Różnica szybkości wirowania (co się z tym wiąże suchość prania po wirowaniu) może wynikać też z użytego programu. To, że pralka ma 1200 obrotów, nie oznacza, że zawsze wiruje z taką prędkością - zależy od programu.
Wersja do druku
Bzdety.
Mam dwie Amici jedna ma już grubo ponad 10 lat, obie pracują bez zarzutu. Starsza była raz naprawiana (ze względu na to że pracują bardziej jak w firmie a nie jak w domu nie mają łatwo). Jeszcze jedną ma moja mama też ma chyba z dziesięć lat i działa bez pudła.
kupiłem BEKO 61041 za 1100zł w Neonet (tylko ten był w sklepie), napiszę za jakiś czas jak się sprawuje skoro wątek stał się juz taki popularny na forum fotograficznym :-), jeszcze raz dzięki za wpisy ....
Ciut za późno wbiłem się w temat. Bosch jako jedyna w tej chwili firma używa ocynkowanej blachy w całości konstrukcji pralki. Dają też wysokiej klasy łożyska no i silnik tej marki mówi sam za siebie. Info z pierwszej ręki od serwisanta, który naprawiał mojego boscha. Co padło? Elektroniczny panel sterowania na skutek przepięcia w gniazdku( nie miałem uziemienia:/). Pralka po prawie 15-stu latach wciąż pierze. A jak wykorzystać stare elementy pralki? Znalazłem kiedyś:
1
2
3
... i jest ładnie;)
Bosch sprzed 15 lat to nie ten sam Bosch co dziś ...
Ze starego bębna można jeszcze zrobić całkiem fajnego grilla... ;) Pralka... Przez ostatnie 12 lat w domu był Bosch. Jak padł, to już definitywnie. :D Od 4 lat bezawaryjnie działa Hoover.
Sprzęty AGD sprzed paru lat bez problemu robią przebiegi 10-15lat. Teraz w większości przypadków "zaprogramowane" są żeby pochodzić ciut dłużej niż okres gwarancji. Ja przez 8 lat miałem 2 Whirlpoole- pierwszy zrobił 5 lat, drugi trzy a teraz liczę że na BEKO pociągnę minimum do końca okresu gwarancji, czyli 5 lat minimum :)
pierwsze co mnie wkurzyło w tym BEKO po 1 dniu to głośna praca (głośniejsza od starej Candy) i nieczytelna instrukcja obsługi i samej pralki (np. piktogramy na programatorze które musisz rozszyfrowywać w instrukcji zamiast polskich napisów) - czyli dokładnie to o czym ludzie pisali w necie na jej temat ... no ale pierze... :shock:
No chyba za późno o te 15 lat się wbiłeś :) Te wysokiej jakości łożyska wysiadły po 2 latach równo jak kończyła mi się gwarancja. Wysokiej jakości łożyska były połączone z wysokiej jakości ocynkowanym bębnem . Koszt wymiany przekraczał 3/4 wartości pralki. Wysoka jakość na papierze reklamowym (uotka) wiąże się tylko z wysokimi kosztami napraw...