Moim zdaniem zmiana 550d na 7d pod koncerty nie ma sensu. Mam 7d od ponad roku. xxxxxxreg pkt 8.właśnie pod kątem wysokiego iso skłaniam się do 6d.
Wersja do druku
Moim zdaniem zmiana 550d na 7d pod koncerty nie ma sensu. Mam 7d od ponad roku. xxxxxxreg pkt 8.właśnie pod kątem wysokiego iso skłaniam się do 6d.
Do autora wątku - posiadałem (jak już wspomniałem wcześniej) 7D i sprzedałem, bo pełna klatka jednak to jest to czego poszukiwałem. Świetna matryca Canona, użyteczne wysokie ISO itp. Przesiadka zawsze (w 99% przypadków) odbywa się z kierunku APSC na FF, w 1% z FF na APSC. Kupisz 7D i zapewne po 2óch latach sprzedasz, by kupić 5D lub 6D.
Z drugiej strony 60D czy też 7D w żaden sposób Cię nie ogranicza. Ja jednak starałem się nie przekraczać ISO 1600 (w najgorszym wypadku 2000), bo obrazek tracił sporo na dynamice już. 7D jest naprawdę solidnym sprzętem, który nigdy mnie nie zawiódł, a doświadczenie, które zdobędziesz pracując na tym aparacie na pewno się zaprocentuje w przyszłości :-)
Aby nie być gołosłownym - kilka koncertów ustrzelonych 7D oraz 60D (szumofobem nie jestem i za bardzo nie odszumiałem zdjęć):
Plastelinowe rockowanie x3!
Tośka 8
Generacja 2011
Festiwal Legend Rocka
Cokolwiek nie weźmiesz - będziesz zadowolony :-).