Odp: Super tania stałka do canona 400D
Ok nie śpieszy się :)
Jeszcze moje dwa przykłady z heliosa w dwóch różnych miejscach.
1.
2.
Fotka 2 wykonana na przysłonie koło 4. Niżej miałem problemy z ostrością na samochodzie. Co do kadrowania - no niestety. Na 400D również muszę sporo uciekać za obiekt aby go objąć i ostrość na nieskończoność praktycznie.
Moim zdanie zdjęcie nr 1 robione 50 1.8 na przegrodzie 1.8 miałoby znacznie bardziej rozmyte tło
Helios jest nieco dłuższy więc mogą mieć podobną GO na pełnej dziurze ale osobiście bym polecał z tych dwóch Canona 50/1.8 Nie miałem nigdy w rękach wersji 2 z tego Canona ale nawet jedynka była całkiem niezła jeśli chcesz do tego typu zdjęć.
Możesz wziąć statyw i zrobić kilka zdjęć z bliska i złożyć jak panoramę. Będziesz miał małą GO... Coś jak na zdjęciu 1.
Dlatego właśnie poczekam na jakieś sample od salas z tego Canona 50/1.8. No bo co innego nadawało by się do zdjęć samochodów aby uzyskać małą głębie ? Domyślam się, że coś dłuższego niż 50mm ? Ale to już będzie katastrofa przy 400D :)
Coś dłuższego pozwoli Ci też objąć mniej tła...
50 1,8 canona tania i spełni w pełni Twoje oczekiwania :)
Nie jestem właśnie przekonany. Cały czas liczę na sample samochodów z tego szkła od panów, którzy wcześniej się deklarowali, że je wykonają :)
Ja się nie deklarowałem, ale może Ci coś pomoże, zdjęcia pierwsze z brzegu jakie znalazłem robione 50mm 1.8 ;)
1.
f1.8
2.
f2.8
3.
f3.5
Jak, koledzy nie podrzucą więcej sampli to poszukam coś jeszcze;)