Wszystko mozna wytlumaczyc.Cytat:
Zamieszczone przez sal
A takie wzajemne wycyckiwanie nie jest moze fair (na pewno nie jest fair), ale wieszkosc mysli: inni kradna, mnie okradaja, to ja tez nie bede gorszy...
Wersja do druku
Wszystko mozna wytlumaczyc.Cytat:
Zamieszczone przez sal
A takie wzajemne wycyckiwanie nie jest moze fair (na pewno nie jest fair), ale wieszkosc mysli: inni kradna, mnie okradaja, to ja tez nie bede gorszy...
Unikanie podatkow to nie kradziez, ale ochrona przed kradzieżą raczej.
To nie jest kradziez wprost, ale oszustwo, a przynajmniej przekret (no chociaz przekrecik). Ja nie mam czelnosci potepiac tego, bo sam kombinowalem przy zakupie jak moglem - byle taniej, byle zza granicy (a co za tym idzie bez podaktow dla RP).Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Gdy złodziej żąda od ciebie pieniędzy, a ty ukrywasz część w innej kieszeni i twierdzisz, że nie masz więcej, to też jest przekręt i oszustwo?
[ Dodano: 02-10-2004, 3:46 ]
Również, skoro używam linuxa to okradam microsoft?
Ładnie wytłumaczyłeś robienie wszystkiego aby płacić mniejsze podatki *sigh* Ja nie narzekam na ustrój podatkowy, chociaż mnie trzepie po kieszeni. Wyznaję jednak zasadę, że jak komuś się nie podoba, to jest wiele miejsc na świecie w których można płacić podatki.Cytat:
Nie chce tutaj wyjsc na jakiegos siewce poprawnych zasad moralnych - bynajmniej nie o to mi chodzi. Mimo wszystko nie porownalbym Urzedu Skarbowego do zlodzieja (choc czasem sie przekonuje, ze wbrew pozorom droga nie jest tak odlegla - roznica polega na tym, ze jeden robi to w swietle prawa, a drugi nie).Cytat:
Nie chce tu wchodzic w glebsza dyskusje, bo i tak kazdy ma swoje zdanie, ktore powinno wyplywac z jego zasad. A mi na prawde nie zalezy na tym, zeby kogolokwiek pouczac w tej kwestii.
hehe sie rozwinelo.. ale Panowie :) ja mam firme reklamowa .. www, poligrafia etc .. czemu mial bym tego nie dac sobie w srodki trwale :) Przeciez po czesci to jest do pracy ...
Oczywiscie jesli nawet by to nie byla reklama i jesli byla by taka mozliwosc bym tak czy taka staral sie maxymalnie zaoszczedzic..
W kazdym razie oferta zz fakturka jest na allegro ta za 3499 i ta za 3300 z W-wy (wawa 3300+200).. maja dobry import .. Ten pierwszy z krakowa juz z Wasi softem daje + gwara polska realizowana u importera krakowskiego..
Moze jest ktos z krakowa co bylby chetny sprawdzic czy obietnice sie pokrywaja z rzeczywistsoscia.. bo kawalek mam do Kraka :)
Jesli tam nie wypali to kupie w W-wie za caly 1 zl wiecej
Jasne, po co nam Polska... :roll:Cytat:
Zamieszczone przez sal
hymm tylko ja bym sie tu jeszcze zastanawial jakie nam warunki daje panstwo do rozwoju.. bedac calkiem legalnym osiagniecie sukcesu jest bardzo trudne.. zachodnie firmy nie maja takich problemow jak nasze...
Na dzien dobry dostajemy ZUS, ktory nas zabija.. zatrudnienei pracownika takze odbija sie w budzecie firmy..
Powinny byc jakies okresy ochronne dla startujacych.. ale nie bede sie nad tym rozwodzil jak tu jest ciezko itd ...
W kazdym razie prawo pozwala odpisac sobie to od podatku i trzeba z tego korzystac.. tak czy tak bynajmniej mnie az sciska jak spora czesc swojej pracy musze oddac US..
Obilo mi sie o uszy ze ci co na Allegro tak tanio sprzedaja daja faktury... w dolarach :roll: . Jednak nie widzialem na oczy - dlatego jak juz ktos sprobuje i kupi wlasnie taka oferte na Allegro i faktura bedzie w PLN to chetnie zobaczylbym zdjecie tej faktury jako dowod :twisted: .Cytat:
Zamieszczone przez Tytus