126
Wersja do druku
Rybitwy na 125 & 126 bardzo mi się podobają. Jest akcja:)
4 jest fenomenalne :)
Ogólnie to bardzo dobre zdjęcia.
jaki sprzętem robiłeś te foty??
ciesze sie bardzo, ze pomimo niezbyt obfitych komentarzy konsekwentnie wrzucasz tu swoje prace. sa swietne, a im czesciej tu zagladam tym czesciej tu wracam ;)
125 warto by bylo tam skupic uwage , bo chyba czesciej tam rozne ptaki siadaja
ogolnie seria ladna :)
warto i cały dzień tam skupiałem uwagę, ale podczas gdy nic się nie działo nie próżnowałem i odwracałem swoją uwagę:smile:
co do sprzętu to używam 300/2.8 LIS z telekonwerterami, samochody z początku wątku to 24-105/4LIS
127.
128.
ujecia sa extra , a i widac efekty szkla :)
Pamiętam Twoje pierwsze zdjęcia i powiem Ci krótko - dajesz czadu :)
tak trzymaj
Dawno tu nie zaglądałem. Twoje zdjęcia nabierają smaczku :)
nooo piękne serie:D, mogę pozazdrościć możliwości focenia, bo mój 40D idzie do serwisu (error99):sad:
nie to ze sie czepiam , ale czemu masz takie dziwne rozmiary zdjec ??
yyyyy 800x634, to źle? Czy też 800x566? wystawiłem w tym formacie około 100 zdjęć a ty teraz to widzisz? Wcześniejci nie przeszkadzało więc chyba jednak się czepiasz;-);)
800x634 to takie jakoś mało standardowe jest (ni to 4/3, ni kwadrat).
143.
no takie wyszło ale jeśli to przeszkadza w odbiorze zdięć będę się starał trzymac bliżej standartu
czy to zle ? ze sie wymaga czegos wiecej ? na wszystko z czasem przychodzi czas , myslalem Ci juz to kiedys napisac , ale ( szczertze ) miales problem z umieszczeniem ptactwa w kadrze , wiec nie bede Ci o rozmiarach pisal , ale kiedy juz fotki nabieraja smaku , to czas aby popracowac nad rozmiarem kadru :)
ale jak chcesz moge sie nie czepiac , tylko napisz slowo , a bedzie wysluchane :)
z tego co wszędzie piszą to najlepszy jest 900 na 600:D, chociaż trudno go czasem otrzymać (zwłaszcza gdy tnie się kadry:D)
no własnie ja zazwyczaj 10-20% przycinam
Sylwek teraz zrobiłem 3:2 fomat 900x600 czy jest ok?
144
jeśli chodzi o format to lepiej się ogląda większe, lecz jeśli chodzi o regulamin galerii to niestety
Cytat:
Zamieszczone przez Regulamin
czyli jednym wolno wystawiać 900x600 a innym nie? czy to od czegoś zależy>?
według regulaminu nikomu nie wolno wstawiać 900pix, w przypadku galerii Adso też tak było, wstawił 900pix na dłuższym i post usunięty przez Viteza, może przypadkiem coś im umknęło i zdarzają się większe niż dopuszczalne, wiadomo że raczej wszystkich stron galerii nie przeglądają od razu :-D.
145.
zapomnijmy o rozmiarach będę się starał być blisko 800x600
1507, miejscówkę na rybitwy znalazłeś pierwsza klasa:) Jak blisko udaje ci się podejść? (zakładam, że spodniobuty i jakieś tam kamo)
No, przy takich zdjęciach to można podyskutować tylko o formacie ;)
spodniobuty+siatka, podchodziłem 2 kroki przystanek+ fotki chwila na oddech i znów 2 kroki do przodu+fotki chwila na oddech byłem ok 10m od tego słupka fociłem zestawem300mm+tcx2 bliżej sie bałem że spłoszę no i czekałem na karmienie a to była optymalna odległość by 2 ptaki weszły w kadr, wieczorem pokażę efekt z karmieniem
jakmasz mozliwosc , to z jeszcze nizszej perspektywy zrob fotki , efekt ciewakszy bedzie :)
1507, oj bardzo ładnie. Scenka suuper. Gratuluję:)
No i spróbowałbym skorzystać ze wskazówek sylwka następnym razem.
spróbuję :)
Na ostatnim zdjęciu perspektywa dobra, bo trawy stworzyły ładne tło. Niższa perspektywa raczej nie rozmyje bardziej tła przy tej ogniskowej. Przymykasz swój zestaw 300+2tc? Od f8 już znaczna poprawa ostrości, jeśli światło pozwala warto przymknąć.
to robiłem z tcx1,4 i było f/5 1/4000s
bardzo ładne kolory na tym 146 :)
ktoś mi powie jak zmienić tytuł wątku?
napisz do moderatora ;)
super perspektywa, piękna fota:D, zazdroszczę focenia:smile:, bo aparat mam w serwisie, ech
Ogólnie fajne foto. Szkoda tylko, że widać, że człowiek tam był.
:?::?::?:
148.
149.
:lol:jasne nożyczkami bezkarnie obciąłem wchodząc niezauważalnie do wody. To mnie rozbawiłeś teraz. Tak dla ścisłości to ptaki trawę tak tną, szczególnie Łyski oraz inne ptaki które min z tego gniazda robią a i swoją drogą ona też tak rośnie. A nie przyszło ci do głowy że niewystarczająco na te Perkozy obciąłem:lol: Kurde całe rozlewisko tak przygotowałem :mrgreen: o 4 rano z latarką:lol:
150. ...prawie jak f-16
151.. a tu jeszcze jedno z "wyczesanym zielem"
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
152 a to jeden z setek winowajców odpowiedzialny za wygląd tej "trawy"(jesteśmy w zmowie comatus). Czy to wystarcza byś zmienił zdanie na temat mojej ingerencji czy dalej ma coś wrzucać byś się przekonał że nie mam wodnej kosiarki do trawy :) ?
Kurcze, a ja święcie byłem przekonany, że to człowiek (niekoniecznie Ty :wink:). Szczere przeprosiny i mój wstyd :oops:
A perkoz najlepszy na tej stronie.