zdjęcia ładne , ale zgadzam się z przedmówcami - Masz tendencję do ucinania nóg w niewłaściwych miejscach , popracuj nad tym-ogladałem w Twojej galerii zdj. ślubne i dostrzegam ten sam problem
Wersja do druku
zdjęcia ładne , ale zgadzam się z przedmówcami - Masz tendencję do ucinania nóg w niewłaściwych miejscach , popracuj nad tym-ogladałem w Twojej galerii zdj. ślubne i dostrzegam ten sam problem
świetne zdjęcia - najlepszy dowód że dobry fotograf i denkiem od butelki zdjęcie potrafić zrobi a kiepskiemu i Hasselblad nie pomoże - chętnie zobaczyłbym takie grupowe - surowe z matrycy i krótki opis obróbki w PS. Szoda że nie ma zdjęć z"efektem ruchu" w tańcu - takie zawsze najbardziej mnie fascynowały
Do każdego zdjęcia podchodziłem indywidualnie. Nie miałem jakiegoś szablonu czy akcji wg której obrabiałem fotki. Mimo to w większości powtarzało się rozjaśnianie cieni przez Shadow/Highlight, ręczne stemplowanie twarzy w celu ukrycia jakichś mankamentów, oraz wygładzanie w Neat Image. Poza tym na koniec zawsze Smart Sharpen (moc 50, radius 0,6). Poniżej zamieszczam zdjęcie przed i po obróbce.
Nie podoba mi sie ten plastyk... wygladaja jak manekiny... kadry okej :)
Błajo Nie tobie maja się podobać tylko klientowi i tym co na zdjęciu. ja jestem przekonany na 100%, że zamieszczona tu pani jest niesamowicie usatysfakcjonowana poprawieniem niedoskonalości jej cery. Takie sa kobitki ;)Cytat:
Zamieszczone przez Błajo
True true - roznica niesamowitaCytat:
Zamieszczone przez kami74
plastyk, czy jak zwal plastik sprzedaje sie bardzo dobrze, a jak wczesniej pisano zdjecia maja sie podobac odbiorcy ;) tez jestem zdania takiego, ze pani ze zdjecia byla zadowolona z obrobki :) pzdr
Jestem tylko ciekaw, ktora Pania byscie sie predzej zainteresowali w realu :mrgreen: ta przed czy obrobce:?: Wiec prosze nie plastikujcie:roll:Cytat:
Zamieszczone przez karo82
bogunow - dzięki wielkie, że zechciałeś tak szczegółowo opowiedzieć o technologii fotek. Od kilku dni mam Sigmę 500 DG Super, 25 lutego bedę jedynym fotografem na ślubie brata... Podobają mi się Twoje zdjęcia i miałem właśnie napisać prośbę o szerszy opis.
Lampę jak rozumiem ustawiłeś na automacie, tylko aparat na M ??
Pozdrawiam
Woyd
Ps. Jak dobrze pójdzie, to w sobotę będę miał poligon doświadczalny na pewnym dziecięcym bhalu w Szczecinie :D
Tak, aparat na M, a lampa przeważnie bez korekty, czasami (podczas zabawy na sali) dawałem korekcję na -1/3, ale to tylko dlatego, że trudniej mi było wycelować punktem AF na twarze tańczących osób. Czyli, żeby uniknąć zbytnich przepaleń, które są gorsze do wyciągnięcia od "niedopaleń" :) dawałem te -1/3. Właściwie to po zrobieniu zdjęcia zerkniesz na histogram i będziesz wiedział czy dawać korektę błysku.Cytat:
Zamieszczone przez woyd