Ups, no i wszystko się wydało... :twisted:
Dziękuję wszystkim za miłe słowa:)
Wersja do druku
Troszkę przesadzone oczy i sztuczna mina. Reszta tak jak ostatnio, bardzo mi się podoba :P
No to następnym razem kolorowe soczewki kontaktowe od razu będą wyjęte:)
108.
109.
108 tak, ale na 109 okropnie oczy wyszły...
108 - nie lubię jak widać tylko jedno oko, a drugie jest zasłonięte włosami. Fajne bw, niby twarde, ale jednak miękkie :D
109 - za mungiem : oczy.
109 najgorsze z calej tej serii.. mysle ze i pomysl i to spojrzenie..
za to 108.. dżizas.. swietne!
Strasznie podoba mi się 105 :-) Oczywiście również 108 niczego sobie.
coś nowiutkiego z dzisiejszego dnia:)
110. Karolina
110 super tylko te oczy jakby przekombinowane...
Bluzka ciemnejsza na dole czy mnie sie wydaje?
Ogolnie bardzo dobre:)
kjoanna - Dzięki! kombinowałam głównie z kolorystyką całego zdjęcia (i gradientami:)), a oczy tylko wyostrzyłam po zmniejszeniu:)
Mój komputer płata mi figle, bo w PSie kolory są zupełnie inne niż gdy się je wstawi do internetu...(dużo bardziej nasycone) Czy ktoś ma może pomysł dlaczego tak sie dzieje i co z tym zrobić?
Zobacz jak masz ustawione bity i czy jest to AdobeRGB czy sRGB. Może w tym tkwi przyczyna.
no i wydaje mi się ze problem rozwiązany:) Dzięki Troyan:)
to kolorystyka którą chciałam: 110 v2
nie wybielałam białek ;)
Co do tła to też właśnie to zauważyłam... ki czort? chyba mój komputer mnie nienawidzi;) no cóż, zajmę się tym jutro...
A to nie patrzyłaś na histogram, jak rozjaśniałaś zdjęcie w PP?:p
Przy okazji wszystkie miejsca, które powinny znajdować sie w głębokim cieniu (dziurki od nosa, jama ustna, część szyi zasłoniętej przez włosy) są nienaturalnie rozjanione, no ale w końcu to chciałas uzyskać..;-)
Przy okazji dziurki od nosa tworzą zbyt duży kontrast z jasną/rozjaśnioną cerą modelki, przez co trochę rzucają sie w oczy.
Pozdrawiam
Slider - patrzyłam, patrzyłam:) Problem w tym, że tło jest zupełnie w porządku kiedy patrzę na nie w PSie, a przy wrzuceniu do internetu wygląda... jak wygląda:)
Dla mnie fota jest zarąbista (wersja nr 2)
O wiele lepsza niż te kombinacje "pod światło" innych forumowiczów.
Wczorajsza sesja z Dawidem.
Metro młociny:) pozdrawiam obsługę monitoringu;)
111.
bardzo fajne! dajesz wiecej! :D
Bardzo fajne choc widze to w kwadracie.
Model ciekawy, mam nadzieje ze masz wiecej.
Loome - dziękuję:)
kjoanna - Dzięki za dobre słowo:) ja do kwadratów nie mam jednak przekonania:) Model owszem bardzo ciekawy i mam z nim aż za dużo zdjęć - nie wiem które wybrać ;)
a więc kolejne:
112.
Fajnie tu u ciebie. Przegladalem caly watek (troche to trwalo, ale oplacalo sie). Moj faworyt to nowsza wersja 61 - Rewelka! bede tu zagladal, bo milo sie patrzy jak ktos sie rozwija i widac postepy.
PS: tak na przyszlosc - rezerwuje sobie kilka pytan odnosnie twojej obrobki w PeSie, na ktore mam nadzieje odpowiesz :cool:
pozdr. & udanych kadrow :wink:
ja chce jego nuumer :D <lol>
zdjęcia świetne, świetne! czym robione? bo mnie az ściska jak widze tę ostrośc i GO
111 bardzo ładne, świetliste i tak dalej, ale jednak tej czerni z bluzy bym tak mocno nie rozjaśniał.
112 jak dla mnie trochę chaos kadrowy, ale mnie nie słuchaj. Światło trochę niekorzystne, bo obszary pod oczyma (pewnie to już górne partie policzków) trochę za jasne w stosunku do reszty twarzy... No i ogólnie cienie też jakieś takie męczące (ten na prawej stronie twarzy megaostry i strasznie dziwny, a ten na lewej to z kolei wygląda jak malowany czarnym pędzlem na małym opacity)
Dodatkowo widać niedociągnięcie przy obróbce : obwódkę wokół cienia na ścianie, prawego barku i rękawa, oraz lewej krawędzi tułowia.
Czekam na ciasnego headshota :D
Papier - dzięki:) z chęcią odpowiem na nurtujące Cię pytania:)
Gunia - na MM jest;) Robione jak zwykle 50 1.4 i 350d, innej opcji nie posiadam:) Lepsza ostrość, głębia i wszystko inne może wynikać z większego mojego skupienia i zrozumienia sprzętu jaki mam. I innej obróbki, której caaaały czas się uczę:)
Micles;) - no to jedziemy;) 111 rozjaśniać nie trzeba było bardzo, bo światło było mocne;) No, tak czy inaczej taka koncepcja moja była, jasno i po oczach;)
112... ojej:D haha, no powstała tam jakaś dziwna obwódka (przy przesuwaniu suwaczków w LR jak przypuszczam), ale nie będę się już zagłębiała w ten szczegół;) nie przeszkadza mi zupełnie. Cienie są dziwne i poplątane i różnej... natury;) ponieważ zdjęcie robione było wewnątrz przeszklonego pomieszczenia o dziwnej konstrukcji (ten cień miękki) model - jako że siedział przy ścianie - dawał wyraźniejszy i mocniejszy cień. Chociaż może obwódkę tego mocnego cienia przy głowie usunę, bo faktycznie dziwna... ale to jak mi się będzie chciało;)
a tymczasem kolejne:
113 (pechowe? ;) )
tamten profil ma lepszy
troche mnie denerwują te kłaczki na sweterku... ;/
ale ogółem to very good madame
ale... to ten sam profil;)
Dzięki:)
No i to mi pasuje. Jedynie kicha z kolorkami tej bluzy nieszczęsnej :D Wyszły plamy z o wiele za dużym nasyceniem, np przy pierwszym od góry guziku bluzy, albo na lewym ramieniu...
a nie, na ostatnim jest lewy, a wtedy był prawy ( o twarz mnie chodzi)... ;)
Gunia, to na pewno ten sam profil;) spójrz na pieprzyk na brodzie;)
A kłaczki.... mnie też denerwują.. no ale przecież ich wszystkich nie wyszopuję;)
Micles, czy ja I już mówiłam tobie że Twoje życie musi być strasznie stresujące skoro dostrzegasz te wszystkie szczegóły? ;) Skoro tak dobrze Ci to idzie powiedz mi jeszcze na którym zdjęciu bardzo mocno ingerowałam w tło;)
A czemu :D Nie takie rzeczy się robiło ^^E tam... Jak nie mam pisać, to tylko powiedz :DJeżeli już gdziekolwiek, i miałbym wybierać jedno spośród tych trzech, to postawiłbym na 113. Argument nr 1 : http://87.98.187.104/micles/cb/dawid3haxed.jpg (Widać ostre, nienaturalne do uzyskania aparatem przejścia pomiędzy poszczególnymi fragmentami obrazu, na czerwono zaznaczyłem obszar, w którym prawdopodobnie było coś innego :D). No i argument nr 2, najczęściej najbanalniejszy z możliwych, ale często działa : poprzednie zdjęcia były nazywane normalnie (dawid01, dawid2) a to jest nazwane dawid3q co daje do myślenia :D
brawo;) tyle że po drugiej stronie też trochę pracy było;) Tam gdzie zaznaczyłeś praktycznie całe tło zostało domalowane pędzlem... po prawej str też trochę:) Wiedziałam ze to przejście koło ramienia niezbyt dokładnie zamalowałam ale mi się nie chciało już mazać;) Ale tragicznie nie wygląda chyba:)
A nazwa pliku akurat (to q na końcu) to sprawka imageshack;)
A pisz co chcesz, byle rozsądnie;)
Jakbyś nie zasugerowała, to bym się nie zorientował :D Gołym okiem widać dopiero jak już wiem gdzie tej krawędzi szukać, a tak to nie podpada :P
tej, faktycznie.. mea culpa.. :D
kolejne.
114.
Model wyglada troche jakby sie nie mogl w drzwi zmiescic ;-) A tak na powaznie... przesledzilem ten watek od poczatku i nic tylko pogratulowac talentu i znajmosci PS'a.
to jakos mniej mi się widzi...
a co konkretniej jest nie tak? Ja lubię to zdjęcie, ale może mnie przekonacie? ;)
Nie wiem co ty tam odwaliłaś, ale wygląda okropnie :D Kolejny raz strzelę : chyba głównym powodem są dziwnie dobrane krzywe.
Strasznie sprany kontrast, brak kolorów w tle, ale za to za dużo koloru na potencjalnie białym t-shircie, za żółta/pomarańczowa skóra. Wylazła kolejna obwódka, na lewej nogawce, przez co jeszcze bardziej sztucznie to wygląda, jakby był wklejony... Tyle co do obróbki.
Kadr : po lewej dużo shitu i ogólnie przytłaczająco, a po prawej pustka, cisza na morzu... Dach budynku przecina szyję.
Osobiście bardziej podobałaby mi się kolorystyka taka jak na odbiciu w górnym okularze :D
krzywych nie używam:)
kontrast jest mocny tam gdzie chciałam żeby był - na postaci, tło ma być tłem, ma być blade. Na moim monitorze kolor skóry nie jest pomarańczowy (ale spróbuję zejść z saturacji, mój sprzęt płata mi figle)
To nie obwódka, to światło oświetlające go z boku od sporych jasnych powierzchni.
Tło moim zdaniem jest jak najbardziej w porządku:P
Micles, gdybyś malował, wiedziałbyś, że na biel składa się wiele barw;)
poprawiona wersja 114: (chyba nawet lepsza;))
tak,duzo lepiej.. przeszkadzały mi pomarańczowe obwódki wokół oczu..
ps. a z modelem już się dogadałam ^^
Nooo, no to czekam na wyniki:D
następne.
115.
Obróbka bardzo dobra, nie widzę niedociągnięć, jest super.
Poza : ja wiem, naśladujesz mistrzów :D ale tu jakoś mi nie pasuje. Może to przez tą poker-face-minę?
haha, nie pochlebiaj sobie Micles:)
I zaproponuj następnym razem modelce jakąś mniej niefortunną pozę, bo ta z linka jest koszmarna:)
Pozie z linku miclesa jest bardzo daleko do mistrzowskiej ale tej na Twoim zdjęciu też wiele nie brakuje. Gość wygląda jak by mu wiatr wywiał deskorolkę. Jak by te dwie pozy skleić to razem może wyszło by coś odkrywczego. :-D
Sergiuszu, nie rozumiem:D tej pozie z mojego zdjęcia wiele nie brakuje...do czego? Do mistrzowskiej? ;)
Dzięki za komentarz:)