Odp: ciemno, nieostro i mydlanie
Które to HDR? Bo nie widać. :) Ale chyba o to chodziło. Naturalnie to wyszło.
Kwiatki chyba lekko za ciemne jednak...
No to super :)
To teraz się mogę zabrać za tworzenie. Kwiatki i tak do wywalenia idą z całą resztą, ale dzieki, będę na to uważać. Grunt, że HDRy wyszły naturalnie. To dla mnie ważne.
uzyskałaś chyba to, co chciałaś otrzymać :)
z czystej ciekawości - jakiego trybu pomiaru światła użyłaś (nie ma exifów)?
i co było materiałem wyjściowym do tych HDR-ów? - wyszły naturalnie (nie czepiam się balansu bieli itp, bo nie o to Ci chodziło)
35/2 fajny, ale rozważ również 28/2.8USM - to chyba półka wyżej (a moim zdaniem ogniskowa w cropie "naturalniejsza")...
Wszystko fajnie, ale brakuje "życia" w tych zdjęciach..., gdzie jest światło? pytam się... no gdzie...? ;)
W "lesie",żartuje postęp jest i o to chodzi...
28/2.8USM dzisiaj na naszej giełdzie za 1100zł
Tylko co to zmieni? :) To krajobrazu i tak pasowałoby domknąć. A 2.8 to już dość ciemno i tak pewnie z ręki będzie trudno coś zrobić... :P
Cytat:
Zamieszczone przez
jellyeater
To krajobrazu i tak pasowałoby domknąć. A 2.8 to już dość ciemno i tak pewnie z ręki będzie trudno coś zrobić... :P
No niby tak. Ale z drugiej strony krajobrazy robi się przy odpowiednim świetle.
A wtedy domknięcie nie stanowi problemu.
amiga - zakończ już próby i pokaż coś konkretnego ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
jellyeater
Tylko co to zmieni? :) To krajobrazu i tak pasowałoby domknąć. A 2.8 to już dość ciemno i tak pewnie z ręki będzie trudno coś zrobić... :P
pomyliłem się - mea culpa - chodzi o 28/1.8 :)
kąt widzenia na cropie taki jak 45mm na FF - czyli obiektyw niekoniecznie do szerokiego krajobrazu, ale baaardzo uniwersalny :D
jasny, FF i dodatkowo USM, którego o ile pamiętam w 35/2 brak
Cytat:
Zamieszczone przez
v.1958
chodzi o 28/1.8
kąt widzenia na cropie taki jak 45mm na FF - czyli obiektyw niekoniecznie do szerokiego krajobrazu, ale baaardzo uniwersalny jasny, FF i dodatkowo USM, którego o ile pamiętam w 35/2 brak
Wszystko się zgadza, jednak cena jest 50% wyższa od 35-tki.
A czasem to może mieć znaczenie.