Odp: Photoshop CS6 - gdzie kupic ?
Przyszedł czas wejścia w photoshopa i tak rozkminiam, czy zakładać sobie abonamentową pętle na szyję, czy jednak zdecydować się na zakup CS6 pudełkowego. Raczej przychylam się do pudełka, więc mam pytanko: czy jest wysoce prawdopodobne, że PS z tej aukcji:ADOBE PHOTOSHOP CS6 ENG WIN BOX FVAT NOWY SKLEP (5694345951) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ma legalną licencję? Photoshopa bym kupował na działalność gospodarczą.
wystarczy wejść w komentarze, żeby wiedzieć ŻE NIE.
Czyli co, trzeba dać za progam 3 klocki? Pytam też, bo najprawdopodobniej na początku przyszłego roku też będę zakupował. Niestety, za oprogramowanie trzeba płacić, ale za to jakie to otworzy możliwości.
ten pakiet Adobe Fotografia za 13 Euro wygląda aż tak źle? W dłuższej perspektywie wcale koszta nie są takie duże.
Cytat:
Zamieszczone przez
salas
wystarczy wejść w komentarze, żeby wiedzieć ŻE NIE.
Dzięki salas, spojrzałem na ilość punktów i nie wszedłem w komentarze. Sprawa od razu jasna.
A co Ci nie pasuje w abonamencie? Od razu mówię, że nie, program nie wisi na serwerach Adobe tylko w Twoim komputerze i nie, nie musisz być cały czas w internecie, żeby z niego korzystać. To są bzdury, które ktoś kiedyś chlapnął a cały internet powtarza :D a wystarczy wejść na stronę Adobe i zweryfikować to w pięć sekund. Abo nie jest złe, jest tanio, masz wszystkie aktualizacje i upgade'y w cenie.
CS 6 w oficjalnej dystrybucji już praktycznie nie ma, zostały tylko jakieś takie szemrane różne.
Tak jak Eleroo piszę, jeśli to ma być na działalność gospodarczą to tym bardziej. Rocznie wychodzi coś 650 zł i można wszystko odliczać od podatku jakby nie patrzeć. Licencja jest na jednego użytkownika ale dwa komputery.
Cytat:
Zamieszczone przez
radiki
Dzięki salas, spojrzałem na ilość punktów i nie wszedłem w komentarze. Sprawa od razu jasna.
ostatnio dużo takich oszustów handluje na allegro kluczami do wszystkiego :p lightroomy 5 po 50zł :lol:
A no właśnie, zapomniałam, że masz licencję na dwa kompy, więc możesz i do peceta i do laptoka na spokojnie sobie zainstalować w ramach jednego abo :)
Odnośnie tych licencji znalazłem świetny wpis w tym blogu: Licencje, piractwo, prawa autorskie i inne fikcje... . Rozjaśnił mi on trochę sprawę.
A Photoshop w chmurce na abonament o tyle wzbudza moje opory, że to 650 zł. to aktualna promocja jest, a znając koncerny, to mam przypuszczenie graniczące z pewnością, że raczej wcześniej niż później będą chcieli zgarnąć z tego większą kasę. W tym też moją kasę :(.