Odp: Problem z zamiennikiem baterii LP-E6 Phottix Titan w Canon 6D
Jednego już się pozbyłeś jak opiszesz na PW. ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
grzegorzki
Gripa nie używam, chodzi mi tylko o to że jak będę robił time-lapsa to wolałbym mieć opcję że dokończę sesję. Przerwa 5-10 minut to nie problem, ale trzymanie ludzi 2,5 godziny na naładowanie LP-E6 odpada. Przetestowałem Phottixy, właściwie to one działają, tyle że nie ma kontroli i nie wiadomo kiedy przestaną.
Zacząłem przeglądać gripy. Jeśli się wsadzi oryginalne baterie w oryginalny grip to jest to fajnie wyświetlane na aparacie. Szczegółowych informacji o innych gripach i jak grip Canona działa z AA nie mam.
Temat gripa wywołał lysy1980 i Diabeł, dla mnie optymalny byłby zamiennik baterii, a nawet dwa. Klapiąc co 5 sekund robi się 1080 zdjęć w półtorej godziny plus jakieś przerwy, można baterię wymienić i naładować. Tego pstrykania ma być 6-8 godzin.
Przesyłka z Polski czy USA raczej nie dotrze na czas, więc zostaje póki co oryginalna bateria Canona.
A co stoi na przeszkodzie zakupu oryginalnego akumulatora?
Pewnie cena
Wczoraj rozładował mi się oryginał podobnie jak zamienniki, tzn. nie widzialem żadnego ostrzeżenia (powinna migać bateria???), także jak narazie zaminniki są znów tak dobre jak oryginał :)
Cytat:
Zamieszczone przez
airhead
poszły na pniu
sorry za kłopot tym, którym nie udało się ode mnie odkupić
Witam,
Znalazłem coś takiego tym razem:
AKUMULATOR LP-E6 CANON 6D,5DMark II / III, 7D, 60D (3185091609) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Pan w korespondencji Twierdzi, że testowali ten aku z Canon 6D body i ładowarką i wszystko działa świetnie. Zakupiłem dzisiaj ten akumulator, jak tylko przyjdzie i przetestuję to potwierdzę ten fakt. Pozdrawiam.
Właśnie wróciłem z fotoamigo.pl we Wrocławiu i kupiłem baterię do 6D i jest 100% sprawna. Pokazuje info. o stanie. Włożyłem do ładowarki (oryginalnej) - ładuje. Mają to na allegro. A cena przystępna :)
P.S.
Rozmawiałem z chłopakami ze sklepu i powiedzieli, że specjalnie zwlekali z dostawą, bo chodziło o nowe chipy
Cytat:
Zamieszczone przez
airhead
poszły na pniu
sorry...
A możesz dać namiar na ten Singapur? ...to bym sam zanabył
Wczoraj testowałem z 6D i działa bez problemów z tym modelem i z 5D mkII wypuszczonym w 4 kwartale 2012.
Akumulatory - Akumulator Fotoamigo LP-E6 do Canon 5D Mark II, 7D, 60D, 5D Mark III - Z CHIPEM - Fotoamigo
Cytat:
Zamieszczone przez
Goranick
A możesz dać namiar na ten Singapur? ...to bym sam zanabył
DSTE 2pcs LP E6 Battery for Canon 6d 5D Mark III 5D Mark II 7D 60D Camera | eBay
Cytat:
Zamieszczone przez
Bartosz Lubarski
Dzieki za informację, zamówiłem dla siebie. Ciekawi mnie co tam pakują bo opakowanie z Fotoamigo. Wiadomo kto jest producentem?