Kilka fotek.
?????EOS M3?Sample Images & Movies
Portret całkiem, całkiem, zwłaszcza, że robiony "kitem" ;)
Wersja do druku
Kilka fotek.
?????EOS M3?Sample Images & Movies
Portret całkiem, całkiem, zwłaszcza, że robiony "kitem" ;)
Jestem fanem nocnych, 07 i 09 to *.jpg i nie wiadamo co było robione.
Przy 100, 200% wyglądają dobrze, w Topaz dobrze się odszumiają i wyostrzają.
Szkoda że nie ma (jeszcze) RAW
jp
Znamy polskie ceny:
Canon EOS M3 - 2.999 zł
Canon EOS 750D - 2.999 zł
Canon EOS 760D - 3.199 zł
Canon EF 11-24 mm f/4L USM, EOS 760D, EOS 750D i EOS M3 - znamy polskie ceny - Optyczne.pl
I co ciekawego udało się wyczytać z instrukcji?
Dałem RAWa z M3 (nie mojego) w wątku o 760d, to tutaj też wstawiam dla porządku:
https://www.dropbox.com/s/s11zqtbk9w..._0001.CR2?dl=0
Patrząc na te jpegi trochę lepiej wyglądają informacje w cieniu na m3 M3 + EVF Kit Received from Japan Today: Canon EOS M Talk Forum: Digital Photography Review
Jak dla mnie M3 jest wystraczającym upgradem aby się zdecydować na zakup. Po zamianie 650 na M w trakcie używania największymi bolączkami był ekran którego nie można ruszyć oraz ustawianie większości parametrów na dotykowym ekranie, często pod wpływem przypadku udawało się je zmieniać. Teraz mają być pokrętła , ruchomy ekran a reszta wyjdzie w praniu. Jako okularnik zamówiłem z EVF i zobaczę jak będzie, nie wiem dlaczego nie ma funkcjonalności GPS , bo takowy podpięty do M działa . Może to tylko brak informacji i będzie działać też z tym modelem. Mnie koszt z przesyłką wyszedł na poziomie 1900 pln body plus EVF, może będę próbował sprzedać komplet M bo zamiast 18-55 , mam 18-200 . Już nie mogę się doczekać
Czy ktoś może się podzielić wrażeniami po zakupach w Japonii ?
Ciekawe czy M3 ma blokadę ekranu, żeby dało się zawiesić na szyi właczony, czy włożyć do kieszeni czy po prostu swobodnie trzymać bez przypadkowego zmieniania ustawień. Obawiam się, że nie. Tego mi brakuje w M. Powinien to być najlepiej guzik czy przełacznik na obudowie.