Eeeee... to tak się nie da...
Wersja do druku
Jeśli chodzi o tą konkretnie panorame to tryb M f10 czas 1/25. Dziesięć pionowych kadrów. Resztę robi Autostitch. Potem tylko zmniejszam.
Tja bo ja miałem Twoją eLkę podpiętą, za co bardzo dziękuje.. Szkoda tylko że sabotowałeś akcje z tymi stabilizacjami bo wyszło jakieś takie poruszone ;) Ale z drugiej strony przy 200mm z 1.6cropem i czasem 1/60 to i tak dobrze :)
Fajnie wyszło. Nawt bardzo fajnie. Jest takie naturalne to zdjęcie :) Bardo mi się podoba. Szczególnie, że wiem jak powstawało i jaki był popłoch :)
To ja swoich nie wywołuję. Ja mam same nieudane....
A tam, gadanie!! wywołuj i pokazuj!
W sumie to zadowolony jestem z pierwszego i z panoramy z tej całej 16tki
fajna 3 tylko ja bym przyciął żeby tych samochodów nie było widać
Czy będę mógł z Twojej fotki zrobić avatara, o ile znudzi mi się pióropusz? ;)
Ja również zrobiłem podobną panoramkę (ca. 400kB, 2044x480) i również użyłem PhotoStitcha, tyle że bez żadnych wstępnych kombinacji. To był test możliwości mojej nowej głowicy, która sprawdziła się na medal - fotki zostały złozone wręcz idealnie. Polecam!
Moje fotki z wczorajszego pleneru znajdziecie w katalogu PLENERY na mojej stronie: www.sebian.pl/foto
Pozdrawiam
Jasne. Które?
A potem słyszałem: O! Jesteś! :mrgreen: Podążanie za grupą ma swoje zalety, choć czasem trzeba się zastanawiać, w którą dziurę wlazła grupa :wink: Póki co wrzuciłem 112 z 373 zrobionych zdjęć, bo nie bardzo mam czas, żeby zastanawiać się, które jeszcze odrzucić :wink: Właśnie rejestruję nową domenę stricto pod foto-album 8-)
Fajne foty. Żałuje, że nie byłem-klimat idealny dla mojego semi-profi 18-55;D
To dla tych co zwykle podaję linka, gdzie można się pogapić na moje strzały.
PS: nie wiem jak długo będą te foty na stronie. Pewnie do następnego plenerku, albo mojego wyjścia.
No chyba, że wreszcie zrobię sobię stronę :)
Adres dla gapiów i krytyki: www.arturb.nazwa.pl
:)
Mungo... następnym razem ustaw budzik na 6:00 A.M. i będziesz razem z nami focił. A masz niezłe oko, więc perwnie byś znowu błyszczał.
Bym założył swoje 50 mm i porobił wam portrety w rannym świetle;) Z tą 6 rano jest taka sprawa, że ja ostatnio co sobotę w szkole musze być na ósmą;)
Oddech co ze sprawozdaniem, tyle się działo, lody... i tak ogólnie.
Oddech teraz pewnie siedzi w moim namiocie bezcieniowym.. tzn od dzisiaj już jego namiocie..
Routlaw no to ubył nam jeden kolega a szkoda ;)
Widocznie tak musiało być i wizja fotodolarów dopadła kolejnego kanoniera.
Nie mniej Oddech pisz, pisz...
Byłem dzisiaj u ortopedy. Wyssał ze mnie 160 pln. Zapowiedział następne 180 pln i może bedzie wiadomo co mi jest. Na chwilę obecną napier.... mnie lewe ramię (od miesiąca). Od 2 tygodni mam coś na tymże ramieniu (jakaś gula). A na to wszystko pan doktor: Na pierwszy rzut oka nic Panu nie jest. Ale zróbmy USG to się przekonamy. Z wynikiem zapraszam do mnie.
Dlatego nie mam ochoty podchodzić do aparatu. I nawet nie wyjąłem namiotu z worka :(
Co do ubywania i fotodolarów: To nie kupiłem namiotu, żeby zarabiać (nie wczesniej jak za kilka miesięcy) tylko żeby mieć zakup z czpapki za kilka miesięcy. Nie mam jeszcze oświetlenia. To kolejny wydatek. Więc kompletuję sobie w spokoju itemki :) A sprawozdanie... wybaczcie, ale nie mam nastroju na pisanie teraz. Kończy się miesiąc, rok.... w pracy zadyma. Musze sie skipić na innych rzeczach. Ale pamiętam o tym i jak tylko będzie odrobinę luźniej to napiszę.
PS: własnie jem śniadanie. I to dzisiejsze.
PEACE :)
Czyżby wszyscy czekali na sprawozdanie z pleneru?
Sebian - #40 bardzo interesujące. Szkoda, że nie ma większej rozdzielczości...
Oddech oczywiście, że czekają i nie mogą się doczekać.
Postaram się cos napisać w najbliższym czasie. Tylko to nie takie proste ostatnio. Szczególnie jak bywam w domu gościem. W tym tygodniu będzie więcej czsu, bo zgubiłem prawo jazdy i czekam na nowe, to się nie szlajam. Pewnie coś napiszę :) Prosze jeszcze o cierpliwość :)