super mori - to moze jeszcze instrukcję kładzenia się na trawce?
Wersja do druku
super mori - to moze jeszcze instrukcję kładzenia się na trawce?
ale pomysł całkiem całkiem
Pamietam jak widzałem takie eksperymenty jak znajomy wkładał dwa slajdy do jednej ramki ale nie wyszło mu tak fajnie jak tobie a robił wtedy jakieś dziwne niebko i maki
Za pomysłowość 3 gwiazdki!
Gdybym mógł to zrobiłbym double exposure (podwójna ekspozycja, czyli ta sama klatka naświetlona dwa razy), ale niestety DSLR poza jednym chyba Nikonem nie oferują tej możliwości ...Cytat:
wkładał dwa slajdy do jednej ramki
ale przy podwójnej ekspozycji to i tak trzeba zrobić kilka zestawów takich zdjęć
Bo ja swoje albo prześwietlałem albo robiłem za ciemne (500N), jedyna taka fotka którą mogę pokazać to:
http://www.fotogalerie.pl/fotka/2436891096023469104
Uważam że nie liczy się czy zrobisz to podwójną ekspozycja czy nałozysz warstwy liczy się efekt.
Osobiście lubię wiedzieć jak ktoś mniej więcej zrobił taką fotkę.
Bo czasami to z fotografia nie ma nic wspólnego tylko z fotomontażem.
Ale tak jak napisałem wyżej fotka bardzo mi się podoba
Ale mam samopoczucie lepsze. ;)Cytat:
ale przy podwójnej ekspozycji to i tak trzeba zrobić kilka zestawów takich zdjęć
To prawda - w każdym razie wiem, że to zrobiłem ja i osiągnąłem efekt jaki chciałem.Cytat:
Uważam że nie liczy się czy zrobisz to podwójną ekspozycja czy nałozysz warstwy liczy się efekt.
Fotomontażu z zasady nie lubię, ale oczywiście są sytuacje kiedy jest wskazany.Cytat:
Bo czasami to z fotografia nie ma nic wspólnego tylko z fotomontażem.
Miło mi. :DCytat:
Ale tak jak napisałem wyżej fotka bardzo mi się podoba
[cut]
Mi sie widza #1 i #6
1) + subtelny bokeh, fajna kontra czerni z bielą w tle a ta "gruszka" swietnie wyszla!!!
- zdjecie wydaje sie poruszone (moze probowales zoomowac przy czasie 1/15? :roll: ) jak i raza mnie, osobiscie, nie dokladnie pomalowane paznokcie na pierwszym planie....
6) + ladny sofcik z przeswietleniem ( ZEIS Softar? czy PS? ) tudziez zdjecie ma klimacik... jedno zrodla swiatla jak i boczne jego zastosowanie daje fajne efekty w fotografii cz-b
Osobiscie wole bardziej konrastowa desaturacje ;)
Jest, ale leciutko. Natomiast mi to kompletnie nie przeszkadza, a nawet IMO dodaje uroku, bo materiał spodni jest "sztruksowaty", czyli po prostu ma fakturę, a tak wyszłaby zbyt wraźna i za bardzo rzucała się w oczy. Ale to wyjątek bo normalnie mnie szlag trafia jak poruszę. ;)Cytat:
zdjecie wydaje sie poruszone
Co do malowania to dopiero na zbliżeniu widać. :( Manicurzystka do **** - tym razem nie ja. :twisted:
Co to jest ZEIS Softar? Zainteresuje mnie? :twisted:Cytat:
+ ladny sofcik z przeswietleniem ( ZEIS Softar? czy PS? )
Robione w PS przy pomocy USM i gaussian blur głównie.
Aha - dodam, że zdjęcie w oryginale NIE jest prześwietlone - po podniesieniu kontrastu wyszło dopiero - ale znowu wyjątkowo nie przeszkazda mi tutaj to wypalenie, chociaż mógłem go "zatuszować" to nie chciałem już robić fotomontażu.
Dzięki za krytykę - ludzie to katastrofa dla mnie i nie za bardzo mi to jeszcze wychodzi, ale powolutku do przodu.
BTW - mam jedno rewelacyjne IMO zdjęcie z tej sesji - po prostu klimat niemalże perfekt - ale modelka nie zgodziła się na pokazanie w sieci, więc zostaje ew. odbitka. :mrgreen: O dziwo na 58 fotek w 2 godz. aż 45-50 jest "pokazywalna" ludziom, no i "aż" jedno takie jakie chciałem.
Brzmi jak nazwa filtru zmiekczajacego zakladanego na obiektyw.Cytat:
Zamieszczone przez Mori
Wyslij mi emailem, obiecuje odlaczyc kompa od netu gdy bede ogladal = nie bedzie to juz pokazywanie w sieci :twisted:Cytat:
BTW - mam jedno rewelacyjne IMO zdjęcie z tej sesji - po prostu klimat niemalże perfekt - ale modelka nie zgodziła się na pokazanie w sieci