Odp: Raty 50x0% w Euro Rtv Agd - korzytsał ktoś ?
Już kiedyś był wątek o euro-agd i ratach i już kiedyś pisałem: warto polować u nich na okazje w sklepie internetowym, bo często zdarzają się naprawdę dobre oferty, które w połączeniu z propozycją ratalną 10, 20, 40 czy obecne 50X 0% czyniły ich ofertę nawet konkurencyjną wobec TIPów przywożących sprzęt z Niemiec bez faktur. Oczywiście przy zawieraniu umowy ratlanej należy jasno zaznaczyć, że nie chce się żadnego ubezpieczenia, żadnej karty kredytowej i w ogóle żadnych "gratisów". Co ważne, nalezy tez wybrać sklep z przyzwoitą obsługą - wiekszość euro-agd taką ma, choć raz trafiłem na "kierownika tłumoka". Aha, ja zawsze wybieram odbiór osobisty w sklepie i zawsze pozwalają mi sprzęt dokładnie sprawdzić przed odbiorem i podpisaniem umowy ratalnej. Co więcej, mimo że to zamówienia internetowe odbierane w sklepie stacjonarnym to można się dogadać, że nawet jak coś "wyjdzie" w ciągu kilku dni, to przyjmą zwrot (wymianę na nowy). Ba, miałem przypadek że Pani w takim sklepie pomogła mi w wymianie sprzętu na nowy mimo, że było tydzień po gwarancji :-)
Kupowałem już nie raz w RTV EURO AGD na raty 40x0%, raz na 10x0%. Zawsze zamawiałem towar przez internet do danego sklepu, potem przy odbiorze mówiłem, że chcę na raty. Zawsze proponowano mi ubezpieczenie i wręcz sugerowano, że bez niego bank się nie zgodzi na kredytowanie. Grzecznie odpowiadałem, że chcę spróbować. Wypełnienie wniosku, 20 minut oczekiwania i jeszcze nigdy mi nie odmówiono.
Raty takie można brać tylko jak na stronie jest zaznaczone, że dany produkt jest w promocji 40x0%.
No to Canona 5D MK3 nie można nabyć w tej promocji :P
W MediaMarkt też reklamują teraz raty 50x0%. Wybrałem się więc po 6D. Raty okazały się nie całkiem 0%, ale stwierdziłem, że koszty 360 zł (przy kredycie 6tyś) na prawie 50 miesięcy to i tak niedużo i w ten sposób stałem się posiadaczem nowego "cacka".
Cytat:
Zamieszczone przez
tlustyx
W MediaMarkt też reklamują teraz raty 50x0%. Wybrałem się więc po 6D. Raty okazały się nie całkiem 0%, ale stwierdziłem, że koszty 360 zł (przy kredycie 6tyś) na prawie 50 miesięcy to i tak niedużo i w ten sposób stałem się posiadaczem nowego "cacka".
wypijesz w miesiącu 2 piwa mniej i wyjdziesz na czysto...;) tak w ogóle to myślę że już niedługo standardem będą raty 0% ....
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
tak w ogóle to myślę że już niedługo standardem będą raty 0% ....
Na to mogą sobie pozwolić tylko więksi gracze typu MM, Saturn, EURORTVAGD itd. Swoją drogą oprocentowanie kredytu na poziomie ok. 10-12% to przesada i jak to mówi lud zwykłe "złodziejstwo". No, ale kto ma i pożycza kasę dyktuje warunki;) Możemy ew. pomyśleć o koleżeńskiej kasie pożyczkowej CB :D
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
Na to mogą sobie pozwolić tylko więksi gracze typu MM, Saturn, EURORTVAGD itd. D
nie do końca. Ostatnio redcoon promuje raty 40x0% a dużym graczem raczej nie jest .......
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
Ostatnio redcoon promuje raty 40x0% a dużym graczem raczej nie jest .......
Chyba sobie jaja robisz... Redcoon = Saturn = Media.
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
czytałem gdzieś że nawet jak nie chcą dać kredytu bez ubezpieczenia to trzeba brać z ubezpieczeniem a na 2 dzień wypowiedzieć umowę ubezpieczenia, kredytu juz nie cofną a ubezpieczenie muszą ...
Dziś byłem przejazdem w MM i przy większych kwotach np. 5dmkIII, 6d ubezpieczenie jest obligatoryjne:) Potwierdzam jednak twoją informację - można je wypowiedzieć już następnego dnia (termin do 2 tygodni). Czy ktoś tak może kiedyś robił? Są jakieś konsekwencje, o których nie wspomniała przemiła pani od kredytów?
Ubezpieczenie podnosi cenę o ok. 20%.
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Chyba sobie jaja robisz... Redcoon = Saturn = Media.
pierwsze słyszę ...
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
Potwierdzam jednak twoją informację - można je wypowiedzieć już następnego dnia (termin do 2 tygodni). Czy ktoś tak może kiedyś robił? Są jakieś konsekwencje, o których nie wspomniała przemiła pani od kredytów?
.
sam nie sprawdzałem ale czytałem na forach że nie ma z tym najmniejszego problemu bo takie po prostu jest prawo ...