Częste opinie o słabości tego wyświetlacza biorą się stąd, że ocenia się go na podstawie oglądanych na nim JPEG-ów zaszytych w RAW-ach.
Wersja do druku
lcd jest jedna z dwoch, no moze trzech rzeczy powstrzymujacymi mnie przed kupnem 1ds3. druga jest brak sraw ( okolo 10mpix) i slabsze iso ( natywne 1600).
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
nie rozumiem do konca zartu. bo wlasnie jest taki sam. tak w 1d3 jak i 1ds3.
mam przed sobą oba body, LCD w 1D3 jest zdecydowanie lepsze, lepszy kontrast, kolory, zdecydowanie więcej widac na nim przy swietle slonecznym, LCD w 5D przekłamuje kolory, są blade i zdjęcia są jakieś dziwnie żółte, kompletnie nie ma porównania
Ja się już zgubiłem kto co z czym porównuje. Pisałem o wyświetlaczu w 1D mkIII i 40D. Mając oba te body równocześnie ten w 1D mkIII jest lepszy po prostu, więcej na nim widać (przede wszystkim nie ma takiego mydła i kolory bardziej rzeczywiste), a że oba w porówaniu do np. tego z 500D do d... cóż :lol:.
Stroję przed decyzją zakupu FF. Jak to zwykle bywa budżet okrojony, a chciałoby się cuda. :) Decyzja padła na 5D mk I. Mam tylko wątpliwość co do akceptowalności ISO powyżej 800 (chodzi o odbitki większych formatów). Czy ktoś z kolegów i koleżanek mógłby wrzucić ze 2-3 RAWy z ISO powyżej 800. Dobrze żeby była to scena ze słabym oświetleniem, wtedy widać "czarno na białym". :)
tomir urwałeś się z choinki? Lubisz zdjęcia w 200%? czy odbitki 40/60 itp na scianach? Jak odbitki Kup 5D i rób nawet na iso 1600:)