Odp: [wiktor2323] Portrety
Jak najbardziej podoba się 9 - czy mógłbyś zdradzić szkło i parametry?
Niestety nie zaskoczę 85mm na 5D w okolicach 1,8-2,2. Światło zastane.
Cytat:
Zamieszczone przez
wiktor2323
Niestety nie zaskoczę 85mm na 5D w okolicach 1,8-2,2. Światło zastane.
Może nie zaskoczyłeś, ale dobrze wiedzieć. Wg. mnie fotka na prawdę przyjemne.
Cytat:
Zamieszczone przez
wiktor2323
Moja kobieta to samo powiedziała! :P
Próbowałem to poprawić wszystkimi znanymi mi sposobami ale jednak nie dało się tego naturalnie ogarnąć a podczas robienia zdjęć nie zauważyłem tego :/
No cóż całe szczęście, że to takie " spacerowe foty :)
Wystarczy zarzucić krzywe z maską odsłaniającą resztę skóry (szyja, ręce, nogi) i ściągnąć lekko w dół środek niebieskiej, jak zrobi się za zielono to tak samo zieloną w dół.
Wszystkie zdjęcia bardzo przyjemnie się ogląda, ale najbardziej przypadły mi do gustu 6 i 9.
Cytat:
Zamieszczone przez
krecik000
Wystarczy zarzucić krzywe z maską odsłaniającą resztę skóry (szyja, ręce, nogi) i ściągnąć lekko w dół środek niebieskiej, jak zrobi się za zielono to tak samo zieloną w dół.
Wszystkie zdjęcia bardzo przyjemnie się ogląda, ale najbardziej przypadły mi do gustu 6 i 9.
Dzięki za poradę może zbiorę się do ponownej obróbki tego zdjęcia.. :)
Panie na 1,5 i 9 mnie zahipnotyzowały :) 9. bardzo, bardzo przyjemna w odbiorze - lubię takie ciasny portret :)
10-tka bardzo fajna w odbiorze. Obróbka na +, kadr na +, tylko ta dłoń... została wyolbrzymiona.
Nie znam się na ogniskowej 35mm, ale myślę, że wina leży w pozycji dłoni na tle twarzy. Wyszłaby mniejsza gdyby była co najmniej zrównana w linią żuchwy (ewentualnie byłaby bliżej szyi).
Generalnie pozytywny obraz, tylko ta dłoń od razu rzuca się w oczy.
Cytat:
Zamieszczone przez
michael_key
10-tka bardzo fajna w odbiorze. Obróbka na +, kadr na +, tylko ta dłoń... została wyolbrzymiona.
Nie znam się na ogniskowej 35mm, ale myślę, że wina leży w pozycji dłoni na tle twarzy. Wyszłaby mniejsza gdyby była co najmniej zrównana w linią żuchwy (ewentualnie byłaby bliżej szyi).
Generalnie pozytywny obraz, tylko ta dłoń od razu rzuca się w oczy.
No niestety 35mm zniekształca z bliska- a coś nowym szkłem trzeba było zrobić..;)
Wypowiedzialem sie na fb co do tego zdjecia. Reka ponizej biustu i nie bylo by problemu a i 35 pirtrety mozna robic