po betach jeszcze czasem dodają coś jeszcze, na wersji RC już raczej można pracować. Chyba, że ktoś ma kilka zdjęć do zrobienia, to można i betą;)
Wersja do druku
po betach jeszcze czasem dodają coś jeszcze, na wersji RC już raczej można pracować. Chyba, że ktoś ma kilka zdjęć do zrobienia, to można i betą;)
Czy u Was LR5 tez ma wieksza trzcionke, suwaki etc niz LR4? Mam nadzieje ze tak juz zostanie, teraz jest sporo latwiej pracowac.
Oto przyklady:
LR 4 na 27"monitorze http://w58.wrzuta.pl/obraz/0dfs8ZbRFRC/screenshot_17 i LR5 beta na tym samym WRZUTA - Screenshot (14)
Nie zauważyłem, bo zawsze suwaczki zmniejszam na maksa aby mieć większe zdjęcie :)
W Lr4 też można suwaki (a w zasadzie cały prawy panel) rozszerzyć, choć nie do tego poziomu.
PS: Trzcionka to jest Adam. Czcionka to jest ołowiany odlew. W typografii mówimy o foncie albo kroju pisma :-)
Przy rozdzielczosci 2560 x 1440 jak mam na 27' Necu, wielkosc liter i suwakow w LR5 to zbawianie!!! Przy LR4 to byla tragedia!
Hmm, aż z ciekawości ściągnąłem betę piątki i... nie widzę większych różnic w interfejsie:
Niestety moim zdaniem 5 nie przedstawia się zbyt korzystnie podobnie jak 4. Chodzi mi głównie o szybkość pracy. LR zaczyna się ślimaczyć co jest moim zdaniem jego główną wadą. W sieci można znaleźć, że jest to wada tego softu niezależnie od konfiguracji komputera (oczywiście od jakiegoś poziomu sprzętowego) . 3 była zdecydowanie szybsza. Przy kilku fotkach to może mieć małe znaczenie ale przy kilkuset ?
Z telefonu
Potwierdzam również spowolnienie pracy, szczególnie przy eksportowaniu z RAW do JPG :(