Odp: Canon 6D vs 5D mk III vs 5D mk IV ( czyli oczami laika )
Cytat:
Zamieszczone przez
halogen
Byłem w takich sklepach jak Fotojoker, Saturn, Sigma pro centrum i wiecie co ? Nie słyszeli o wersji Canon 6D z wifi i GPS. Posiadali "zwykłe" wersje bez tego w średniej cenie 6400 zł.....
Normalnie ręce opadają.... Czy ja czegoś nie wiem? czy wersje z wifi i gps były jakies limitowane?? A może wiecie gdzie na śląsku mozna podjechac i powinni miec ta wersje na wypasie.
o ile mi wiadomo to jest raczej odwrotnie wersja bez wifi i gpsa jest w europie trudno dostępna, więc raczej takie tuzy jak wymieniłeś powinny mieć standardową w europie czyli pełną z wifi i gps, stawiam na jakieś przekłamania na linii klient-sprzedawca - zwykła wersja to po mojemu wersja z gps i wifi, niezwykły to jest golec bez tych funkcji.
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
o ile mi wiadomo to jest raczej odwrotnie wersja bez wifi i gpsa jest w europie trudno dostępna, więc raczej takie tuzy jak wymieniłeś powinny mieć standardową w europie czyli pełną z wifi i gps, stawiam na jakieś przekłamania na linii klient-sprzedawca - zwykła wersja to po mojemu wersja z gps i wifi, niezwykły to jest golec bez tych funkcji.
tak też mi się wydawało. Zadzwoniłem do fotoplus i tam dopiero sie to potwierdziło..... masakra jakie jest niedoinformowanie sprzedających, potem człowiek musi pytać szukać samemu zamiast spytać osoby która przynajmniej teoretycznie powinna wiedziec wszystko na temat tego co sprzedaje.
Cytat:
Zamieszczone przez
halogen
Byłem w takich sklepach jak Fotojoker, Saturn, Sigma pro centrum i wiecie co ? Nie słyszeli o wersji Canon 6D z wifi i GPS. Posiadali "zwykłe" wersje bez tego w średniej cenie 6400 zł.....
No to szacun dla kompetencji sprzedawców...
Rozwala mnie ta mądra mina gościa jak czasem dla jaj w media czy fotojockerze zapytam o coś udając debila. Goście opowiadają takie historie, że naprawdę wcale nie dziwię się tym biednym ludziom, którzy chcą coś kupić i pytając o to samo w kilku sklepach mają 3 różne odpowiedzi ;).
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
Z WiFi i GPS to są właśnie "zwykłe" wersje. Nie słuchaj specjalistów z takich sklepów.
dokładnie
ja zwiedziłem 4 sklepy przed zakupem, wszystkie miały z gps i wifi
trochę dramat że sprzedawcy nie wiedzą co mają na półce....
Cytat:
Zamieszczone przez
halogen
A może wiecie gdzie na śląsku mozna podjechac i powinni miec ta wersje na wypasie.
W samym centrum Katowic na Warszawskiej jest stacjonarny sklep Fotoplus. Ja tam właśnie kupiłem w "normalnej" wersji, czyli z GPS i Wifi. Sprzedawcy bardzo ok, znają się na rzeczy.
zobacz w MM
dzisiaj radio podało - wszystko co jest na stanie na 30 rat bez oprocentowania
jest to myślę fajna opcja zakupu czegoś lepszego
Cytat:
Zamieszczone przez
mmteam
zobacz w MM
jest to myślę fajna opcja zakupu czegoś lepszego
A cena towaru 10% wyższa niż przed tygodniem ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
mmteam
zobacz w MM
Mówisz, że Viagrę na raty sprzedają? :mrgreen:
Kup 6D, nie ma nic lepszego w tej cenie i FF. Bedziesz na 200% zadowolony. 6D ma AF i tak lepszy jak 5DmkI i mkII wiec zle nie bedzie:)
A jak się ma AF 6D do AF 40D? Chcę teraz zastąpić 40D szóstką. Poza tym, coś gdzieś w sieci wyczytałem, że 6D ma jakieś problemy z AF, z obiektywem C 100mm 2,8 macro L. Mam ten obiektyw, i byłbym niepocieszony, gdyby okazało się to prawdą.