Po czym tak wnosisz? Kontrast w przypadku tele silnie zależy od warunków atmosferycznych.Cytat:
kontrast słabiutki...
Ten park jest niesamowity.
Wersja do druku
Po czym tak wnosisz? Kontrast w przypadku tele silnie zależy od warunków atmosferycznych.Cytat:
kontrast słabiutki...
Ten park jest niesamowity.
po za tym pozostaje jeszcze kwestia wywołania czy tam innej obróbki.
Bez rawów nie ma co gdybać.
Dokładnie !!! Widzę to na swoich fotach robionych na lotnisku w Balicach, gdzie w przy pięknym słońcu i przejrzytsym powietrzu jest super, a jak tylko pojawi się leciutka mgiełka, aczyna robić się maskara na długich końcach. Przy tele dla mnie to ma kolosalne znaczanie.
Zapodane foty przykładowe były w takich a nie innych warunkach i wg mnie na razie trudno cokolwiek skomentować.
Kilka nowych sampli:
SUN-PHOTO Blog : ł×ŔĚšö şíˇÎą×
P.S. Można obejrzeć w pełnej rozdzielczości. Przeglądarka działa dość kulawo - jak się pokaże No Photo, to trzeba jeszcze chwilę zaczekać…
PS. 2. i link też się nie otwiera prawidłowo. Na samym dole trzeba wybrać post z 4 grudnia...
--- Kolejny post ---
PS.3. W ramach wiosennych redukcji w plecaku foto, które niewątpliwie nastąpią, nawet rozważyłbym tego Tamrona. Dla mnie kluczowe będzie porównanie jakości na 600mm. W tym przypadku z nieśmiertelnym Canonem 400/5.6, którego często właśnie używam z TC 1,5x (!), a jakość obrazu jest bardzo dobra (gorzej niestety z AF…).
19.12.13 rusza sprzedaż w Japonii. Co u nas - na razie nie wiadomo, ale raczej nie będzie trzeba jakoś strasznie długo czekać.
Oj napisz coś więcej, na pewno wiesz jeszcze coś co może niektórych zaciekawić... ;)
Cena w Japonii w 1350$, a w USA 1069$ czyli u nas powinien kosztować ok. 4000zł :)
Tamron SP 150-600mm F/5-6.3 Di VC USD lens release date and price for Japan announced | Photo Rumors
jesli będzie w takiej cenie to tylko głupi kupi 100-400 L czy odpowiednik nikkora.
Super by było.
Wątpię by ten obiektyw znalazł wielu użytkowników. Canon to Canon.Cytat:
jesli będzie w takiej cenie to tylko głupi kupi 100-400 L czy odpowiednik nikkora.