Odp: 7d jakosc wykonania na tle 50d i 5d?
Mam 5Dmk2 i 50D oraz macałem 7D - jakość konstrukcji jest bardzo zbliżona (poza brakiem wbudowanej lampy w 5D które daje wrażenie bardziej pancernej konstrukcji)
7D macałem razem z 50D i zewnętrznie to moim zdaniem dokładnie to samo wykonanie.
7D dla mnie to właściwie tylko taki nowszy model w stosunku do 50D. (choć Canon oficjalnie twierdził że nie)
60D to absolutnie nie następca tylko obniżenie linii XXD do poziomu z czasów analogowych EOS 50 EOS 33 itp
Cytat:
Zamieszczone przez
jellyeater
Prawdopodobnie przytulasz się do żony czy kogoś o podobnym statusie, a nie do aparatu. :P
To by wyjaśniało sprawę :mrgreen:.
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
Kiedy rozwali się nam puszka albo szkło, to niewielka szkoda, najwyżej trzeba spisać sprzęt na straty i nabyć nowy. Dlatego używa się tu często tanich i słabiutkich materiałów jak np. poliwęglany.
Natomiat wiadomo, że kiedy chodzi o ochronę czegoś bardziej cennego jak np. nasz ulubiony organ, czyli mózg, przed o wiele potężniejszymi ciosami, to już zupełnie co innego. Dlatego, oczywiście, :roll: hełmy i kaski rowerowe czy futbolowe sa zawsze wykonane z czegoś naprawdę mocnego czyli stopu magnezianego badź też stali, bo co metal to metal a nie tam jakiś plastyk.:lol::lol::lol::roll:
Kulą w płot. Wszystkie nowoczesne armie przeszły na hełmy z kevlaru. Typowy plastik to może nie jest, ale na pewno to tworzywo sztuczne:D, a nie metal. I jakoś nie kojarzę hełmów (dla wojska, a hełm kojarzy mi się primo z wojskiem, cywile, od łojantów po bajkerów, noszą kaski) ze stopów magnezu.
bo magnez się łyka:mrgreen:
Czytam i uśmiecham się do monitora, a moja żonka pyta - co mi tak wesoło...bo wesoło czytam - odpowiadam.
Tak jakby wątek gdzieś się zapodział, ale czy to takie super ważne, nie samym chlebem człowiek żyje... i magnezem.
Cytat:
Zamieszczone przez
krakał
Kulą w płot. Wszystkie nowoczesne armie przeszły na hełmy z kevlaru. Typowy plastik to może nie jest, ale na pewno to tworzywo sztuczne:D, a nie metal. I jakoś nie kojarzę hełmów (dla wojska, a hełm kojarzy mi się primo z wojskiem, cywile, od łojantów po bajkerów, noszą kaski) ze stopów magnezu.
Coś ściemniasz, nie wiem jaka ostatnio moda militarna w Europie Wschodniej, ale przynajmniej US Army i NFL ciagle używaja hełmów ze stali hartowanej badź magnezowych według tego sprawdzonego wzoru:
Pickelhaube - Wikipedia, the free encyclopedia
Tak samo Darth Vader - chyba nie sadzisz, że nosił plastykowy hełm?:roll:
No pewnie, że nie. Nie sapałby tak, bo plastikowy jest lekki.
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
Coś ściemniasz, nie wiem jaka ostatnio moda militarna w Europie Wschodniej, ale przynajmniej US Army i NFL ciagle używaja hełmów ze stali hartowanej badź magnezowych według tego sprawdzonego wzoru:
Pickelhaube - Wikipedia, the free encyclopedia
Tak samo Darth Vader - chyba nie sadzisz, że nosił plastykowy hełm?:roll:
YYYYYyyyyyyyy..... Tego.... :shock:
US Army dawno wyprzęgła z blaszanych M1, bodaj ostatnią wojną którą w nich stoczyła była wojna wietnamska. Pikielhauba u najbardziej upikielhaubionej armii świata była ze skóry, te niklowane czy srebrzone śliczności to tylko gwardie i tym podobne elity.
O Darcie Vaderze się nie wypowiem, nie moja epoka dziejów wojskowości :D
Cytat:
Zamieszczone przez
krakał
YYYYYyyyyyyyy..... Tego.... :shock:
US Army dawno wyprzęgła z blaszanych M1, bodaj ostatnią wojną którą w nich stoczyła była wojna wietnamska. Pikielhauba u najbardziej upikielhaubionej armii świata była ze skóry, te niklowane czy srebrzone śliczności to tylko gwardie i tym podobne elity.
Pan.kolega robi sobie jaja bo napisał, że kaski rowerowe są też z metalu a Ty się dałeś nabrać:)
Cytat:
Zamieszczone przez
krakał
Poza tym to było dawano, dawno temu..... ;)