No cóż matryca ma realnie ponad 40 mln pikseli więc podejrzewam że cudów nie będzie.
AF na matrycy działa podobno od f11 :).
Wersja do druku
a jeszcze z innej beczki:
dobra wiadomosc - powrocil cyfrowy zoom w video, dotad dostepny tylko w 600d :)
Patrząc na sample na canon.jp ,to na iso 3200 i 1600 d.... nie urywa niestety :/ Czyli miało być pięknie, a wyszło jak zwykle.
czytam se i tak głośno myślę, jest jeden tryb custom - jeden? dwa miałyby większy sens jak nie ma miejsca na pokrętle to można spokojnie wyrzucić ten SCN jakoś nigdy nie użyłem żadnego trybu typu landscape, sport itp ... :) nie wiem po co marnują miejsce (ponoć to ma używać ktoś średnio-kumaty, a od poziomu średnio-kumaty tryby są niepotrzebne), a dwa customy przy takim korpusie mają sens, jeden ma sens taki sobie, znaczy znacznie mniejszy (chyba że to jakoś inaczej działa). rzeczywiście napisali że af działa (może działać?) do f11 - pytanie tylko czy ich firmware będzie o tym wiedział? czy iso daje się obniżyć do 50? właściwie nie mam takich potrzeb (mam wystarczająco gęste filtry) ale byłoby miło, w końcu się braketingu dorobili, moja minolta co ją kupiłem dwadzieścia lat temu miała taką kartę z programem do braketingu robiła to samo (na filmie) w końcu osiągnęli podobny poziom. zaślepki wbudowanej się nadal nie dorobili akustyk będzie niepocieszony :). 98% powiem tak tragicznie nie jest ale nadal czasami będzie można nie rozpoznać kadru który się robiło :). z dobrych wiadomości to chyba nie dali softu do bezpośredniego przesyłu zdjęć na mordoksiążkę ale nigdy nie wiadomo czy nie zrobią cichego upgradu :). 1/8000s :) no ba pisałem że dla średnio-kumatych jest to takie czasy to oczywista-oczywistość. podsumowując bardzo dobrze znaczy dostatecznie, a teraz czekam na testy matrycy.
Już 5 stron wylanej wody... :)
Szambo wszędzie.
a ja myślałem, że kultowy jest tylko 50d;p