Wielu Nikoniarzy mi znanych kupiło 5d a nie d200. To chyba o czymś świadczy.
Wersja do druku
Wielu Nikoniarzy mi znanych kupiło 5d a nie d200. To chyba o czymś świadczy.
Ja nie podchodze do pesonaliów emocjonalnie. Jedynie co mnie razi to błędy rzeczowe (podawanie nieprawdziwych informacji niezależnie od ich wagi) oraz niezbyt saranny dobór optyki. Nie będe już grzebał w materiałach, ale na różnych stronach widziałem porównania np szumów, które wyglądały wręcz odwrotnie niż w FK. Mniejsza z tym. Powyższe skany dałem tylko poglądowo - jako przeciwwagę ;) Wolę jednak robic zdjęcia niż się w tym grzebać :D
Poniżej cytat z forum FOTO
Cytat:
Zamieszczone przez JarosławMikołajczuk
Zgadzam się z tym cytatem, sam sobie ten problem podobnie tłumaczę.Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz1972
Ważne by mieć dystans do tego typu problemów.
Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to , żę redaktorzy jednego czasopisma piszą tak , a redaktorzy innego odwrotnie . A prawda leży pewnie po środku :)
zaraz, a tak wogole dlaczego porownuje sie z d200 canona 5d? To nie jest tak ze bardziej odpowiadajacym mu modelem jest 1d mkII???
Zapytaj REDAKTORÓW W/W CZASOPISMCytat:
Zamieszczone przez zic
A skąd, za słaby - przecież tylko 8Mpix! Odpowiednim modelem do porównania jest 1Ds MkII - D200 trochę mniejszą rozdzielczość rekompensuje znacznie mniejszą podatnością na winietę i zniekształcenia w rogach, wynikającą z cropa (który jak udowodniły niezależne testy wpływa dodatnio na jakość zdjęć). Do tego jest od 1Dsa sporo tańszy. Zatem nawet i w takiej konkurencji D200 wygrywa, albo jest co najmniej porównywalny!Cytat:
Zamieszczone przez zic
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
no a poza tym ma jeszcze dusze :)Cytat:
Zamieszczone przez muflon
ech... potraficie walkowac temat. i przejmowac sie bredniami
Chciałbym coś dodać jeszcze- w ostatnim FK jest porównanie Olympusa i D20, który wg autorów kosztuje 5999 z 18-55, no ja przepraszam, ale tyle to on nie kosztuje. W tekscie zaś jest manipulacja taka, że wychodzi z sensu, że 20d korpus kosztuje 5999. To raz. Dwa, że produkty Canona sa pomijane kompletnie w dziale na końcu o cenach. Tak to wygląda, jakby Canon juz niczym nie handlował. Swoją drogą, FK to jedyny magazyn jaki mamy w robocie i mam go obcykanego niemal na pamięć- to jest obiektywnie ujmując podła gazeta.