Odp: [marjo] Fotki popełnione przeze mnie, czyli ciężkie początki przygody z lustrem
Fajne te ruiny, tylko uważaj, aby coś Ci na obiektyw nie spadło !
Ja tam amator jestem i nie znam się na architekturze.
Rozumiem obiektyw - ale trochę jednak bym to podprostował w PS (PSE) przez Ctr+T, albo "wykropował" ze środka.
Ostatni fajny obrazek z tymi światłami, zamazałbym jednak to ogłoszenie Kury i szafkę telekomunikacji (to już trudna sztuka).
Przepraszam, ze te uwagi, ale to takie moje spostrzeżenia, a każdy może mieć inne.
Odp: [marjo] Fotki popełnione przeze mnie, czyli ciężkie początki przygody z lustrem
Dzisiaj zapraszam do odwiedzenia stacji Straszna Wola, dziękuję za uwagi, porady
60.
61.
62.
63.
64.
65.
66.
I na koniec bardziej kolorowo, wiosennie- widoczek znad zalewu w Cedzynie:
67.
Klimat rzeczywiscie straszy :) super foty
Cytat:
Zamieszczone przez
marjo
PS. Przepraszam Toruń- w rzeczywistości to naprawdę piękne miasto :-)
??? w którym miejscu?
Albo mam zepsuty monitor albo te foty są koszmarne...ciemne i przeostrzone.
A może je wywołałeś na 640x480 apotem dałeś tu?
Te "toruniowe" ot takie sobie im dalej tym lepiej moim zdaniem
Cytat:
Zamieszczone przez
trothlik
??? w którym miejscu?
Albo mam zepsuty monitor albo te foty są koszmarne...ciemne i przeostrzone.
A może je wywołałeś na 640x480 apotem dałeś tu?
Te "toruniowe" ot takie sobie im dalej tym lepiej moim zdaniem
Wnioski z "toruniowych" mam nadzieje wyciągnięte (wstydzę się ale nie będę ich kasował) :roll:
Dziękuję wszystkim za odwiedziny.
Za nami parę dni prawdziwej wiosny więc jeszcze dwa kieleckie widoczki:
68.
69.
Uwagi, nagany, porady mile widziane
Widoczki zwykle mnie się podobają. Może tylko kilka uwag.
69 Za dużo w nim wszystkiego i ostrość się zagubiła, lepszy byłby kadr tylko prawej strony - tak myślę i akcentowałbym odbicie w wodzie.
68 Nieco przepalony i czegoś brakuje w mocnym punkcie z lewej strony
67 Bardzo fajny, może kolory lekko przesadzone.
Przepraszam za powyższe uwagi, ale jestem tylko amatorem i sam się uczę.
62-65 dom,w którym czai się zło... :) fajne ujęcia,68 klimatyczne,ja bym dał więcej góry,ładne kolory. 61 ciekawy efekt. Ogólnie przyjemne dla oka.
Marjo, moim zdaniem w tych wszystkich (no... na pewno w większości) pstrykach po prostu brakuje Ci motywu przewodniego. Tematu.
Jakiegoś elementu, który by coś mówił. oglądając je wszystkie mogę się domyślić o co Ci chodzi z pytaniem w temacie.
Ja bym na Twoim miejscu spróbował znaleźć kadr odpowiedni dla tematu. takiem tematem był np. ten zespół stalowych mostów. Niestety nie pokazałeś tej struktury w sposób który by zainteresował. Ot pstryknąłeś 3 (a może 300) razy i już. Weźmy nr 52. Tory układają się w fajną symetrię, próbowałeś podejść bliżej tych pomocniczych szyn pośrodku, pstryknąć to w ciaśniejszym kadrze, może z żabiej perspektywy? Może kwadratowy kadr w takim ujęciu byłby ciekawy?
To oczywiście moje zdanie tylko.
Myślę, że musisz mocno poszukać tematów, które uda Ci się zamknąć w kadrze. Jak zdjęcia opowiadają historie to jest dobrze. Ale ciekawe historie. Np. komunia jaka jest każdy widzi i zna. Ale na pewno coś ciekawego się wtedy zdarzyło. nie wiem, przytjechała ciocia która dawno nie widziała "komunistki", jakies emocje na pewno wtedy zagrały...
Zacznij od małych historii.
Dziękuję za odwiedziny i uwagi, staram się jak możem brać do serca :roll:
A tymczasem dzisiaj kontynuacja wiosennego tematu: rzeczka na długim czasie
70.
71.