IMO zainteresowani tym obiektywem zapewne z zainteresowaniem przeczytaja o Twoich perypetiach z obiektywem i ze sprzedawca i wyciagna wnioski :rolleyes:
Tez zycze ci pomyslnego zakonczenia "tej epopei" :cool:
Wersja do druku
przeważnie przy takich problemach większość winny zrzuca się na sprzęt, bo przecież jakby się nie zepsuł nie byłoby sprawy..., w tym wypadku samemu obiektywowi nic do zarzucenia nie mam i niecierpliwie czekam na jego powrót... :)
To może warto wydzielić część postów?
Właśnie przed chwilą otrzymałem informacje od Pana z serwisu Foto Techniki iż sklep Fotoit dokonał wpłatę za naprawę obiektywu i sprzęt został już do nich wysłany. Wszystko zmierza do pozytywnego zakończenia sprawy, szkoda tylko że po mojej interwencji. Nie wiem może liczyli iż zapomnę sobie o nim...? Dowiedziałem się jeszcze jednej ciekawej rzeczy, która tutaj na forum jest w niezrozumiałych dla mnie celach ukrywana. Serwis główny Tamrona akceptuje w pełni zobowiązania gwarancyjne sprzętu zakupionego w Europie. Z tego co udało mi się ustalić mój Tamron został zakupiony w Niemczech, więc jeżeli tylko Fotoit dostarczyłby europejską gwarancję całej sprawy by nie było, tylko obiektyw zostałby naprawiony bezpłatnie w ramach gwarancji europejskiej. Jakoś specjalnie żal mi ich nie jest gdyż próbowali mnie na bezczelnego oszukać, wiec niech ponoszą konsekwencje za swoją głupotę...
Wrócił..., a Fotoit POLECAM, ale omijać szerokim łukiem...
Widzisz, cała naprawa trwała moment w odniesieniu do całego czasu, przez który byłeś bez obiektywu. Nie taki serwis Tamrona straszny, jak go malują.
Nie wgłębiając się w sprawę chciałem być obiektywny i tak samo ufać zapewnieniom sprzedawcy... Najbardziej mnie dziwi ta sytuacja w gwarancją europejską. Bo w pudełku z obiektywem znajdował się taki druk, więc cała naprawa mogła być wykonana bezpłatnie w ramach gwarancji...
A był też paragon / faktura europejska ?