Odp: Canon 700D - watek dyskusyjny
Cytat:
Zamieszczone przez
REX
A czym się różni d5200 od d5100. Pytam nie siedzę w Nikonie. I nie zamierzam ale widzę po 700d ze coś u mojego Canona nie tak!
Oj różnic sporo: procesor, matryca, HDR. Różnice na tyle są oczywiste, że warto pomyśleć o zmianie.
Nie wiem czy zauważyliście na Canon PL znikła 650 a pozostała 600 :)
--- Kolejny post ---
A nie wiem na ile to prawda może błąd, ale 700D nie ma: zintegrowanego nadajnika zdalnego sterowania lampami błyskowymi
Canon mógł odczekać rok a nie wypuszcza rok rocznie modele nie wiele różniące się od siebie. Wszyscy biadolili że 550d nie różni się od 600d. Jedyna różnica to tutaj uchylny ekran i bezprzewodowe lampy. Nie liczę pikseli i paru trybów bo te jakoś "chyba" zmieniają się z modelu na model. Tak wiec popatrz jeżeli widzimy model np 550d jest ok jeżeli spojrzymy na 650d z pułapu 550d widzimy ewolucję i to dość sporą. Czym innym jest tutaj cena. Jeszcze zrozumiałbym tutaj Canona chyba że zbliżające się premiery 70d czy czegoś tam jeszcze uzasadniają w jakiś sposób tak mało innowacyjne działania. Z drugiej strony 650d była już jakąś tam konkurencją dla 60d pomijam ergonomię wizjer itp. Ale była bliższa 60d niż 550d. W 700d można było wrzucić GPS, WiFi. Ale pytanie co będzie mieć w takim razie 70d. Canon to nie jakiś Panasonic który do korpusu wielkości xxxd wrzuci wszystko. Nazwie to gh3 sprzeda za 6000zł. Canon ma parę segmentów w których musi rozłożyć ficzery i całą resztę. I stąd być może ta mała innowacyjność?
Cytat:
Zamieszczone przez
PAblo0071
A nie wiem na ile to prawda może błąd, ale 700D nie ma: zintegrowanego nadajnika zdalnego sterowania lampami błyskowymi
Wg oficjalnej strony Canona właśnie posiada "Zdalne sterowanie lampami Speedlite z poziomu aparatu"
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
Nie bardzo się wczytuję w specyfikację nikonów ale wydaje się że te półki (N7100 i C700) to jednak dość daleko do siebie leżą. zaryzykowałbym bym twierdzenie że nawet korpusy xxD canona nie łapią się na tą półkę.
wlasciwie masz racje,ale C i N zawsze mialy przesuniecie i pozycjonowaly modele na zblizonych/odmiennych półkach.Chodzi mi o tendecje,nie o precyzyjne porownywanie.pozdro:)
Cytat:
Zamieszczone przez
krzyssp
Wg oficjalnej strony Canona właśnie posiada "Zdalne sterowanie lampami Speedlite z poziomu aparatu"
Zasugerowałem się porównywarką na canon.pl przy 600D jest a przy 700D nie ma
Może zdjęcia nie są miarodajne, ale źle to wygląda :
Canon EOS 700D - zdjęcia przykładowe - Optyczne.pl
Szumy wyglądają paskudnie, dużo zdjęć nietrafionych (akurat to pewnie nie wina puszki, chociaż kto wie?)
Cytat:
Zamieszczone przez
Matson
Sample na optycznych to beznadzieja sama w sobie. Przez litość już tam nie wchodzę - znam na pamięć skrzynkę na listy i pole rzepaku :)
Patrzę na opis, sample i zaczynam mieć wrażenie, że ludzie z kanona myślą tak: "drodzy amatorzy fotografii: idźcie i kupcie sobie jakiegoś nikona, sony, panasonika albo innego pentaksa i nie zawracajcie nam d..y - jesteśmy firmą dla profesjonalistów". 100D natomiast mi się podoba. Jest przynajmniej jakaś nowa koncepcja aparatu na rynku.