popyt podaż i cena leci w gore logiczne
Wersja do druku
popyt podaż i cena leci w gore logiczne
ogolnie gripy cos drozeja. Ja zamowilem w sklepie za normalna allegrowa cene gripa do 5d, ale dzis dostali z canona w cenie 800 zl wiec szybko kupilem na allegro, bo powiedzieli ze canon teraz takie ceny bedzie mial...
W Foto Bogutti już się pojawiły w nowej cenie 560 zł, dzwoniłem żeby zbadać temat i dowiedziałem się że dystrybutor znacznie podniósł ceny i tak już zostanie. Zatem nie ma co liczyć że na allegro będą chodziły poniżej 420-440 zł.
to niech się cmokną w .... z taką ceną. Jeszcze mnie nie pogięło żeby za gripa płacić więcej jak za optykę np Canon 50mm.
Po prostu nie kupię go i pewnie wiele osób zrobi podobnie.
Ależ się przyzwyczailiście do niskich cen gripów 350D. Jakby kosztował 900 zł i potaniał, to dać 450 zł byłoby miodzio :D Problem w tym, że niestety 350D "bez grypa to lypa" :(
I wtedy gripy zaczną zalegać i cena poleci w dół:)
Tak się zastanawiam czy swojego teraz nie opchnąć - korzystając z koniunktury;) a potem najwyżej kupić znowu za tanie pieniądze...?
Tu nie chodzi o przyzwyczajenie do niskich cen tylko o stosunek ceny do wartości użytkowej gripa i ewentualnie do alternatywnego zakupu czegoś innego, bardziej potrzebnego i funkcjonalnego niż grip.Cytat:
Zamieszczone przez Raff
Troche Ot. Jak moja żona zobaczyła gripa to zrobiła takie :shock: oczy i mówi: 350 zł za ten kawałek plastiku ???Cytat:
Zamieszczone przez Loram
No ja rozumiem :) Wg mnie w przypadku 350D grip jest rzeczą niezbędną i nieocenioną. Dla mnie ten aparat bez gripa byłby właściwie nieużywalny. A co do cen to wolałbym, żeby były dużo niższe. Ew. żebym miał więcej geldu :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Loram
nt=no text:)