawskiego najlepsze 155 i 158. Na 155 troche rzuca sie w oczy slup w rogu kadru, ale co poradzic - taki urok polskich rajdow. :) Za to juz na 158 ladne, czyste tlo no i Kajto w locie! 153 nie chwalilbym sie tutaj na forum na Twoim miejscu. ;)
Pozdro i do zobaczenia u Cioci Karowej!
Dzięki za opinie. Dałem 153 bo mi się podobało. Wiem, że góra nie istnieje... Chciałem pokazać jak blisko Kajto poszedł mi przed nogami!!! Jako jedyny olał spory baobab rosnący na cięciu. Mam wcześniej podobne (zeszłoroczna Barbara) i dostało dobre opine choć z ostrością było podobnie. Do zobaczyska. Szkoda, że nie będzie Cytadeli - zamiast tego dwa OS'y po fabryce...
latajace maluszki świetne
Obróbka nadal niczym z komórki.
Nieostre panie kolego.
:evil:Nie ostre jak diabli... Jak je wrzucałem to też byłem nieostry, oj byłem :mrgreen:... Ale lipa. Trudno - edytować nie można więc zostaje jako przykład negatywny...
można mieć foto ostra kolorowa lub super moment.
Tu jako moment duży plus .
:)
No Rajd Szwecji to, to nie jest:) Śniegu jak na lekarstwo. Ale powiem Ci, że ten samochód jest mało fotogeniczny, jego nie da się dobrze sfotografować:) Próbowałem już wiele razy i nigdy efekt nie był zadowalający. Nie wiem co jest z tym autem nie tak, ale zdjęć nie potrafię mu zrobić. Albo zlewa się z tłem(chyba przez te barwy bojowe), albo nieostry.
Wracając do tego zdjęcia, to sama moment świetnie złapany
Ja na GSMP Sienna tez miałem problem złapać go w punkt, ale to przez to, że ma tak nasrane tych kolorów, piorunów i AF się gubi zwyczajnie :) Inni mieli podobne problemy mimo to, że było słonecznie i jasno :)
A ja myślałem, że to ze mną coś nie tak jest i nie mogę trafić w to auto:) Też mi się wydawało, że to przez te barwy AF nie trafia, tylko nie miałem z kim tego porównać. Teraz już wiem, że nie byłem jedyny, któremu się nie udawało:)
Mi się udało. Może było by ostrzejsze to zdjęcie z Lotosu gdybym je po zmniejszeniu wyostrzył, a że sam byłem nieostry... http://www.sendspace.com/file/bqi208
Trochę śniegu było... Szkoda, że pratycznie cały drugi dzieś sypało...
Kajetanowicz w typowo zimowej scenerii, Dul trafiony w punkt. Gratuluję
Niestety przeszkadzał gęsto padający śnieg. Większość zdjęć ma brzydkie kropki i kropy...
Kajto bardzo mi sie podoba!
Swoja drogą zastanawiam się dlaczego auto jest zarejestrowane w Rybniku :)
Bo tam jest zarejestrowany/zameldowany jego Właściciel.
163 . 166 maja coś w sobie ,
161 spróbował bym z boku strzelać ale to ja :)
zamienię deszcz na śnieg uuuuuuuu widzę fajnie było.
Oj fajnie, fajnie. Śniegu było mnóstwo!!! W drugim dniu aż za wiele...
Między innymi 161 robiłem z poziomu drogi i takiej perspektywy, bo liczyłem na trochę wyższe loty - tak, żeby całą płytę było widać. Może raz się udało...
Obrabiasz w ogóle te foty?
Skąpo, ale tak.
Podeślij mi linka do dowolnego rawa z rajdu to pokażę ci co można w 15min wyciągnąć.
Super zdjęcie! Aby takie zrobić trzeba być w odpowiednim miejscu i czasie.
To chyba jakiś pechowy rajd. Masz zdjęcie z dzisiejszego wypadku?
Są na kontakt.24.tvn.pl a swoją drogą nie ma się czym obnosić...nawet jak bym miał to bym nie udostępnił.
Marcin dzięki za użyczenie palnika na tarasie :) Bez tego grill by nam sie nie rozpalił :)
widzę kazdy wozi bbq , tylko ja taka sierota .... :)
ale chyba w pl rajdy inaczej wyglądają bo w sumie nie ma czasu fot zgrać i selekcji zrobić a co dopiero grilla rozpalić :)
Fajny roll , ale fota strasznie ciemna po nacisnieciu print była by czarna plama .
Popatrz jak masz monitor lub lapa ustawionego bo u ciebie może wyglądać to super a u kogoś kto ma ustawiony monitor to jest tak sobie.
Wracając z rajdu bo wczoraj nie prowadziłem :)oglądałem ta fote na telefonie i wyglądała super , na monitorze już nie.
Darek
Załatwiłem sobie nareszcie kalibrator. Jutro go odbieram i będę działał.
witam
tylko sie nie przestrasz bo po kalibracji monitory tracą cukierkowe kolory i pokazują rzeczywiste.
jak juz skalibrujesz przejrzyj się swoim fotom jeszcze raz - ja wtedy dostałem nerwicy ahahah
Powodzenia i czekam na więcej fot z Elmotu
Darek
roll wiadomo 174 tez sie widzi i 173 lecz klatke dalej zeby droge bylo widac do konca :)
no i 2:44 kuzi jest :p
http://www.youtube.com/watch?v=_a1Dt...mbedded#at=164
Darek
p.s 172 trza bylo kucnąć nie rób sie leniwy ,
ogólnie foty super :)
pozdrawiam Darek
.
.
na koniec zobacz listę
http://rally.ie/stories/111302-150138#110413-195528
może podjedziesz na niedziele .... :) ??????????
Jak bym mógł to bym kucnął :( Zerwane więzadło poboczne, pęknięta łąkotka i rozszczepienie główki kości piszczelowej... Na kolanie orteza i 30 st zgięcia max. A mówią, że sport to zdrowie...
http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater
Stoję za Rafałem.
Witam
napisze co mi sie podoba pierw :)
188 super wyszło powiedział bym katalogowy strzał.
184 tez fajne
186 niech zgnane stałeś zamiast kucnąć :P
co mi sie nie podoba hmm ze mnie tam nie było heheh , fajnie wyszło
Darek