Odp: Sony NEX goes Full Frame!!!!
Myślę, że kierunek, jaki wyznacza Leica M Monochrome jest przyszłością fotografii cyfrowej. Bez tych wielkich ciężkich lustrzanek... czekam na taki aparacik tylko kolorowy oczywiście i z porządnym systemem obiektywów - nieważne jakiego producenta, byle obrazek był super i cena nie out-of-this-world.
Jeśli któryś z producentów pokusi się o takie rozwiązanie a efekty będą ok - to sprzedaję wszystko co mam teraz i biorę od ręki.
Leica M Monochrom - przyk
jest już taki aparat, nazywa się Leica m9
cena porównywalna do jedynek, optyka zauważalnie droższa, ale są też świetne Zeissy i Voigtlandery za przystępniejsze kwoty
Leice m8 można dostać na ebayu w znośnych cenach
i cena, której nic nie tłumaczy :(
Re: Sony NEX goes Full Frame!!!!
Tłumaczy. Teoria obrotu dobrami luksusowymi. :-)
Tapatalk
tia... ja raczej trzeźwo myślę i nie mam zamiaru wydawać za obrazek porównywalny z 5D więcej niż jest wart 5D. Cóż, widocznie technologia w ciągu tych 7 lat nie poszła za bardzo do przodu :)
ty tak ale czy tak maja wszyscy myśleć? ty nie wydasz ale wielu wyda
oczywiście piszę tylko w swoim imieniu
Taki Apple na rynku fotograficznym. Ale ta Leica Monochrom :shock: boska.
Apple wbrew pozorom nie jest marka luksusową. Tu raczej trafniejsze będą konotacje religijne, trochę wykraczające poza klasyczną ekonomię :-)
Kto tam ich wie jeśli czasami nawet słyszy się o iCar :lol: Ale zgadzam się :) jednak jako tako stać szarych ludzi na jakiś sprzęt jabłuszkowy - co w przypadku Leici nie jest tak oczywiste.