Na stronie producenta poszukaj. Do canonów są to może i tutaj będzie;)
Wersja do druku
w sieci jest tylko oryginał po angielsku. Może ktoś wstawi po polsku chociaż skany.
Może głupie pytanie, ale wolę się upewnić: Czy w zestawie 5D mkII, 580 EX II, YN-568EX i YN-622 będę mógł zdalnie sterować mocą obu lamp (osobno jedną i drugą w manualu) z aparatu?
Wyżej padło pytanie o sterowanie zdalne błyskaczy z osobna, ja mam przeciwne - jak ustawić to pieroństwo,
żeby można było wszystkie lampy manualnie-pojedynczo-ich przyciskami ustawiać?
Za każdym razem przestawia mi je aparat podczas naciskania spustu.?!
Szukałem tego wczoraj z 1,5h zmieniając kolejne ustawienia w aparacie, ale nie doszliśmy do porozumienia.
Fakt, że w międzyczasie obalaliśmy ze znajomym 0,7l tylko utrudnił sprawę..
5d2
PS. Znalazł ktoś różnicę w możliwościach YN568 z 622c względem dwa razy droższego speedlitea Canona?
Przyciśnij [CH SET] na nadajniku przez trzy sekundy aż dioda od kanałów zamruga i zacznie świecić. Włączyłeś właśnie Multi Mode - każda lampa może mieć teraz inne nastawy, M, TTL; nastawy lampy mają priorytet.
Chyba trzeba to wlaczyc przy lampie a nie na nadajniku. Bo mozna wten sposob ustawic np tylko jenda lampe (Chocby po to zeby zablokowac na stale zoom lampy)
Sprawdze jak dotre do domu za godzinke.
hej, ponawiam swoją prośbę, jak ten wyzwalacz współpracuje z 5d i np. 580ex ? jakie najniższe czasy są osiągalne (czy HSS działa w takim połączeniu)?
Czy lampa C 580ex wpięta w sanki YN-622 (w funkcji nadajnika na C 5D II) będzie się komunikowała z aparatem tak, jakby była bezpośrednio wpięta w sanki aparatu?
Innymi słowy, czy mogę mieć lampę i nadajnik na aparacie i kierować np. ustawieniami kilku lamp podpiętych do odbiorników, zachowując TTL głównej lampy na aparacie (np. ustawionej jako grupa A).