pewnie już mu się myli co sprzedaje, widać że często sprzedaje sprzęt foto więc może stracił rachubę
Wersja do druku
to pewnie taka próba nawrócenia z C na N :D
wracamy do "nowego" 5d2 ze wzmianką na samym końcu opisu :
"Dodatkowe informacje, uwagi Aparat używany, przebieg ok 35k zdjęć dlateg oznaczony jako nowy u góry w aukcji. Udzielam 24 mce pisemnej gwarancji od daty zakupu."
sprzedał się 16 XI o godz 17:35 :
Canon 5D Mark II 2 BODY KURIER DPD 0zł GW 24MCE (3717055732) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
i pojawił ponownie 6 minut później :mrgreen: :
Canon 5D Mark II 2 BODY KURIER DPD 0zł GW 24MCE (3718783386) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
To, że sprzedawca wystawił się ponownie po sprzedaży to nic złego i podejrzanego. Zobacz kto kupił ten aparat - 0 komentarzy - oszust z Londynu lub Afryki. To jest istna plaga na allegro. Co chwilę oszuści kupują - allegro nic z tym nie robi chociaż problem świetnie zna bo zwraca prowizję automatycznie bez występowania o zwrot. Sam wystawiałem sprzęt wielokrotnie od razu po tym jak oszust kupował. Tu mail od jednego gnoja jaki dostałem:
just buy your item and i want you to know that i have problem with PAYU and i will only transfer you the money with Bank transfer.i'm buying this here in London.i am ready to pay you the shipment fee.I have checked the shipping cost here(Cennik - przesyłka kurierska w obrocie zagranicznym - EMS | Pocztex.pl) and it is about 200PLN,
Shipping Address is
NAME Foster James
ADDRESS 109 gosterwood st,
CITY London
ZIP CODE Se8 5nz
COUNTRY United Kindom
i need you to mail me your full banking details for the deposit such as
Name:
Account number:
address:
City:
Postal Code:
Name of bank:
Phone Number:
so that i can make the transfer to you ...
NIE MIEJCIE WIĘC AŻ TAKICH PODEJRZEŃ GDY KTOŚ WYSTAWIA AUKCJĘ PONOWNIE ZARAZ PO SPRZEDAŻY
tu nie chodzi czy wystawia po raz pierwszy czy kolejny tylko nie ma pojęcia chyba co sprzedaję a z fotografią cyfrową pewnie ma tyle wspólnego co nic... przeczytaj opis, już nawet nie chodzi o to ze kilka danych technicznych się nie zgadza, ale czy uczciwe jest zaznaczenie opcji sprzęt Nowy gdy na szarym końcu jest napisane przebieg 35k zdjęć, i jeszcze skoro sam canon daje 12 miesięcy gwarancji jak osoba prywatna wystawi pisemną gwarancje na 24 miesiące ?
Odniosłem się tylko do zdziwienia kolegi, że aparat po chwili został wystawiony ponownie. Opis to swoją drogę jest do bani.
Uważam, że gościu nie gra fair, jako że oznacza kategorię sprzętu jako "Nowy" a na końcu dopisuje, że sprzęt używany ale on i tak oznacza jako nowy. Tak samo jest z Nikonem, który także sprzedaje. Zaraportowałem gościa do Allegro za granie słowami kluczowymi gdyż krótko mówiąc "wali w bambuko" aż huczy.
sporo jest na allegro osób które pomijają nie wygodne fakty w opisie całkowicie świadomie, sprzedaję aparaty "zawodowo" ale jak coś to piszę "nie wiem jak sprawdzić przebieg lub nie znam przebiegu lub program nie obsługuje tego modelu" a jak grzecznie spytasz i podasz opis jak to sprawdzić dodadzą cie do czarnej listy
http://tablica.pl/oferta/canon-eos-6...tml#321cd00220 - śmierdzi na odległość
Żebyś tylko gdzieś w łeb nie zarobił w ciemnym zaułku bo nie dość, że nie będziesz miał 24-105 na zbyciu to jeszcze będziesz 6k zł w plecy:)