Odp: Canon 6d - brać czy czekać
Cytat:
Zamieszczone przez
wain
Inna sprawa że pogoda sie kończy to nie wiem czy na jesien/zime jest sens kupować. Kwestia własnych potrzeb.
O kurde to chyba już nie po strzelam nic w tym roku...No nic pozostaje czekać do wiosny :)
@Qbańczyk
W tym pochmurnym i ciemnym czasie musisz zmienić tematykę zdjęć. Jesień/zima to dobry okres np. na nagie ciała przy kominku. 6D ma świetne wysokie ISO i bardzo dobry centralny AF (podobno czuły do -3EV). Sprawdzi się doskonale :D
A tak bardziej serio. Każdy okres jest dobry żeby kupić sobie aparat;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
Przy obecnej cenie nowego egz. 6D na poziomie 5400PLN nie masz na co czekać. Taniej raczej nie będzie :)
Gdzie znalazłeś nowe body 6d za 5400 zł ?
Chętnie bym takie kupił.
Kupiłem za 5600zł z pakietem LR+Premiere, który jeśli nie potrzebujesz możesz sprzedać za nim. 200zł co daje kwotę 5400zł :) Mogę przesłać szczegóły na priv. Chociaż ameryki nie odkryję bo są to ogólnodostępne oferty z alledrogo.
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
Kupiłem za 5600zł z pakietem LR+Premiere, który jeśli nie potrzebujesz możesz sprzedać za nim. 200zł co daje kwotę 5400zł :) Mogę przesłać szczegóły na priv. Chociaż ameryki nie odkryję bo są to ogólnodostępne oferty z alledrogo.
Tak też myślałem, ale chciałem się upewnić, bo też tak planuję zrobić :)
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
@QbańczykA tak bardziej serio. Każdy okres jest dobry żeby kupić sobie aparat;)
Do tego zmierzałem :)
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
A tak bardziej serio. Każdy okres jest dobry żeby kupić sobie aparat;)
Taak, szczególnie tuż po premierze :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
jajo_antipo
Tak też myślałem, ale chciałem się upewnić, bo też tak planuję zrobić :)
Dokładnie tak, Kolega jinks wyjaśnił dobitnie temat, więc wszystko jasne :)
Prawdę pisząc nie wiem nad czym się zastanawiać. Jakiś czas temu kupiłem za 6000 koła stacjonarnie, bez wysyłek, z macaniem. Obecnie cena w tym samym miejscu wynosi 5899 pln. Różnica można powiedzieć żadna.
Jakby ktoś jeszcze nie zauważył, Canon nie zwykł 'obniżać' cen. Albo wycofuje produkt wprowadzając następcę, albo cena jest można powiedzieć konstans, bo obniżka ceny body przy kwocie 6000 pln o 100pln to można śmiało napisać, że inflacyjna różnica, kursu USD do EUR i PLN.
Ja tak samo brałbym wtedy jak dziś. Nie ma na co czekać, cena o 50% na pewno nie spadnie ;)
Od czasu kiedy ja kupilem (marzec 2013), stanial o 500zl, ale pewnie na dalsza znizke nie ma co liczyc