Odp: [kurczeblade]Jednak APSC można robić zdjęcia CANON50D+Canon17-55 2.8+S85
o, pentax'em tez da rade robic zdjecia :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
człekoupiór
Fotki jak zawsze dobre. :) Ale jeśli to nie tajemnica, to gdzie można znaleźć takie świetne schody?
Wrocław
można znaleźć schody kręcone w starych kamienicach na ulicy Kurkowej. Nie pamiętam która brama.
ale te ze zdjęcia znajdują się na ulicy Teatralnej we Wrocławiu, naprzeciw klubu "Zielony Kogut"
to zdjęcie ze schodami było robione kilka lat temu, dawno się nie zapuszczałem w tamte okolice, także nie wiem czy jeszcze jest swobodny dostęp do tej klatki schodowej. Dawniej wystarczyło wejść i robić fotki :D
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
BeatX
o, pentax'em tez da rade robic zdjecia :mrgreen:
Pentax to morderca w połączeniu z różnymi szkłami m42 .
Pentaxa używałem bo zostało mi po fotografii analogowej dużo szkieł m42 a do niego można było swobodnie przykręcać te szkła i korzystać z potwierdzeniem ostrości i automatyką jeśli takie były. Do dziś brakuje mi tego bokeh'u ostrości, plastyki zdjęć z różnych szkieł manualnych :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Kwapiszon
Co ciekawe w kościołach samych partaczy spotykam.
Nieszczęścia chodzą parami... ;-)
Nie ważne czym robione jak dla mnie to mogły by być i kalkulatorem oby były coś warte:} a te są oj są, jest na czym oko zawiesić, czekam na więcej:}:}:}
Cytat:
Zamieszczone przez
kurczeblade
w każdym razie Sigma 85 to bardzo fajne szkło :)
baaaa....też znam parę fajnych szkieł za 3 tysie! ;-)
Moze to glupio zabrzmi, ale zawsze jak widze takie zdjecia to jest to canon, chodzi o obrobke zdjec czy jak? Bo w nikonie nie widzialem takich kolorow nigdy, sam uzywam d5100 i kolory roznia sie niesamowicie. Czy canon faktycznie lepsze ma kolory od nikosia? Bo juz mam zamiar kupic d7000, ale teraz jak zobaczylem te foty to chyb chce 50d, ktory jest tanszy o 700zl:-\ Wiec zadam glupie pytanie nikonem tez da sie taki zdjecia zrobic bez jakis glebszych, dluzszych obrobek graficznych? Bo z tego co wyczytalem przy N mozna wiecej szczegolow wyciagnac, ale trzeba dluzej posiedziec;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
e4r5t
Moze to glupio zabrzmi, ale zawsze jak widze takie zdjecia to jest to canon, chodzi o obrobke zdjec czy jak? Bo w nikonie nie widzialem takich kolorow nigdy, sam uzywam d5100 i kolory roznia sie niesamowicie. Czy canon faktycznie lepsze ma kolory od nikosia? Bo juz mam zamiar kupic d7000, ale teraz jak zobaczylem te foty to chyb chce 50d, ktory jest tanszy o 700zl:-\ Wiec zadam glupie pytanie nikonem tez da sie taki zdjecia zrobic bez jakis glebszych, dluzszych obrobek graficznych? Bo z tego co wyczytalem przy N mozna wiecej szczegolow wyciagnac, ale trzeba dluzej posiedziec;-)
Hej. Tak szczerze od siebie, jeśli chcesz APSC w dzisiejszych czasach, to poczekaj, dozbieraj i kup Nikona D7100 - moim zdaniem do fotografowania Nikon d7100 nie ma sobie równych obecnie, jeśli chodzi o body z tej półki. Pod względem obrazka będziesz bardzo zadowolony :)
Generalnie nie ma znaczenia jakim body robisz, jakim systemem, czy to jest pełna klatka czy to jest crop, w ostateczności liczą się umiejętności, doświadczenie, nie tylko w kwestii fotografowania, lecz też obrabiania, i wielu wielu innych czynników, wszystko się składa na efekt końcowy :-) Sprzętu nie można traktować osobiście, to jest tylko dodatek do Twoich umiejętności , który powinien pomagać Ci w pracy, albo w rozwijaniu hobby. Podczas robienia zdjęć marka aparatu nie powinna mieć wpływu na to jakie Ty zrobisz zdjęcia. Ważne żebyś potrafił dobrze się obsługiwać tym sprzętem, jak również innymi i wykorzystać możliwości!
Nie daj się ponieść nowinkami technicznymi, bo zamiast rozwijania swoich umiejętności, będziesz co chwila zmieniał sprzęt, myśląć że dzięki temu będziesz robił lepsze zdjęcia :) i przestaniesz się skupiać nad rozwijaniem własnych umiejętności.
50D to dobry aparat, jak ktoś potrafi wykorzystać jego moc, to zrobi jeszcze wiele dobrych zdjęć. Ale szczerze, poleciłbym poczekanie, odkładanie na coś nowszego - D7100!
Co do kolorów Nikona, to ktoś Ci bzdur naopowiadał :-)
Tutaj masz moje zdjęcia z Nikona d600
czyli to prawda że nikon jest żółty
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
czyli to prawda że nikon jest żółty
Ta, jak ktoś chcę to może być nawet różowy :D
Cytat:
Zamieszczone przez