Odp: Kopiowanie zdjęć na kompa.
No to zakupię nowy czytnik i zobaczę wtedy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Ciacho1989
nie ciągle niby kopiuje, ale to trwa bez końca i przerywam, ale nawet jednego 1% nie skopiuje.
[...]
To zdecydowanie czytnik - nie obsługuje tego typu kart. Też taki jeden mam.
A może podacie marki swoich czytników i ja poszukam takich samych:)
Może takie coś?:
http://www.ebay.co.uk/itm/Lexar-Prof...item56640877ad
Cytat:
Zamieszczone przez
Ciacho1989
Najlepiej to chciałbym zgrywać zdjęcia za pomocą kabla prosto z body, no ale to też mi nie idzie;/ Za pierwszym razem go wykryło lecz nie zainstalowało, a teraz nie wykrywa nowego urządzenia;/ Czy po podpięciu aparatu pod kompa muszę instalować jakieś programy czy po prostu działa to wszystko na zasadzie jak np pendrive?
A zainstalowałeś Canon Eos Utility z CD dostarczonej do body? Kiedyś miałem problemy właśnie ze zgrywaniem RAWów z 450D i instalacja Canonowskiego softu pomogła. Wtedy "widzenie" aparatu przez komputer powinno działać bezproblemowo.
Cytat:
Zamieszczone przez
Tommeck
A zainstalowałeś Canon Eos Utility z CD dostarczonej do body? Kiedyś miałem problemy właśnie ze zgrywaniem RAWów z 450D i instalacja Canonowskiego softu pomogła. Wtedy "widzenie" aparatu przez komputer powinno działać bezproblemowo.
Wrzuciłem płytkę, ale z niej nic się nie zainstalowalo
Cytat:
Zamieszczone przez
Ciacho1989
Mam dokladnie tego lexara - dziala idealnie. Nie ma pierdyliona dziwnych slotow na jakies dziwne karty, tylko CF i SD.
Zakupiłem go właśnie i czekam aż mi przyjdzie pocztą:)
Jest juz nowy czytnik i teraz jest ok. Tylko pojawił się problem z otwarciem pliku, nie mam programu, który otworzy plik w tym formacie. I znowu nie wiem co robić:P Kiedy ja obejrzę zdjęcia na kompie...
Ale w jakim formacie?
RAW, czyli CR2?
Zainstaluj DPP (Digital Photo Professional od Canona) - masz na płycie z aparatem albo ściągnij z sieci update i zainstaluj robiąc myk z rejestrami.
To są wszystko rzeczy, które normalnie robi się w 5 minut po kupnie nowego sprzętu/puszki/fona/kompa, ale rozumiem, że za pierwszym razem można mieć z tym problem. ;-)
pozdro.,
mxw.
Wysłano z D802-PL (4.2.2) za pomocą Tapatalk2.