-
Odp: Black Friday - promocje sprzętu, okazje.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
Da vinci Nie działa. Podchodzilem kilka razy , za kazdym razem nie podobal mu sie format plikow, nie pamietam z czego czy z ajfona czy z gopro.
Ej no, bądź poważny :D to jest najlepszy darmowy program na rynku.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
Da vinci Nie działa. Podchodzilem kilka razy , za kazdym razem nie podobal mu sie format plikow, nie pamietam z czego czy z ajfona czy z gopro.
i z tego i z tego pliki mu się podobają nawet w wersji free.
Szczerze mówiąc wydaje mi się, że ludzie tylko z przyzwyczajenia mogą używać premiere, Da Vinci to w sumie najlepsze co spotkało branżę video.
-
Żeby jeszcze ktoś taki odpowiednik Lightroom na wzór DaVinci zrobił...
-
Black Friday - promocje sprzętu, okazje.
Premiere to byl pierwszy program do edycji wideo ktory działał. I z nim po prostu zostałem. Żadne inne lacznie z filmora, premiere rush, jakies inne darmowe albo sie wysypuwaly w trakcie, albo nie łykały plików, albo nie eksportowaly jak trzeba.
Jeszcze nie probowalem tego toola na macbooki, nie pamietam nazwy, podobno fajny. Nie wiem zreszta czy nie przesiasc sie na maczka, czeka mnie zakup nowego laptoka do konca roku. Na oku mam starego sprawdzonego Elitebooka, ale moze bym wreszcie sprobowal japka..
-
Zacofany technologicznie dopóki konkurencja się nie pojawiła. Teraz działa trochę lepiej i nareszcie potrafi korzystać z karty graficznej aby przyspieszyć render. Nadal jednak tworzy gigabajty plików w cache i to irytujące tworzenie peak-ów po imporcie pliku z audio. Wieszanie się podczas edycji multicamera live, jakieś przeliczania audio podczas eksportu etc. Może pod wpływem konkurencji coś zrobią żeby to działało jak należy. Na Premiere Pro się "wychowałem" od wersji 4.0 pod koniec lat 90-tych ale póki co przeszedłem na DaVinci bo nie przywiązuję się do marek.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Przemek_PC
Zastanawiam się po co ktoś pcha się w Premiere Pro skoro jest DaVinci Resolve.
Nie znam Premiere Pro ale używam DaVinci Resolve Studio.
Wszystko z tym DaVinci jest cacy tylko chyba z ProRes RAW jakieś obejścia trzeba stosować. Zwykły ProRes łyka dobrze.
Do ProRes RAW będę chyba musiał kupić FinalCut Pro.
-
1 załącznik(ów)
Załącznik 15081
Festiwalowa promocja na obiektywy Canon RF!
Promocja trwa do 2023-09-24 23:59:00
Dodatkowy rabat na obiektywy Canon RF
Powiększamy rabat festiwalowy na obiektywy Canon RF! Poza rabatem kwotowym możesz skorzystać z dodatkowego rabatu 5%! Przy składaniu zamówienia dodatkowy kod wpisz w pole komentarza. Najpierw naliczany jest rabat kwotowy.
ObiektywyCanon5
I tak na przykład
Obiektyw Canon RF 70-200 mm f/4 L IS USM
Kup za 5999 zł (taniej o 500 zł) wpisując w koszyku kod: SWIATSILA500C
dodatkowo z kodem ObiektywyCanon5 kup za 5699 zl.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Hubert Multana
Twoje linki to afilacyjne? Dlatego pewnie, nie mogę ich otworzyć?
-
Tak, ale nie wiem dlaczego nie mozesz ich otworzyc - cytujac klasyka, u mnie dziala.
-
U mnie też. Bez problemu.
p,paw
-
Już odkryłem - na służbowym kompie blokuje mi to sieć służbowa, a na smartfonie adguard.
-
Sporo linkow teraz blokuje vpn jesli ktos uzywa.
-
Okazało się, że płacę 49.92 za 3 programy więc zmieniłem plan na all apps za £51.98.
Tanio nie jest ale co zrobić, może za rok kupie w Kenii.
-
Canon R8 ponownie w historycznie najniższej cenie
Jak ktoś nie zdecydowal się podczas promocji festiwalowej to teraz jest kolejna okazja. I tym samym chyba otwieramy start promocji w tygodniu black week.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Hubert Multana
On nie ma migawki klasycznej?
Wczoraj z ciekawości pobawiłem się elektroniczną w R6, wieczorem w sztucznym świetle. 1. Naciskając spust w ułamku sekundy aparat rejestrował jakieś 5 zdjęć 2. Każde miało pasy. WTF ?!? Zielony jestem w temacie ale bym raczej nie odważył się zakupu samej elektronicznej albo robię coś źle. Pomoże ktoś?
-
Nie ma w pełni mechanicznej (obie kurtyny). Albo w pełni elektroniczna, albo jedna kurtyna.
Pewnie nie miałeś włączonej opcji usuwania migotowania (pierwszy powód) i miałeś kiepskiej jakości ledowe oświetlenie (drugi powód). Albo oba na raz.
-
Źródłem pasów jest oświetlenie LED w pomieszczeniu. Pokombinuj z czasem naświetlania a może znikną a może nie znikną.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Hubert Multana
Nie ma w pełni mechanicznej (obie kurtyny). Albo w pełni elektroniczna, albo jedna kurtyna.
Pewnie nie miałeś włączonej opcji usuwania migotowania (pierwszy powód) i miałeś kiepskiej jakości ledowe oświetlenie (drugi powód). Albo oba na raz.
Nie da się włączyć redukcji migotania na elektronicznej w r6 Ledy jak ledy normlane, nie za tanie nie za drogie. Ciekawe jak w r8 by to wyglądało.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
robertskc7
Nie da się włączyć redukcji migotania na elektronicznej w r6 Ledy jak ledy normlane, nie za tanie nie za drogie. Ciekawe jak w r8 by to wyglądało.
To raczej oczywiste bo korekta migotania ma wpływ na szybkość zdjęć seryjnych. Cos za cos. W każdym razie w R8 możesz spokojnie używać pierwszej kurtyny przy korekcji.
-
czekam na maczka air 15, coś tam Apple zaczęło robić ale bardzo nieśmiało na podstawową bieda-wersję
-
Sigma 135mm 1.8 za 2989 zł. w cyfrowe.
-
Jakiego lapa polecacie z dobrą matryca pod zdjęcia z windowsem?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Jakiego lapa polecacie z dobrą matryca pod zdjęcia z windowsem?
Zapytałbym na mva.pl
-
za tą sigmę znakomita cena jak na dzisiejsze czasy
-
Zawsze chciałem posiadać dwa obiektywy na EF których nie kupiłem, 50 i 85 1.2. Chwilę temu nabyłem 85mm 1.2 DS, wczoraj przyszła paczka z 50 1.2 na RF'ie ofc.
Cenowo tragedia tyle w temacie BF.
-
zazdro DSa, daj znać jak wrażenia :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
zazdro DSa, daj znać jak wrażenia :)
Ds'a mam już od jakiegoś czasu (ponad 2 lata chyba).
Szkło bajka, ostrość, kontrast. Nie trzeba przymykać no i trochę inne rozmycie ale do f2.8 powyżej działa jak "normalna" wersja.
Kawał kloca, ale mniejszy niż 28-70 f2.
Obiektyw ma 3 wady:
- cena
- ciężar
- czasem na 1.2 wokoło ucha (choć pewnie inne części ciała też by się załapały) powstaje ciemne halo (gdy ucho jest poza głębią a obok w tle jest coś ciemnego). Na szczęście robienie główki na 1.2 to rzadkość ponieważ tylko oczy są ostre :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Zawsze chciałem posiadać dwa obiektywy na EF których nie kupiłem, 50 i 85 1.2. Chwilę temu nabyłem 85mm 1.2 DS, wczoraj przyszła paczka z 50 1.2 na RF'ie ofc.
Cenowo tragedia tyle w temacie BF.
Z tym kodem festiwalowym i zwrotem Vatu RF 50 1.2 wyszedł coś ok 7,5 koła.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
robertskc7
Z tym kodem festiwalowym i zwrotem Vatu RF 50 1.2 wyszedł coś ok 7,5 koła.
Niestety nie w UK casback £250https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...4a5ff42c1d.jpg
-
a spoko, napisałeś, że chwilę temu nabyłeś ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
a spoko, napisałeś, że chwilę temu nabyłeś ;)
Tak 85mm mam od około 2 lat, 50'ka przyszła w czwartek ;)
-
Chwila trwającą dwa lata. W UK czas inaczej upływa :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Przemek_PC
Chwila trwającą dwa lata. W UK czas inaczej upływa :)
Jak się nie czyta postów po kolei to wychodzą takie kwiatki ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
szwayko
Sigma 135mm 1.8 za 2989 zł. w cyfrowe.
Namawiałeś, namawiałeś i namówiłeś. Nawet jak mi nie zagra, to i tak sprzedam bez większej straty. Cena rzeczywiście śmieszna jak na takie szkło.
-
W tej cenie to nawet raz rocznie można użyć i się amortyzuje. Też już mam sigme 135 z promocji w tej cenie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
cybulski
W tej cenie to nawet raz rocznie można użyć i się amortyzuje. Też już mam sigme 135 z promocji w tej cenie.
To stopkę popraw ;)
-
Ale Śmieszne :)
Zastanawiam się w jakiej kolejności i gdzie wpisać :mrgreen:
-
Wrzuć wszystkie obiektywy i aparaty na szachownicę, a potem jedź ruchem konika.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Wrzuć wszystkie obiektywy i aparaty na szachownicę, a potem jedź ruchem konika.
S24ultra pro i szach mat ;)
-
#Eberloth - powoli robi się wysyp tych Sigm. Ludzie kupili aby przehandlować albo na takiej zasadzie jak Ty - "jak mi się nie spodoba to sprzedam za te same pieniądze". Także nie zdziwiłbym się, gdyby rynek przez jakiś czas (mam nadzieję) się zepsuł pod względem wyceny tego obiektywu, ale z czasem może wróci do normy.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mystek
#Eberloth - powoli robi się wysyp tych Sigm. Ludzie kupili aby przehandlować albo na takiej zasadzie jak Ty - "jak mi się nie spodoba to sprzedam za te same pieniądze". Także nie zdziwiłbym się, gdyby rynek przez jakiś czas (mam nadzieję) się zepsuł pod względem wyceny tego obiektywu, ale z czasem może wróci do normy.
Ale ja nie kupiłem tego obiektywu na handel. Są ze mną od lat arty 35 f/1.4 oraz 85 f/1.4, pewnie zostanie i ta 135-tka. Nigdy nie miałem "w stałce" 135mm, tylko w zoomach 70-200, stąd moje wątpliwości. Ale przy tej cenie (właśnie z powodu ceny z d..y nie mam zamiaru szarpnąć się na RF o tych samych parametrach optycznych) grzechem byłoby nie spróbować.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
grzechem byłoby nie spróbować.
No to znowu będę grzesznikiem, a to jest takie słodkie! :mrgreen:
-
#Eberloth - odniosłem się jedynie do "to i tak sprzedam bez większej straty" :). Szkło jest genialne i dla mnie aktualnie jest to pierwszy wybór na spacery.
-
Jak ktoś się wahał, to już nie musi. Produkt niedostępny.
-
Double cashback od dzis w UK, szkło kupiłem 14. Trzeba będzie się napocić żeby go dostać...
-
1 załącznik(ów)
135 f/1.8
Pierwsze wrażenia z szybkości i celności całkiem pozytywne. Ale muszę się jeszcze oswoić z tym szkłem. I trafić na lepszą pogodę...
Załącznik 15567
-
-
Mialem w koszyku rano R50 z kitem w kolorze białym za 2099 zł i jak się namyślałem, czy na pewno brać to się wyprzedał :D jedna z lepszych promocji Canona na BF jaka widziałem dziś.
-
Ale jest jeszcze 105/1.4 w promocji, może nie tak szałowej, ale zawsze :)