No to kupno kupno xxxD czy xxxxd jedynie z kitem straciło sens (no chyba że na krupówki), bezlustrowców z kitem w sumie też.
Wersja do druku
No to kupno kupno xxxD czy xxxxd jedynie z kitem straciło sens (no chyba że na krupówki), bezlustrowców z kitem w sumie też.
W sumie jeszcze jest fufu X10. Matryca nie taka mała a światłosiła 2.0-2.8. Dla jednego większa matryca, dla innego ciekawsza świałosiła. Może w następnych odsłonach C wypuści G2X z jaśniejszym obiektywem, a F X20 z większą matrycą, a wszystko w jednej fabryce będą robić? :confused:
Panowie, pomyślcie jak Canon a właściwie jego marketingowcy, jeśli G1X miałby obiektyw jak serii G o jasności 2,0-2,5 (mój G1 bez X taki ma), dodajcie do tego dużą matrycę to przecież byłaby to konkurencja nie tylko dla tanich lustrzanek ale i tych troszkę droższych.
canonowski szeroki obiektyw 2.0 dla aps to kawał szkła
Te aparaty w gruncie rzeczy są bardzo podobne - mimo, że matryca w Canonie jest zdecydowanie większa. Podobieństwa:
-proporcje matrycy
-zakres zooma
-bardzo podobna GO
-wizjer optyczny bez info
-wydajność baterii
-stabilizacja obrazu
Na plus x10:
-tańszy
-lżejszy i mniejszy
-tryb seryjny?
-dr?
Na plus G1X:
-większa rozdzielczość
-lepsze wysokie iso?
-uchylny ekran
W zasadzie jeśli chodzi o jakość obrazu oba te aparaty może różnicować jedynie wysokie iso i dr. Mimo wszystko x10 jest dla mnie ciekawszy, Fuji musi tylko wyeliminować efekt białych plam w nowym firmware. Ciekawe czy Canon będzie miał jakieś nowe ficzery typu dr 200 lub 400% (jak w s95/s100).
hmm tak sobie czytam i myslę i czytam ;)
wg mnie jest to stanowczo następca serii G.
więc w tej kategorii chyba trzeba spojrzeć (?) dla mnie bOOmba!
sam się przesiadłem z llustra C an Lx3.
dzisiaj poważnie bym się zastanowił nad kupnem między Lx3, 5, i temu też podobne ...
dla mnie osbiście wygląd zblizony do serii G i mi się podoba ale to rzecz gustu.
wykonanie.. nie wiem ale myślę, że dobre!
ja osobiście chcę teraz qpić mega zoOoma.. i taki mi się maży od canona z tą właśnie matrycą. myślałem o fuji, który ma się pokazać ale będę czekał na canona.
jeżeli jednak tak usilnie chcecie porównywać go z mcro43, to ja nie widzę sensu i nie widzę przewagi tego G nad np pasikonikiem G3..
.. no oczywiście dla mnie G3 jest lepsze ;)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
......................
marzy
miało być marzy
......................
Dla mnie jest to ciekawa alternatywa na przesiadkę z canona G10, do tej pory rozpatrywałem samsunga nx200 i panasa GX1..... Chyba zostane przy canonie.......
Robi się ciekawie 8-). Podejrzewam że digic V robi swoje.Cytat:
Zamieszczone przez Chuck Westfall