Odp: Zeiss distagon 55mm f/1.4
Cytat:
Zamieszczone przez
sven
No i pewnie po lekturze tych wpisów na forach przesiadłeś się na tego bieda Zeissa :-) Przykro mi, sam sobie jesteś winien.
Bleh, gadasz głupoty. Mojemu Apo było po prostu smutno i dokupiłem mu małego braciszka, żeby nie był sam.
Cytat:
Zamieszczone przez
strideer
Bleh, gadasz głupoty. Mojemu Apo było po prostu smutno i dokupiłem mu małego braciszka, żeby nie był sam.
hahahhaah bo Apo albo się ma albo nie ma :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Gall_Anonimowy
hahahhaah bo Apo albo się ma albo nie ma :)
Raczej - po Apo już żaden obiektyw nie będzie taki sam :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
sven
Idąc Twoim tokiem rozumowania Zeiss powinien wybierać 1 z 10 (zamiast 1 z 5) i wtedy ten obiektyw powinien kosztować 26.000 i byłby jeszcze lepszy. Do mnie to nie przemawia. Wszystko można uzasadnić, podobnie jak kabel do sprzętu audio za 10.000 za mb.
I tak się naogół dzieje, w podobnych konstrukcjach te soczewki, które mają lepsze parametry idą do lepszych i droższych obiektywów.
I zadanie dla Ciebie:ile się robi obiektywów i wybiera z nich jeden do fotografowania plansz mikroprocesorów. Jak już się dowiesz nieźle się zdziwisz.
Miłej zabawy.
Cytat:
Zamieszczone przez
RomanS
I zadanie dla Ciebie:ile się robi obiektywów i wybiera z nich jeden do fotografowania plansz mikroprocesorów. Jak już się dowiesz nieźle się zdziwisz.
Miłej zabawy.
Tak szczerze? Nieszczególnie mnie to interesuje. Mam już wszystkie obiektywy które potrzebuję, a fotografowanie plansz mikroprocesorów nawet najlepszym obiektywem świata wydaje mi się mało zajmującym zajęciem :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
sven
Tak szczerze? Nieszczególnie mnie to interesuje. Mam już wszystkie obiektywy które potrzebuję, a fotografowanie plansz mikroprocesorów nawet najlepszym obiektywem świata wydaje mi się mało zajmującym zajęciem :-)
Zależy ile się za to płaci :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
sven
W obu wypadkach (Leica i Zeiss) te ceny z kosmosu nie mają żadnego uzasadnienia. Połowa z tej ceny to logo.
Połowa, ja myślę 2/3 to logo. Ale o to tu chodzi są tacy co kupią wszystko aby było drogie, czy to usługa czy sprzęt ważne drogie, nie ważne czy dobre (nie neguje tego szkła). Cóż ale chociaż brzydki jak cholerka.
strideer tak sobie pomyslalem..
.. nie uwazasz, ze to dziwne ze nie placa nam za promo?
Carl Zeiss, Tobie
Sigma, mnie
:lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
BeatX
strideer tak sobie pomyslalem..
.. nie uwazasz, ze to dziwne ze nie placa nam za promo?
Carl Zeiss, Tobie
Sigma, mnie
:lol:
Hehe, jeśli ktoś z Zeissa mnie czyta, to ja chętnie przyjmę Distagona 2/25 :-D
Nie ma takiego obiektywu dla którego zgodziłbym się zostać (z góry przepraszam za wulgaryzm) ambasadorem marki :mrgreen: