Uła. Jakie fajne kolory z Barcelony. Smakowite! Czym? Jak? :-)
Wersja do druku
Uła. Jakie fajne kolory z Barcelony. Smakowite! Czym? Jak? :-)
hej ;) mogę*podpowiedzieć, że watermark trochę*za bardzo rzuca się*w oczy. Moja propozycja: zmniejsz przeźroczystość i daj na całą długość*zdjęcia.
Portrety fajowe :)
Dzieki panowie za odwiedziny:)
Kolory w LR.
Kilka nastepnych z Barcelony.
87.
88.
89.
90.
91.
92.
93.
94.
95.
Ja naprawdę proszę o unikanie gwiazdek :evil: - http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=491 i dalsze.
Joanno? Tej cudownej pepperoni z pieknej kompozycji na 87 - przywiozłaś troszkę? Uwielbiam! Ta dostępna u nas - to juz nie to! 87 i 90 - najbardziej mi się podobają. i 91 też.
Ewa taki tlok byl ze ucieklam stamtad jak najszybciej sie dalo ;)
A tu kilka z niedzielnej sesji: Ania i Marcin.
Prosze o opinie.
96.
97.
98.
99.
100.
101.
dobra obróbka!
setka do mnie nie przemawia..:-)
jako całość jest ok
Dla mnie 97 i 101, pozdrawiam.
fajne kolorki ale kolor nieba nie pasuje mi
Stawiam na 103 i 104 :)
Bardzo do mnie przemawia to cięcie na 100. Fajnie skomponowane i... luzacko bardzo wyszło, ściągnę ten pomysł :)
I 98 - bardzo romantyczne, odważnie skomponowane i gustownie obrobione.
97 - bardzo ciepłe w odbiorze.
kjoanna jeśli możesz zdradzić tajemnicę jak uzyskujesz tego typu kolory, w odcieniu pomaranczy?
Ewa dziekuje za odwiedziny, mozna na Ciebie liczyc:)
Malin bawie sie suwakami w LR-Split Toning.
Cześć,
Miło u Ciebie gościc, bo widzę, że naprawdę świetne zdjęcia robisz. Może dla mnie trochę za dużo PS'a, ale i tak jest super :-D Nie będę się nad każdym ze zdjęć rozwodził (póki co mam za mały experience), ale za całokształt daję 5+
Dziekuje za mile slowa :)
Super pomysł na zdjęcie i dobre wykonanie. Jak dla mnie, możnaby trochę górę ściąć (żeby nie było widać tej połowy okna), ale to szczegół :)
Masz racje z tym oknem.
Trzeba troche ciachnac:)
Pozdrawiam.
Wlasnie przejrzalem Twoja galerie od pierwszego postu;) Baaaardzo mile dla oka zdjecia;) Gratuluje;)
Dziekuje:)
W sobote mam slub, wiec bedzie wiecej zdjec.
Zapraszam!
Fajne. 105 i 106 (bardzo filmowy kadr) w zestawie pięknie grają, a oddzielnie są ładnymi ślubnymi portretami. Ładna kolorystyka, do kompozycji u Ciebie to w ogóle nie ma się o co czepnąć.
107 (ech te skosy!) - ciekawe. Masz więcej ujeć?
Ewo tutaj to mnie calkowicie zaskoczylas bo z kompozycja mam najwiekszy problem.
Zdjec ogolnie mam malo bo warunki byly straszne: w domu tak ciemno ze iso 1600 i przyslona 3.2 ledwo dawaly rade.
Na dworze sztorm: polamane parasolki, wszystko do gory nogami, czyli "witajcie w Irlandii';)
Z para jestem umowiona na inny dzien wiec bedzie okazja do zrobienia zdjec w plenerze.
Pozdrawiam:)
Wstaw wiecej.
bardzo ladne zdjecia. Piszesz ze prosisz o wskazówki.. więc poddam jedną, błagam nie posądź mnie o czepianie.. Jesli photoshopa przy takich zdjeciach uznajesz.. moznaby sprobowac na 105 lekko zmniejszyc nos. Ale nastroj zdjec swietny. Widac warunki Ci nie straszne! :)
Bardzo fajne światełko na 108. Naturalne?
Dyfuzor-jedna wielka czarna chmura:)
kurcze no proszę co osoba to inny gust mi akurat kompletnie się nie poodba światło na 108...jest takie....nijakie....mi takie wychodzi na fuji superii :D nie znoszę jej ;p za to ostatnie z wiązanka i bucikami podobaja mi się ;) właśnie sympatyczne ciepłe zdjęcia....jeśli chodzi o sukienkę to się zastanawiałam czy czasem coś z balansem bieli się nie skopsało...no ale może taki zamysł autora
nie do końca podoba mi się pierwszy portret panny młodej.... niestety jak dla mnie faktura welonu gryzie się z cerą panny młodej...przydałoby się jakies zmiękczenie bo uważam, że niekorzystnie to wyszło..tyle ode mnie no i powodzenia w dalszej karierze ....kobiety mają wyczucie jeśli chodzi o zdjęcia ślubne...widać to ciepło bijące od kobiety...i myślę, że jak potrenujesz to pięknie będziesz to przedstawiała...ucz się od najlepszych -> Kalina ;)
Sergiusz nie wiedzialam o te marynarce-nastepnym razem bede o tym pamietala, dzieki:)
Paenka co do zdjec z sukienka to po prostu je ocieplilam, lubie taka zolta tonacje.
Jesli chodzi o cere PM to, niestety, czeka mnie duzo pracy ale to juz przed samym drukowaniem sie za to zabiore.
Dzieki za komentarze.
Dodaje jeszcze z dzisiejszego spaceru:
111.
112.
no wiem ze to juz drastyczna przeróbka, jednak ten nos wyszedl za dlugi, niestety;)
hmm postać we mgle? fajne takie inne
pozdrawiam
az wrocilem do tego zdjecia - rzeczywiscie. w ogole za duzy, pardon za pomylke slowna, trzeba odespac weekend:)
111 i 112...jak się robi takie rozświetlone zdjęcia? czy ja mogłabym prosić na maila zdjęcie przed ? jeśli nie chcesz tutaj umieszczać...jak z obróbką?
Paenka co rozumiesz przez "rozswietlone zdjecia"?
Obrobka na 111 to dodanie teksturki a na 112 to sciagniecie kontrastu i ocieplenie poprzez zmiane balansu bieli.
Jak chcesz to wysle Ci oryginaly:)
yy no tak...nie znam fachowych określeń;p chodzi mi o tę taką poświatę a'la schyłek lata
a zdjęcie to pod slonce robione i dopalone lampa?
no to ja inaczej tego nie wytłumacze ;) dzięki za fotki :)
Paenka, ta poświata powstaje na krawędziach miękkich faktur, na przykład włosy, futerko zwierzaka, puchaty sweter, włochate liście roślin - gdy się fotografuje w kontrze... bardzo ładny efekt.
A zdjęcia mi się podobają, dziewczyna ma styl, a obróbka w sam raz na jesienne klimaty. Klimatycznie wyszło Joanno!
PS: Nos jest OK.
No właśnie..tylko mi w kontrze zawsze wychodzi niedoświetlony, bardzo niedoświetlony pierwszy plan :D
Paenka to sprobuj na manualu.
Zauwaz ze moj drugi plan jest przeswietlony.
Dlugo mnie tu nie bylo, tak dlugo ze az zdarzylam podpis zmienic :)
Z wczorajszej sesji, pierwsze proby z fotografia bobasa.
Wojtek.
113.
114.
115.
116.
117.
118.
Śliczny ten bobas...
Spróbuj może troszkę zdjąć ten marmurkowy wzorek ze skóry na klatce piersiowej bobaska na 113, 115, 117
na 113 piękny uśmiech :)
Bede musiala z tym marmurkiem powalczyc.
Pozdrawiam:)
ekstra bobas :D hehe
świetne zdjęcia
robione z lampą na stopce czy jakieś inne źródło światła?