Gratuluje Jac! Gratuluje! :)
Wersja do druku
Gratuluje Jac! Gratuluje! :)
Ciesz sie ze Ci scropowali z góry a nie z dołu :)Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Zdjecie jest swietne. Zresztą to było jedno z tych w Twojej galerii, do którego można ciągle wracać. Masz jeszcze takich kilka więc czekaj tylko na odpowiednie konkursy :)
Routlaw, perqsista, dzieki...
Przylaczam sie do gratulacji - IMO naleza sie.Cytat:
Zamieszczone przez Robson01
pozdrawiam
Jac - przyłaczam się do gratulacji :)
Dzieki.. ma byc podobno wystawa w budynku Agory.. jak juz bede wiedzial kiedy , to wrzuce info.. moze sie ktos wybierze poza mna ;-)
Nie wiem czym oni sie zachwycaja????
Zdjecie masakra, ale oblejemy na grillu :wink:
spoko kiedys zrozumiesz ;-).. moze na grillu ci wytlumacze tajniki warsztatu :mrgreen: ;)Cytat:
Zamieszczone przez Pikczer
Super, gratuluję i zazdroszczę Ci tego zdjęcia jak i wielkiej satysfakcji jaką musisz odczuwać.
Napisz jak zrobiłeś to zdjęcie, czekałeś na to, czy zobaczyłeś te potężne chmury i pomyślałeś że szykuje się niezłe foto?
Może odświeżysz szkołę fotografii CB ?
Po takim sukcesie możesz pod avatarem napisać Profesor.;)
dziekiCytat:
Zamieszczone przez Przemoc
dokladnie tak bylo, z racj tego ze mieszkam "wysoko" to naogol widze co sie dzieje w roznych czesciach miasta... no a tutaj z ladnej slonecznej pogody w przeciagu moze 30min zrobila sie jedna z najwiekszych burz w Warszawie... najpierw sie przygladalem co sie dzieje a poznie zobaczylem jak jeden samolot podchodzacy do lodowania nagle zaczyna zawracac i to nad miastem (generalnie jest zakaz lotow nad miastem) lotnisko na tym zdjeciu jest po prawej stronie - tam gdzie czarno a samolot w lewo... no i za aparat wtedy chwycilem... czasy byly rzedu 1/10 ze statywu a przyslona f/10 ogniskowa 17mm chwile pozniej juz sie nie dalo robic zdjec bo pojawil sie niezly opad deszczu i bylo juz wszedzie czarno i mokro ... chyba nie musze tlumaczyc jak bardzo wialo ;-) wiec i tak bym sie nie odwazyl juz otworzyc okna...Cytat:
niesadze ;-)Cytat:
hehe poczekajmy na nastepne konkursy ;-)Cytat:
Gratulacje. Ja ta fotkę widziałem gdzieś wcześniej. Skojarzyła mi się ze smogiem nad miastem.Bardzo fajna
dokaldnie, wrzucalem ja juz w tym watku tylko sie linki sypnely bo zmienilem sobie conieco kiedys na stronie... I wtedy tez byly takie skojarzenia ;-)
Super! Gratuluje zdjecia z chmura nad miastem, widzialem je
wczesniej i naprawde jest swietne.
Pomysł ciekawy , chociaż moim zdaniem trochę za mała GO.
wiem, wiem z ta GO to poprosyu moja wina... miniaturki na LCD wygladaja OK.. tak samo te miniaturki w watku sa OK... powiekszena juz nie tak bardzo niestety... ale temat bede teraz cwiczyl... poki tulipy maja paki :-) wiec czas nagli, ale jak dla mnie pierwsze zdjecie jest akceptowalne jesli chodzi o GO... reszta mniej ale tez mi sie cos w nich podoba
To prawda z całego zestawu jedynka wypada najlepiej. Ćwicz, ćwicz i pokazuj efekty :-)
technike mam opanowana... tyle ze praktyki zabraklo ;-).. bo na LCD wygladalo OK a w powiekszeniu nie OK... ale juz wiem na czym stoje i czym to jesc... jak juz bedzie gotowy "projekt" to go tutaj wrzuce.... moze troche potrwac bo jeszcze nie wiem jak wszystko zrobic tak zeby bylo jak to wiedze teraz w glowie... trzeba bedzie pokombinowac troche... to co widac to mniej wiecej jeden element ukladanki ;-)
Ale mu zostawiłeś miejsca przed dziobem i za ogonem :)
Ledwo się na zdjęciu mieści
BTW coś dla Muflona chyba
No niestety taka specyfika a.net, lubia takie "ciasne" kadry .. jedno zdjecie weszlo drugie do poprawy ... bo z prawej jest jakies trzy razy wiecej miejsca (z 60px) niz lewej (ze 20px) i mi napisali ze nie centralnie :-).... ale wkoncu im sie spodabo to i tu pokarze...Cytat:
Zamieszczone przez mxdanish
I właśnie dlatego dałem sobie spokój z a.net :) Bo ja bym tak ciasne zdjęcie odrzucił przy pierwszej selekcji zrzutu z databanka, albo (lepiej) zrobił z niego jakiś wycinek detalu :)Cytat:
Zamieszczone przez Jac
No zobacz nie wiedziałem że takie konkretne wymogi stawiają :???:
Jeśli już takie progi stawiają to chyba dobre zdjęcie jest skoro wzięli ;)
Dokładnie dlatego się zdziwiłemCytat:
Zamieszczone przez muflon
wlasnie drugie zdjecie mialo taki powod odrzucenia:Cytat:
plusCytat:
The aircraft in these photo(s) is too far in the distance, resulting in
too much 'empty space' in the image.
pierwsze w/g nich nie mialo duzo "pustej" przesrzeni" :mrgreen:, zdziwil bym sie jak by bylo inaczej :twisted: pozostaje je tylko przyciac i znowu dwa tygodnie czekania na decyzje... moze wiecej im wrzuce z goraszki '05 bo cos jest juz chyba pora zeby sie zabrac za te 'stare' fotki ;-)Cytat:
The main subject of these photo(s) is not correctly centered in the image.
No to te drugie jest ciekawsze
Przynajmniej "oddycha" ;)
No ale oni chyba wiedzą na czym im zależy
tzn ja ich troche rozumiem (staram sie zrozumiec), ze zdjec "zwyklych" przyjmuja tylko najlepsze zdjcia i wymagaja od 100% zgodnisci z kryteriami... zdjecia niepowtarzalne, czyli typu przelot samolotu na tle ksiezyca w nocy, albo jakies wypadki albo "Air to Air" itp. sprawy maja napewno obnizona poprzeczke... ale dzieki temu 90% zdjec to naprawde dobra robota fotografow ;-)Cytat:
zreszta wystarczy jeden klik na np best of last 365 days lub "all the time"
po takich burzliwych komentarzach oficjalnie koncze systematyczne updateowanie tego watku.. jak by co to zapraszam na strone... no chyba ze bedzie cos w/g mnie naprawde ciekawego/innego to wrzuce tez tutaj.
Witam,
Nie ma co komentować:) - kwiatki bardzo ładne (dobrze rozmyte tło i dobrana GO).
Najbardziej do gustu przypadła mi trójka i siódemka.
Mam pytanie: o jakiej porze dnia robione fotki?
pzdr
Bart
dokladnie nie pamietam ale wydaje mi sie ze to byly (tak jak widac - ostre sloce, glebokie cienie) czyli pewnie godziny okolo poludniowe ~11-13
Tak mi się wydawało - szkoda, że dla porównania nie ma paru zrobionych koło 18-tej - wydaję mi się, iż zwłaszcza te czerwone tulipany mogłyby wypaść jeszcze lepiej.
BTW tym na stronie jak juz pisałem niczego nie brakuje:)
kolo 18 to te tulipy jak sie znam na geografii ;-) to sie "zamykaja" i nie da sie tak otwrtych zrobic, ale oczywiscie swiatlo byloby napewno lagodniejsze
uuuuupsss:)
na usprawiedliwienie napiszę, że z biologii w drugiej klasie liceum to "pałkę" miałem...
troche sobie odswieze watek ;-)
pare kadrow znad morza
Eeee kurde, byles w Jantarze?? To moje okolice, las, plaze itp. znam jak wlasna kieszen :-D
jakie byles? ciagle jestem :mrgreen: ( 54°19'56.07"N, 19° 1'18.83"E miej wiecej ;-) )
jak bys chcial cos "zobaczyc" to PM moze sie przejade ;-)
Ech, mam same miłe wspomnienia z tamtego miejsca. Jac jakbyś mógł to zrób parę fotek lasów, bo są naprawdę przepiękne.
Hi hi... ostatnie prawie jak z Dominikany :)
Pierwsze fajnie zabałaganione i kolorowe :D
no to jeszcze jeden kadr pozasezonowy
jedna mala seria polowania na kija
i pytanie co to za zwierz ?
Nie mam pojęcia, ale fajne fotki:-)
IMO myszołów
@ Fotoaparatka - tak mi mów :lol:
@Kubaman - dzieki, nawet pasuje ;-)
Biedny kij ;) Pierwsza fotka ptaszora super :)
i nawet mysze chyba zlapal :) fajne :)
no bo tam wogole jakies bardziej łowne te ptaszory ;-)