Odp: Canon 24-105/4L, błąd Err01 i kłopot z AF
Niczego nie udało się odkręcić, ale na szczęście mam życzliwych sąsiadów i obiektyw jest juz odebrany.
Nie mogę doczekać się, aż wrócę do domu i osobiście przekonam się, że jest znowu w pełni sprawny. Nie dopuszczam nawet do siebie myśli, że naprawa za 700Pln przeprowadzona przez autoryzowany serwis nie dała efektu. Napisze co i jak, jak tylko dorwę sie do sprzętu.
Ja dalej czekam na odpowiedz Serwisu.:evil:
Będę najwcześniej jutro w domu więc muszę jeszcze poczekać ... :-?
Witam wszystkich łącznie z właścicielem forum CB. Mam pytanie odnośnie wątku Autoryzowany Serwis Canona itd.Czy jest sens dalej to ciągnąć jeśli ten Serwis olewa swoich klientów,od jakiegoś czasu czekam na odpowiedz w sprawie faktury i co? "Czekaj tatka latka ":evil:
Pierwszych kilkadziesiąt ujęć wskazuje, że obiektyw po naprawie działa jak należy: błąd Err01, który się pojawiał nie wystąpił, AF działa szybko i bezbłędnie więc jak należy, nic nie burczy i mam nadzieję, że tak zostanie. Jestem więc zadowolony.
Szkoda tylko, że obiektyw nie został porządnie wyczyszczony, na co liczyłem, ale pewnie to kosztowałoby kolejną masę pieniążków ...
Nie chcę nabijać postów ale koniec miesiąca bliski a ja nie dostałem faktury.Czy w tym Serwisie Canona pracują odpowiedzialni.Czy mam na forum wywlec sprawy o których nie powinno się pisać.
Zadzwoń tam, posłuchasz kilka minut śmiesznej pioseneczki, ale w końcu ktoś odbierze i załatwisz sprawę.
Mój nieszczęśnik wciąż działa idealnie i oby tak dalej :-D
Zatelefonowałem i miła pani z księgowości przeprosiła za pomyłkę mam odesłać paragon,tylko nie wiem czy też wysłać im przysłonę bo jest dobra.Wyjąłem z niej kawałek wąsa i to była przyczyna a nie tasiemka.:cry: Drogi ten wąs.:evil:
Widzę, że to przypadłość 24-105.
Mój niestety też właśnie padł, a objawy jak napisane wcześniej.
Co dziwne, na innych aparatach(7D, 5D II) obiektyw śmiga jak oszalały i doskonale ostrzy w punkt a na moim staruszku 1D III dostaje rozstroju.
Z pierwszych oględzin zauważyłem na obiektywie luźną płytkę ze stykami i to ona powoduje "spięcie"
Pozdrawiam użytkowników 24-105.....:)