Odp: Rajdy samochodowe - ZDJĘCIA i KOMENTARZE! MAX 800PX
Cytat:
Zamieszczone przez
Matsil
Może głupio zapytam, byłeś kiedyś na jakimkolwiek rajdzie?
Faktycznie glupio pytasz. To Ty jestes
specem od rajdow, tutaj, tak?
Pokaz to. Kombinuj przy tych kadrach troche, bo sprzet kadru nie ułozy. Napisalem Ci wyzej... zdecydowanie lepsze Twoje od pozostalych. Umiesz juz zatrzymac samochod w powietrzu..wow...! :)
Koledzy pochwalą.
A teraz poprosze o zdjęcie rajdowe. Nie takie "z rajdu", ale rajdowe. Klimat poprosze.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Cytat:
Zamieszczone przez
iczek
No i tu sie cos dzieje. Te ostatnie dodane są z rajdu. Gdybys jeszcze wykorzystal glebie ostrosci dla planow i stosowal plany a nie skupial sie aby samochod byl ostry, to bylyby to dobre foto rajdowe.
Wszystkie powyzej tego wpisu to jakas pomylka, a podniecanie sie ze samochod leci to przedszkole fotograficzne.
Mam wrażenie, że nie obejrzałeś od początku, bo wiele zdjęć jest zrobionych jak piszesz...
Ja się nie czepiam, że nie umiesz pisać po polsku :)
Cytat:
Zamieszczone przez
cobalt
Wow - 65 było ostro. Chyba bym nie zaryzykował takiego ujęcia ze względu na obiektyw.
Dostałem nieźle kamieniami, ale zawsze mam nakręcony filtr UV ;).
Cytat:
Zamieszczone przez
cobalt
Nie wiem jak nazywane są te panie na rajdach (na 100% nie blachary).
Po prostu - Citroen Rally Team :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
cobalt
To samo złapane z przodu byłoby OK.
Proszę bardzo, złapałem na wiele sposobów ;):
67
68 Apropo dziewczyn, to jest dookoła rajdu zawsze dużo :):
69 W stylu "znajdż auto" :)
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
iczek
Faktycznie glupio pytasz. To Ty jestes
specem od rajdow, tutaj, tak?
Błąd, ja specem żadnym nie jestem, jestem po prostu fotografem amatorem ;).
Skończmy ten bezsensowny offtop. Nie podoba się, nie zaglądaj, skup się na portretach...
Powiedziałeś wszystko, przyjąłem.
Teraz elegancko. 67 i 68 mogłeś wrzucić w miejsce 66 :). Plecy są jednak mniej ciekawe. No może 66 działają na wyobraźnie, ale ja zdecydowanie wolę 67.
Cytat:
Zamieszczone przez
Matsil
...
Dostałem nieźle kamieniami, ale zawsze mam nakręcony filtr UV ;).
...
No właśnie filtr UV. Sam go używam z C 70-200, tylko czy to dobry pomysł. Czy przypadkiem przez F UV zdjęcia nie są minimalnie mniej kontrastowe?
Może lepszym rozwiązaniem jest kupienie sobie typowego filtra ochronnego. A może wystarczy osłona przeciwsłoneczna?
Cytat:
Zamieszczone przez
cobalt
No właśnie filtr UV. Sam go używam z C 70-200, tylko czy to dobry pomysł. Czy przypadkiem przez F UV zdjęcia nie są minimalnie mniej kontrastowe?
Może lepszym rozwiązaniem jest kupienie sobie typowego filtra ochronnego. A może wystarczy osłona przeciwsłoneczna?
Używam UV we wszystkich swoich szkłach jako zabezpieczenie przedniej soczewki i nie zauważyłem spadku kontrastu. Ważne żeby używać dobrych filtrów. Osłona nie zabezpieczy przed kamieniem lecącym na wprost...
mi tam #7 Matsil'a się podoba