Odp: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM
Cytat:
Zamieszczone przez
MroQoo
Byłem dzisiaj w centrum i cena jest ale na dostawę czeka się parę dni.
Na wskazanej stronie przewinęła się również rekomendowana cena 815 funtów i niestety wygląda ona na prawdopodobną. Nie ma litości...
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Nie ma litości...
Jeżeli budowa będzie na poziomie elkowym, a optycznie będzie lepiej niż u canona (czego życzę wszystkim firmom niezależnym) - to dlaczego nie?
Tu w sklepach jest zwyczaj podawania rekomendowanej przez producenta ceny detalicznej.....Jednak zawsze cena sklepowa jest o wiele niższa tak jak i w tym przypadku ( 599 zamiast ponad 800 ). Abstrahując....Canon ma teraz promocję ze zwrotem gotówki po zakupie więc podane są 3 ceny: RRP, normalna i po zwrocie części zapłaconej kwoty (chyba od 40-160 zależnie od wartości korpusu lub obiektywu)....Jeśli utrzyma się cena tej sigmy na poziomie 600 to będzie to fajna alternatywa.
Pytanie jak sigma i AF jest tendencyjne.
..lipa panie, lipa :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Mike7
Sigma swoim wyglądem będzie idealnie pasowała do Sony ;) Dla użytkowników cropa wydaje się to szkiełko zbędne (zależy od ceny, ale nie ma co się spodziewać 1999zł za nową ;)).
Tak się zastanawiam wtf? Przecież o ile mi wiadomo, to do cropa właśnie bardziej się nadaje niż 50mm... O co chodzi?
Cytat:
Zamieszczone przez
szymkowski
Tak się zastanawiam wtf? Przecież o ile mi wiadomo, to do cropa właśnie bardziej się nadaje niż 50mm... O co chodzi?
To, co piszesz powyżej jest dokładnie taką samą bzdurą. Mam nadzieję, że zdajesz sobie z tego sprawę.
Pytanie podchwytliwe: czy 85 mm nie nadaje się do FF?
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
To, co piszesz powyżej jest dokładnie taką samą bzdurą. Mam nadzieję, że zdajesz sobie z tego sprawę.
Pytanie podchwytliwe: czy 85 mm nie nadaje się do FF?
Takie informacje krążą na tym forum. Sam tego nie wymyśliłem :)
Cytat:
Zamieszczone przez
szymkowski
Takie informacje krążą na tym forum. Sam tego nie wymyśliłem :)
Bo należy odróżnić prawdę obiektywną od subiektywnych preferencji konkretnego użytkownika.
Inaczej dochodzimy do jedynego możliwego wniosku: do cropa pasują wyłącznie obiektywy EF-s ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Inaczej dochodzimy do jedynego możliwego wniosku: do cropa pasują wyłącznie obiektywy EF-s ;-)
To tylko półprawda. Jedyny słuszny wniosek z forum jest taki, że cropy nie robią zdjeć :mrgreen: