canis z całym szacunkiem ale Twój wkład jako pierwszy w podwaliny spotkania uwzględniłem pisząc: "tzn. ew. preferencje lub już sprecyzowane pomysły (kilka ich było)"
Sorry może trochę lakonicznie ale jednak:wink:
Wersja do druku
Słoneczny, zimowy poranek proponuję spędzić nad zalewem za os. Szkolnym.
Wrażenia artystyczne, gwarantowane :)
Jeżeli umawiamy się z soboty na niedzielę w ten weekend to proszę mnie też dopisać.
Co do propozycji to obie rękami popieram zalew nowohucki.
Znam to miejsce tylko z przejazdu i to zazwyczaj w pośpiechu łamania przepisów drogowych:mrgreen:
Jak wspominałem w poprzedniej korespondencji "nie mam nic przeciwko". Ponadto canis również wymienił tą propozycję.
gonzo44 - zacytowana czwórka chętnych wytypowała przyszły weekend. Może też dałbyś radę:wink:
Postaram się choć tak daleko to nie śmiem planować ;-)
Może być przyszły weekend, miejsce też mi odpowiada :)
Dopisuję się do listy hehe
No to ja też się pofatyguję - w końcu mam nad zalew 10 minut spokojnym spacerkiem ;P
Jeśli będę za tydzień w Krakowie i nie przyszaleję zbytnio w sobotnią noc to też chętnie się przyłączę :)
Ale Wam fajnie w tym Krakowie...
Mam prośbę - niech autorzy podpisują pod fotkami "ludziowymi" - kto jest kto, OK?
Miło wiedzieć, który sympatyczny pysk do kogo należy. Chociaż na zbiorówce - ślicznie proszę...
Najbardziej do mnie trafiło to urocze zdjęcie:
Niby nic... ale jak naświetlone!
bardzo mi miło Ewo, że Ci się foteczka mojego skromnego autorstwa spodobała :)
Na zbiorówce 'fish-eyeowej' jestem w lewym dolnym rogu - ten z brodą w okularach :mrgreen:
Również się piszę na weekend (bez znaczenia który)
pdr;)
Chciałabym mieć taką w swoich zbiorach, miałam parę razy możliwość coś podobnego zrobić, ale niestety zawsze coś schrzaniłam i albo poprzepalałam, albo niedoświetliłam, a więc zaszumiłam okrutnie...
Fajne chłopaki jesteście :-DCytat:
Na zbiorówce 'fish-eyeowej' jestem w lewym dolnym rogu - ten z brodą w okularach :mrgreen:
Miło mieć obraz człowieka przed oczami, jak się gada na forum.
aaaaaaaaaaallleeeee boli. Kurcze nie będę w stanie być rano 30 (niedziela) bo mi uciekło, że jestem solenizantem w sobotę wieczorem:oops:
Chciałbym zapytać, czy sobota rano byłaby możliwa, ale boję się zamieszania jakie mogę spowodować:cry:
A nie mówiłem, że za tydzień może być ciężko? :-D
właśnie - może poza sezonem poćwiczymy fotki w tańcu i w ciemności :mrgreen:
Mnie pasuje cały łikend. Tylko jak zwykle nie mam transportu - Będzie się ktoś zawijał przez kozówek a przynajmniej wielicka albo okolice - bo do huty na nogach nie zajdę...
Mnie zdecydowanie bardziej pasuje sobota rano.
Ja jestem za niedzielą rano ;)
ale w sobotę tez dotrę!
:mrgreen:u mnie w chacie:mrgreen:
Stała mocna ekipa na mocne imprezy:mrgreen:
W ubiegłym roku po odprowadzeniu jednego z gości (lżejszej kategorii) do TAXI wbiegałem z impetem po schodach (bo goście wołali) i pośliznąłem się wypłacając czołem baranka w belkę podpierającą dach (rękami nie zdążyłem się złapać bo AF był za wolny do namierzenia celu). Na początku myślałem że głowa boli od kaca, ale żeby trzy dni? (dużo za mało wypiliśmy:mrgreen:). Poszedłem do lekarza, który skierował mnie do szpitala a tam pani doktor zapakowała w gorsecik i na dwa tygodnie do wyra :mrgreen::mrgreen:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Wprawdzie byłby to skrót jak z Krakowa do Katowic przez Warszawę ale canis jeżeli sobota by wypaliła, to w ramach przełożonego terminu mógłbym z przyjemnością podjechać i Cię zabrać.;-)
Dołaczam sie do Waszej wesołej gromadki. Własciwie sam nie wiem jak by mi bardziej pasowało, a w zwiazku z tym to mi wszystko jedno:mrgreen:
Rozumiem że w gre wchodzi tak jak ostatnio 5.30 rano?
Panowie (oraz jeżeli są) i panie, myślę że w ramach zamieszania organizacyjnego jakie spowodowałem, poczuwam się do odpowiedzialności aby przypilnować doprecyzowanie terminu najbliższego spotkania. W jednym z ostatnich postów zaproponowałem zmianę na sobotę rano, co znalazło uznanie i potwierdzenie wśród poszczególnych forumowiczów. Bardzo proszę potwierdźmy swoją obecność aby uniknąć ewentualnych niemiłych rozczarowań.
Ponadto proponuję poza datą i godziną ustalić miejsce spotkania.
Moje podsumowanie to:
- sobota 29.11.2008,
- miejsce Zalew za os. Szkolnym (warto doprecyzować dokładnie gdzie?)
- godzina ??? Wschód słońca jest o 7.13 - pozostaje pytanie czy zbieramy się na 1 godzinę i 43 min przed wschodem słońca, tj o 5.30. Jeżeli okolica o tak wczesnej porze jest cokolwiek ciekawa, to nie widzę przeszkód (tu prosiłbym o podpowiedź kolegów znających lepiej tą okolicę).
Proszę o wasze zdanie.
Pozdrawiam
panuna
Jak dla mnie termin OK, ale w kwestii samego miejsca:
Może ktoś ma inne odczucia, ale tam za bardzo nie ma czego fotografować dłużej niż pół godzinki (no chyba że trawki/kropelki itp). Niestety dookoła zalewu są różne zabudowania i na jakieś niesamowite pejzaże nie ma co liczyć. Miejsce fajne żeby zobaczyć, ale przez 2 godziny to bym tam chyba się trochę znudził.
Proponuję się spotkać koło domu wędkarza może koło 6 rano.
Ok, przy domu wędkarza jest parking. Sądzę że o tej porze roku nie ma potrzeby spotykać się wcześniej niż 6 - 6:30 rano. Mam nadzieję że chociaż przez chwilę słońce przebije się przez chmury.
w prognozach wspominają o nadchodzącej poprawie pogody, więc również dopisuję się pod Twoją "nadzieją":-D
myst myślę, że masz dużo racji co do spędzenia nadmiernej ilości czasu w tym jednym miejscu. Zawsze można postawić szybką diagnozę i zaliczyć jeszcze szybszy desant do np. opactwa w Mogile (samochodem zaledwie ze 2 min.). Nie wiem jak z dostępem (nigdy nie sprawdzałem) ale jest tam też drewniany kościółek z modrzewia pw św. Bartłomieja.
Zakładam, że sam zalew nie jest zbyt dużym ograniczeniem.
Odpowiada!!!Cytat:
Czy większości odpowiada 6:00-6:30 ?
Mi tak i sobota
pzdr;)))
Powiedzcie mi, bo nie znam tamtych terenów, czy "parking koło Domu Wędkarza" to jest to:
No i sprecyzujcie, czy 6:00 czy 6:30, bo dla mnie to dylemat czy wstać o 3:30 czy o 4:00 :)
Tak to jest to.
Ja też się piszę i proponuję 6:00.
Ja się dostosuję. Ale IMHO im wcześniej tym lepiej.
Ok, dla mnie może być 6:00, parking ten co na zdjęciu.
No więc chciałem powiedzieć, że mamy pozwolenie od Ojca Opata klasztoru Cystersów w Mogile, na fotografowanie krużganków, katakumb i ogrodów, które normalnie są zamknięte ;)
zapowiedziałem nas około 7.30-8 rano ;)
Chciałem się tylko upewnić, że chodzi o sobotę, 29 listopada, czyli jutro.
tak - jutro o 6.00 pod domem wędkarza :)
Ewentualnie można się dopisać?? Tylko jeszcze nie wiem czy na 100%... I jakby co to jechał bym autem od strony Skawiny, więc kogoś po trasie mógłbym zgarnąć...
Jak się zdecyduje na 100% to dam znać...
Mogł by ktoś podać ulicę i przybliżony adres co by GPS tam trafił ? Niestety te rejony są mi zupełnie obce a dzisiaj jadę na weekend do krakowa tak że może uda mi się jutro rano wyrwać
google mówi Bulwarowa 39 ? Ma rację ?
Zgadza się, Bulwarowa 39. Jedyny i pierwszy budynek po prawej stronie jak skręcisz z Al. Solidarnosci, dalej juz basen i skrzyzowanie.
Ja raczej też będę.. ale pewnie bardziej do towarzystwa bo canis już sobie aparat zaklepał.. :(
Jeżeli można się jeszcze dopisać to ja także będę. Okolicznych niezmotoryzowanych potrzebujących transportu mogę zabrać, będę jechał z Czyżyn :)
to może zróbmy jakąś listę, żeby było wiadomo, że wszyscy już przybyli ;)
- madallenka
- CanisLupus
- RobertDy
- kriss200
- Kaan
- majku
- myst
kto jeszcze?
Jeszcze ja
- madallenka
- CanisLupus
- RobertDy