Ja tam preferuję w pełni naturalne oświetlenie, ewentualnie blendę:D
Takie słoneczko jak było ostatnio, chmurki, itp. było najlepsiejsze do sesyjki:D Nie wiem na co wam lampy;)
Tak się wymądrzam, a w battle pewnie tyły jak zwykle będę obstawiał;)
Wersja do druku
Ja tam preferuję w pełni naturalne oświetlenie, ewentualnie blendę:D
Takie słoneczko jak było ostatnio, chmurki, itp. było najlepsiejsze do sesyjki:D Nie wiem na co wam lampy;)
Tak się wymądrzam, a w battle pewnie tyły jak zwykle będę obstawiał;)
Ja też, a ja portrety to robię marne :(
Kiedy potwórka z rozrywki ? Będę dzwonił do fabryki domów na tarchominie jakoś w środę, więc jeśli się uda dogadac, to można by tam powtórzyc :)
Miejsce wygląda tak:
http://www.opuszczone.com/galerie/wa...omin/index.php
Tak na powitanie i od razu z grubej rury... To ja panowie czekam na więcej fot od Was;)
Pozdrawiam gorąco, hehe;-)
Karolina również prosi o przesyłanie zdjęć na adres: hakira <at> interia.pl
Dobrze dobrze, cierpliwości :) Dziewczyny dostaną zdjęcia :) A w temacie pewnie się pojawi więcej tylko nam Amperek wyskoczył z batllem więc nikt nie wystawia ;)
Ja niestety mam mało zdjęć - nastrój na robienie zdjęć mi się popsuł po, fatalnym w skutkach, upadku lampy błyskowej. Dziś jadę na Tamkę - trzymajcie kciuki, bo prawdopodobnie to kondensator ;)
A ja mam złą wiadomośc :(
Dzwoniłem dziś do Wytwórni Elementow Wielkopłytowych "Warszawa Świderska", potocznie zwanej Fabryką Domów, i niestety nie ma możliwości wejścia na teren wytwórni.
Możemy próbowac jakieś pisma kierowac do głównego szefa całej wytwórni, ale szansa na uzyskanie zgody jest jak 1:1000000. Przynajmniej takie informacje uzyskałem telefonicznie.
Jeśli ktoś jest dobry w pisaniu podań itp. pism, to podaję namiary:
Przedsiębiorstwo Państwowe Wytwórnia Elementów Wielkopłytowych "Warszawa
Świderska"
ul. Świderska 37
03-128 Warszawa
tel. 811-87-85
811-86-74
Na centralu też zdjęć nie wolno było robić[każdy mówił,*że amatorom jest ciężko uzyskać zgodę], ale jak się wysłało podanie do głównego zarządu, to po tygodniu przyznali pozwolenie na dwa dni;) Esteper - pisz podanie, albo Suchy niech napisze:D Suchy załatwił cegielnię, to może i fabrykę domów mu się uda;)
Jak chcecie trochę podobny klimat, to mogę Wam dać namiary na inne miejsce. Teren praktycznie nie pilnowany. Raz trafił się jakiś cieć, ale nie robił specjalnych problemów.
Trochę więcej zdjęć stamtąd TUTAJ.
Taa ja i podanie... Gdybym jeszcze coś sensownego umiał sklecic to no problemo :p
Wiesz co, ja to mam jeszcze pomysł :D
Jeśli FSO Hala nr.1 nie zostało wyburzone to może by tam spróbowac, bo wejście na ten teren nie było problemem, 5 minut rozmowy z ochroniarzem i luz.
Mosty ? Hmm... może byc w sumie :)
Kolaj: co to za boskie miejsce ?? :D
Co do wchodzenia na "głupa" to nie ma co ryzykowac, wiem to po wypadzie na Odolany, SOKistów mogłem miec na głowie, więc podchodzę z dystansem teraz do wchodzenia na różne tereny, bez pozwolenia, lub jakiejś rozmowy z ochroną.
Poza tym ciekawych miejsc jest sporo:
- Fabryka Domów (narazie sprawa wygląda jak wygląda)
- Odolany (bez pozwolenia też raczej ciężko)
- FSO Hala nr.1
- Polam (jeśli nie boicie się rtęci wychodzącej ze ścian to też kwestia rozmowy z ochroniarzem)
- Ursus Fabryka Ciągników (jak tu sprawa wejścia wygląda nie wiem, bo jeszcze nie miałem czasu tam się przejechac)
- Baseny Legii (albo na glupa przez dziurę w ogrodzeniu, albo dłuuuuga rozmowa z ochroną i pewnie jeszcze jakaś butelka dla nich za fatygę).
To są jakieś opuszczone zakłady, nie mam pojęcia co, wygląda na niczyje. Mieści się w Piasecznie. Jadąc Puławską od Ursynowa, mijasz po lewej stronie Auchan i na najbliższych światłach w lewo (chyba w ul. Energetyczną). Tam zaraz jest Fashion House, który należy minąć i już jesteś na miejscu. Fajna sprawa, szczególnie, jak przez powybijane okna wpada słoneczko.
Ja juz Suchemu mówiłam, że fajna miejscówka jest również w budynkach dawnych PZO, maja bardzo rozbudowne, stare i opuszczone piwnice w podobnym klimacie... Tylko, ze to Praga jest moi drodzy:p Ulica Grochowska sto ileś... Jeśli się nie boicie o sprzęty to można by było się podpytać, już tam byłam, mi się podobało:)
Byłem w PZO, pozwolenie trzeba załatwić odgórnie. Chociaż jakby większą grupką pogadać z ochroniarzem, to pewnie by wpuścił. Bo już chciał nas wpuścić, jednak powiedział, że nie ma nic ciekawego. To się nie prosiliśmy więcej...
Co to bezpieczeństwa na Pradze - dopóki sie ze sprzętem nie lansujesz, dopóty jesteś bezpieczna/y.
A kto by atakował 10 chłopa z cięzkimi statywami? już nie mówiąc że mamy narzędzia do robienia bardzo dobrych portretów pamięciowych:)
Oj to chyba Pragi nie znasz:p Co prawda ja jestem z p.południe, tu nie ma takiego hadrcore'u,ale na Grochowie mam znajomych, hehe:p Najbezpieczniej właśnie się nie afiszować ze sprzętem, ale to może być troszkę cieżkie do zrobienia:p statywy, agregaty, lampy... dużo tego macie, a wszystkiego nie wymienie:p
A tak całkiem na poważnie, mogę się podpytać co z tym PZO, kiedyś gadałam z jakąś babeczką stamtąd i mówiła, że wielkich problemów z wejściem nie powinno być... A wnętrza, moim zdaniem sa tam ciekawe:)
OO:D Siema Makudonarudo!:) tak się zastanawiałem, kiedy się pojawisz. Wrzucisz jakieś swoje fotki?;)
praga ?? przecież to oaza spokoju! na grochowskiej to mamy mnóstwo takich klimatów jest wfm jeszcze i stare domki kamienice. grochowska? ulica bezprawia ;p (taka mała ściema) przygotowujeswoje zdjątka.
stara praga - dużo starych i klimatycznych miejsc, proste! ;) Niestety ja bylam w jednym tylko, ale jeśli znacie więcej, można zrobić mały rajd: ładna pogoda, ładne modelki i jedziem!:D
Siema siema Mungo:) Już kolega przechwycił ta fotkę na której siedzę za sterami jako że kiedyś miałem ksywkę czołg a tam były takie wajchy:)
Fotki zmniejszone to ja będę wrzucał tutaj
makudo.shou.pl
Choć tutaj jest mały procent z tych co zrobiłem , ale te w miarę ciekawe i nie powtarzające się:)
Co do pragi to faktycznie mało ją znam:D już pomijając fakt że jestem z poza warszawy . ale jak już tam jestem to unikam tamtych rejonów:)
Właśnie przed sekundą koleżanka dała mi linka do ciekawej strony .
Nie wiem czy jest wam znana ale może sie przydać do kolejnych plenerków.
http://www.opuszczone.com/index.php
Krótko mówiąc wszystko super :) Tylko żeby pogoda była :)
no co ja mogę powiedzieć :) ja chętnie też się pisze na kolejny plenerek :)
Ja tez ja też :D
amper - będziesz trzymał blendę ?? :D;)
I to bardzo zdolną wizażystką :D
"brawa dla Patrycji..." <= częśc komentarza do jednego ze zdjec dziewczyn :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ojj nie popadajmy w rasizm :p Nie musi byc murzyn :p Chociarz jakiś silny by się przydał do noszenia agregatu :D;)
Ale żeby każda blenda była w użyciu potrzeba kilka osób do trzymania :p Więc kilku murzynów :p
Ja mogę wziąśc koleżankę z Olympusem :p Mateuss raczej nie będzie chciał robic za murzyna :D
Dobry PiaR zrobiliscie Patrycji :D Ale fakt, ze mi tez sie bardzo spodobalo jak maznela dziołchy :]
Dziołchy maznęła bardzo dobrze:D Jeszcze nigdy nie miałem tak mało zabawy w PSie;)
Full profeska :D Patrycja przy następnych plenerach z dziewczynami ma u nas pracę :D
Ojejku, czerwienie się chłopcy!!:) Strsznie sie cieszę, że podobały Wam sie moje make upy... No i oczywiście liczę na dalszą współpracę, bo uwielbiam wielkie spontaniczne wypady!!;) Oby było cieplej, a wtedy damy czadu!!:twisted: Juz się wszyscy o to postaramy!!:D
14.04.2007 (Sobota) - Poznań
http://www.aw.poznan.pl/imprezy2007/...smp/index.html
impreza zaczyna się ok 8oo - wyjazd z warszawy planuje 3-4 rano :)
ktoś może ma ochotę się przyłączyć :)