Odp: [2banan] moja galeria
No to teraz ja :P
22. Bardzo fajne dla mnie, probowalbym jeszcze wydobyc odrobine szczegolow w ciemnych miejscach i zobaczyl jakby sie prezentowalo, z odrobina przejrzystosci przy chmurach ;)
23,25 brakuhe Ci tego, czego mi - makro i tele :)
24. Super! Tylko mogloby byc nieco jasniej :)
Takim monitorem samsunga nie nawojujesz. Albo go sproboj po prostu pojasnic albo zamien na jakis Eizo:)
Nawet S1921 wystarczy (chociaz to nie panorama). Bedzie mial o niebo lepsze odwzorowanie kolorow i z jasnoscia nie mialbys problemu.
Twoje zdjecia to klasyczny przypadek kiedy to monitor "potrafi spiepszyc zdjecia"
Moze na poczatek wystarczy zmienic kat patrzenia ;)
Ja na laptoku troche klape podnosze i jest nieco lepiej :p
Cytat:
Zamieszczone przez
banan82
Albo go sproboj po prostu pojasnic "
Chyba pociemnic ;) jak pojasni to fotki beda jeszcze ciemniejsze hehe :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Zowa
Chyba pociemnic ;) jak pojasni to fotki beda jeszcze ciemniejsze hehe :)
Racja racja. Myslalem o poprawianiu ekspozycji zdjecie a pisalem o monitorze:)
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
hudy85
Moze na poczatek wystarczy zmienic kat patrzenia ;)
Ja na laptoku troche klape podnosze i jest nieco lepiej :p
Na laptoku jeszcze gorzej. No chyba ze cie kompletnie nie obchodzi to jak wygladaja kolory zdjecia po wydruku czy tez po wyswietleniu ich na innym monitorze niz "laptokowym" :)
oki z ciemnie monitor i coś dodam zobaczymy wtedy , dzięki za pomoc może to okaże się jakimś krokiem ku doskonałości hehheheh
zostaje jeszcze sprawa prawego kadru hmmmm to jeszcze musze szlifować
jeszcze raz dzięki i pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
hudy85
Sorry, ale zupelnie sie z Toba nie zgodze :)
Czytajac powyzsza porade, osmielilbym sie nawet powiedziec, ze chcesz sie raczej pochwalic monitorem marki EIZO i jakims kalibratorem ;)
:)
Ja się ośmielę powiedzieć, że przeszedłem wszystkie etapy, począwszy od laptopów z beznadziejnym ekranem, kończąc na dobrym ekranie zewnętrznym:) Stąd wiem o czym piszę:)
Macbook retina ma świetnie odwzorujący barwy ekran. Tak samo parę modeli HP z wyższej półki. W standardowych laptopach cycków nie urywa.