może dlatego że w 60d jest mniej fps, brak mikroregulacji itp:) ile ludzi tyle opini
Wersja do druku
może dlatego że w 60d jest mniej fps, brak mikroregulacji itp:) ile ludzi tyle opini
jakoś tego zachwytu nie zauważam...;]
to przejrzyj sobie wątki w których występuje 60d
Wiem jedno że jak się pojawi na rynku 7DII to stary 7D na pewno poleci z ceną .
Zobaczymy co z cenami będzie nowych puszek ale do jesieni na pewno nie będę czekał coś do później wiosny muszę kupić .
Oczywiście kolego gratuluję zakupu niech służy jak najwięcej klapnięć migawki :)
Jedna z tych premier może być już całkiem blisko :razz: DSLR & Lens Coming on January 15, 2013? [CR1] Ť Canon Rumors
Pozdrawiam krajana :razz:
Na spadek cen na wiosnę nie ma co liczyć :(
Jeśli Twoje priorytety to przyroda, ptaki i inne dynamiczne ujecia to raczej 7D.
5D2 to bardzo fajne body, ale raczej do portretów, krajobrazu, architektury.
Witam,
Jetem ciekaw Waszej opinii - kolegów którzy mają większe doświadczenie w fotografi niż ja;) Do rzeczy, robię zdjęcia 500D od ponad 2 lat, przeważnie są to portrety i krajobrazy, przy okazji fotografie wakacyjne. W szkarni posiadam takie szkła jak: C50/1,8II, C15-58, Sg8. Zastanawiam się nad zmianą body na 7D/60D lub też przejrzejcie na FF i kupić używane 5DII.
Od nowego body oczekiwał bym dobrego AF, dobrej kolorystki o dużej szczegółowości obrazka.
Jakie jest Wasze zadnie czy pozostając na cropie i kupując coś z wyminionych i dokupienia jakiegoś jaśniejszego szkła coś się zmieni, czy już lepiej przejść na FF i dokupić jakieś fajne szkło portretowe typu 85/1,8 jeśli mówimy o FF. Bo czytając opinie forumowiczów lepsze do portretu i krajobrazu będzie FF, ale obawiam się o ten AF w 5D, bo czytałem że bardzo często zawodzi co potwierdza test na optyczne. Z czasem kupić jakiś zmiennoogniskowy typu 24-70
Rozważam jakieś inne opcje, czekam na propozycje i zapraszam do dyskusji.
Z góry dziękuję za odpowiedź.