Odp: różnice w cenach 24-105.4L
Nikt nie zbiera odpadów, a już na pewno nie w japońskich fabrykach.
Jak już mi się znudzą kabarety w telewizorze, to lubię poczytać niektóre wątki.
Cytat:
Zamieszczone przez
Przemek_PC
No wiec jak sie nazbiera tych lekko poza norma obiektywow to co z nimi zrobic? Przerobic na ekskluzywne kubki? A moze wyslac na malo istotny rynek i liczyc ze klient sie nie skapnie a jesli nawet to chocby nie wiem jaki szum robil w internecie to i tak go nikt nie bedzie sluchal bo to z jakiegos egzotycznego kraju on jest to co on wie.
A tak nie w temacie to z tych amerykanskich for jaka glupota czasem bije, tam proces odmozdzania spoleczenstwa trwa w najlepsze.
Pierwszą sztukę 17-40 miałem z hongkongu, ściągałem kiedy dolar wokół 2 zł się kręcił. Kiepska była, mydlana więc sprzedałem. Po 2 latach kupiłem używaną w białym pudełku z polskiego rynku, nie mogłem uwierzyć, że może być tak duża różnica w jakości/ostrości produktu klasy L.
na Juzaphoto i Photozone też piszą o walniętych sztukach, więc nie jest to tylko wymysł naszego forum
mnie ta "przyjemność" na razie ominęła, ale każdy zakup szkła to stressss
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Pierwszą sztukę 17-40 miałem z hongkongu, ściągałem kiedy dolar wokół 2 zł się kręcił. Kiepska była, mydlana więc sprzedałem. Po 2 latach kupiłem używaną w białym pudełku z polskiego rynku, nie mogłem uwierzyć, że może być tak duża różnica w jakości/ostrości produktu klasy L.
ja dziś kupiłem chyba już 4tą 17-40mm :mrgreen: w środę powinna przyjechać i po samplach mam w końcu nadzieję, że będzie dobra :mrgreen: a w razie czego jest na gwarancji canona to już poślę na żytnią niech kalibrują haha :D
WSZYSTKIE KTÓRE DOTYKAŁEM TESTOWAŁEM MIAŁY BF na 17mm i to dość pokaźny a na 40mm każda trafiała praktycznie idealnie ;)
Kupiłem 24-105 , wymieniłem bo pierwszy był mydło , drugi jest juz lepszy, powiedzcie jak sprawdzanie ff / bf na 24 mm przy przeslonie 4.0 ? Druga sprawa jak sprawdzić rozdzielczość obiektywu ? Nie znalazłem prostej i przejrzystej instrukcji .
Cytat:
Zamieszczone przez
Cibor
Kupiłem 24-105 , wymieniłem bo pierwszy był mydło , drugi jest juz lepszy, powiedzcie jak sprawdzanie ff / bf na 24 mm przy przeslonie 4.0 ? Druga sprawa jak sprawdzić rozdzielczość obiektywu ? Nie znalazłem prostej i przejrzystej instrukcji .
na oko?
Cytat:
Zamieszczone przez
igor58
na oko?
No co ty, tak bez tablic, ławy optycznej, specjalistycznego oprogramowania?
Skąd bez tego człowiek ma wiedzieć że ma najlepszy z możliwych egzemplarzy? ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
No co ty, tak bez tablic, ławy optycznej, specjalistycznego oprogramowania?
Skąd bez tego człowiek ma wiedzieć że ma najlepszy z możliwych egzemplarzy? ;-)
nie wiesz? to proste- kupić na allegro używany, tam wszystkie trafiaja w punkt,sa mega ostre, sa wyselekcjonowane z kilku itd... itd...:mrgreen:
To mój pierwszy post na forum wiec witam wszystkich użytkowników:)
Cytat:
Zamieszczone przez
igor58
w Fotojokerze to szkło kosztuje ponad 4 tys, w Saturnie podobnie, natomiast np. w Fotoplusie tylko 2560
skąd ta gigantyczna różnica?
Różnica bierze się z tego,że te tańsze w białych pudełkach to rozkompletowane kity z 5d
Kupiłem taki i jestam bardzo zadowolony wszystko z nim ok
Cytat:
Zamieszczone przez
fotoflax.com
To mój pierwszy post na forum wiec witam wszystkich użytkowników:)
Różnica bierze się z tego,że te tańsze w białych pudełkach to rozkompletowane kity z 5d
Kupiłem taki i jestam bardzo zadowolony wszystko z nim ok
kolega nie przeczytał postów w wątku