Skoro blisko to moze Jagdpanzer IV?
Wersja do druku
Skoro blisko to moze Jagdpanzer IV?
Elefant (wcześniej nazywany Ferdinand) Panzerjäger Tiger(P) (Sd.Kfz. 184)
To może PT 76?
nie, prawidłowa odpowiedź jeszcze nie padła. choć prawie. :wink:
stromo ale nie aż tak? czyżby granice się zacierały tak, jak między szerokim kątem a standardem na FF?
a armata? to jest działo czy haubica? bo chyba nie moździerz?
jeszcze a'propos tych tematów, czyli stromotorowości - gdzieś kiedyś widziałem demo jakiejś nowoczesnej armaty - chyba szwedzkiej - automatycznej na ciężarówce - wyglądała jak kontener z wielką chowaną lufą - i to coś potrafiło wystrzelić (oczywiście sterowane komputerem) do jednego celu cztery pociski w odstępie kilkunastu sekund każdy z innym kątem podniesienia tak, że wszystkie cztery trafiały w cel w tym samym momencie. wszystko po to, żeby wróg po pierwszym wybuchu nie zdążył się pochować. normalnie szok, czego to ludzie nie wymyślą... :shock:
poniżej jeszcze dwie fotki, a ponieważ już mi się kończą, to bardzo proszę o prawidłowe podanie prawidłowej odpowiedzi. :roll:
nie znam dokładnie wartości kątowych pod jakimi strzelają moździerze i haubice ale takie wrażenie odnoszę oglądając nieraz te sprzęty. Co do armaty to myślę że określenia tego używa się w przypadku i działa i haubicy i czołgów jako ogólnego określenia urządzenia do strzelania.
To prosimy o jakas podpowiedz;]
Jagdpanther ?
Ale polskorosyjska deska rozdźielcza? Może ASU 85 ?
no qr..cze, blisko, wszystko blisko!
już prawie było.
no ale prawidłowa odpowiedź jeszcze nie padła. :?
ok, na razie podpowiem tylko jedno: nie jest to konstrukcja radziecka.