-
FotoIt, to jeden z bardziej znanych sklepow w Warszawie z "dobrymi" cenami. Moze zrobic sade na ktora beda odpowiadac osoby zadowolone i nie, dopisujac m.in. swoje uwagi/opinie. Mysle, ze bylaby to cenna informacja dla ludzi chcacych kupowac np. wlasnie u nich.
-
Jeśli taka sytuacja miała miejsce to "ich cyrk ich małpy". Wiadomo nie od dziś, że 1 niezadowolony klient powie o tym 10 innym, a w przypadku tego forum zapewne znacznie większej ilości osób.
-
Także ja z całego serca odradzam kupowanie tam. Co prawda trochę inne okoliczności to były ale zachowanie nie odbiegało od tego które opisał autor tematu.
-
Sondy nie ma chyba sensu robic, bo wyszukiwarka zeznaje glownie opinie zadowolonych. Stad ten watek, coby ludzie byli czujni i w przypadku ochoty robienia jakichkolwiek zakupow w tej firmie - dopytali o _wszystko_, zwlaszcza o oczywiste rzeczy.
Jeszcze przypomniala mi sie inna rzecz - jeden ze sprzedawcow skomentowal moje utyskiwanie na niedoinformowanie klientow i ta cala szopke z dwoma rodzajami lamp vs cashback:
"Wie Pan kto placi za Pana cashback? Kupcy kompaktow, bo oni przeciez nie maja cashbacku".
Niniejszym od dzisiaj sie czuje winny temu, ze kazdy potencjalny kupiec kompaktu Canona, przyklada sie do mojego cashbacku...
Szkoda, ze Pan zapomnial jeszcze o wszystkich kupcach innych szkiel i puszek Canona, na ktore tez nie obowiazuje cashback :-)
-
Jak pół roku temu kupowałem 400D, to przerobiłem ten temat (ja na szczęście nie musiałem daleko jechać). Kolega w końcu kupił tam, a ja w FJ.
Wtedy mówili, że aparaty w niższej cenie nie mają CashBack bo "Canon tak sobie wymyślił". W rzeczywistości kolega nie dostał rachunku ani FV, tylko jakiś świstek, na tyle przypominający rachunek, że nie zorientował się od razu - dopiero w domu (czyli chłopaki kombinowali coś z księgowaniem, o ile wiem to coś takiego podpada pod KKS), jednak jak do nich zadzwonił parę razy to jednak wystawili mu FV - bo jak już sprzedali po danej cenie i klient się upiera to wyjście nie ma - ryzyko duże. Cena różniła się mniej niż o 22% więc pewnie jakieś ryzyko na takie przypadki jak mojego kolegi było przez sklep wkalkulowane. Co prawda rachunek czy FV dają więcej niż tylko możliwość CashBack, ale może dodatkowo wydrapują kody, żeby chętnych do naciskania o dowód zakupu było mniej.
Mnie w końcu wyszło prawie 200 więcej, ale mimo że do FJ mam dalej to zachodu było dużo mniej, nie żałuję ponownie zrobiłbym tak samo, bo nie lubię takich sytuacji. Jak robią problemy z FV to czemu nie z ewentualną reklamacją. A kupując w polskim sklepie chroni Cię też nie tylko gwarancja ale też "odpowiedzialność sprzedawcy za zgodność z umową" lub rękojmia (w zależności od celu zakupu).
-
Potwierdzam. Kupiłem u nich 30D, z wyciętym kodem.
Najpewniej sami wycinają z niektórych pudełek kody i ściągają kasę z Canona.
Ja miałem tam inną przygodę. Zamówiłem u nich 17-40. Zgodnie z ustaleniami via e-mail miała być normalna gwarancja uznawana przez Żytnią. Na miejscu okazało się, że kolega Pana sprzedawcy "zagalopował się dając mi taką ofertę". Zaproponowali mi gwarancję realizowaną przez ich sklep. Podziękowałem i zamierzałem wyjść, ale w końcu Pan mnie zatrzymał i wypisał gwarancję taką jaka miała być. Wkurzyło mnie, bo słyszałem komentarze w stylu "Ludzie zamawiają u nas Marki ze szkłami za 40k zeta i nie narzekają, a Pan tu robi mecyje o szkło za 2700"....
-
Na początku grudnia kupowałem w FOTOIT 580EXII, cana 1600PLN jako że razem z lampą kupowałem też inne rupiecia poprosiłem o jakiś rabacik więc koleś zaproponował mi 50zł lub 100zł ale wtedy bez cashbacku. Także ogólnie za lampe zapłaciłem 1550zł, cashbacku jeszcze nie otrzymałem bo niedawno wysłałem.
FotoIt dla mnie jest dobry z tym że przeważanie mają to czego potrzebuję na stanie i w każdej chwili można jechać, obejrzeć i przetestować kupowany sprzęt.
Co do cen to chciałem powiedzieć że nie są wcale takie dobre ale zajrzałem teraz na aledrogo i widzę ze zeszli trochę np. EF 24-70/2.8 - 4399-540cashbacku więc całkeim nieźle. Ale to pewnie tylko przedświąteczna "promocja".
-
Dzięki za ostrzeżenie. Trzeba się mieć na baczności. Niby biznes prywatny, a klienta dalej się traktuje jak głupszego od siebie. Co za kraj :(
-
czytając wasze posty wiem dlaczego ja kupuję w jednym sklepie :) Kupuję tam od lat, zaznajomiłem się z właścicielem, obsługą. Teraz otrzymuję rabaty, pomoc (chociaż praktycznie wszyscy w tym sklepie są tak traktowani), kiedyś wysłali mi do serwisu sprzęt pogwarancyjny i koszty przesyłki zapłacił canon (sprzęt wysłany w jednym pudełku z gwarancyjnymi rzeczami :) ) Zawsze mogę do nich zajść i pogadać. Mogę zostawić sprzęt w naprawdę korzystnym rozliczeniu. Za niektóre rzeczy płacę więcej niż w najtańszych sklepach internetowych ale różnice są minimalne, chociaż zdarzyło mi się zapłacić za obiektyw 24-70 tyle (teraz dokładnien ie pamiętam) że było to około 200 zł taniej niż jakakolwiek oferta w sklepach internetowych czy allegro. Do tego mają tanie raty :). Wolę zapłacić niewiele drożej ale mam święty spokój, wiem że sprzęt jest nowy, od canona, nie będę miał problemu z naprawa gwarancyjną czy pogwarancyjną, nawet jak zgubię rachunek to mi wsytawią nowy. A jak wiadomo święty spokój nie ma ceny :)
-
Sal polecam ową lampę kupić u jednego z forumowiczów. Chyba najlepsza cena cena w kraju Gwarancja, paragon i cashback, szybko miło i sprawnie bez problemu. Ja za swoją zapłaciłem 1590 wtedy to było najtaniej na rynku teraz widzę że kolega ma te lampy po 1450.